A védhetetlen kapitalizmus
2013. június 09. írta: térfél

A védhetetlen kapitalizmus

Miről szól a 3. évezred?

- észre tetszettek már venni, hogy semmi másról nincs szó benne, mint a harcról, amellyel védik a (totálisan elavult) kapitalista gazdaságot; médiapolitikai KAMUnikációval, agymosott közgazdászokkal. Síri csendben lapuló természet- és társadalomtudomány, mélységesen mély EGOcentrizmus az, ahogy látszatfenntartó erőivel ragaszkodik hozzá az emberiség picinyke hányada (elit) - az "elvevő civilizáció", és hatalmi eszközökkel irtja a "meghagyó kultúra" hirdetőit.

Miről szól a kapitalista gazdaság?

- csupán csak arról, hogy "a kínálat többnyire meghaladja a keresletet, abban az értelemben, hogy a vállalatok több terméket és szolgáltatást tudnának és akarnának eladni, ha tehetnék, ebben főleg a korlátolt kereslet akadályozza meg őket" - minden furmányt bevetnek, hogy a keresleti oldalt figyelmen kívül hagyva, kizárólag saját profitjuk megszerzésére koncentráljanak:

  1. lopni-csalni-hazudni - ez a szentháromság, melyben globális az egyetértés és összefonódás, és amit a média közvetít a már teljesen agymosottá tett, fogyasztásra kész társadalom felé.
  2. profitéhség - ez a kiváltó ok, melyre örökké tartó versenyt hirdetett a kapitalista gazdaság, és melynek győztese soha nem lesz - nem lehet! Csak a vesztesek száma nő.
  3. gátlástalan mértéktelenség - kizsákmányolása élőnek és élettelennek.
  4. fenntarthatóságra való képtelenség
  5. gazdaságtalan gazdaság erőltetése

Rengeteg figyelmeztetés született ez ügyben - az egész XX. század másról sem szólt, mint felszólításokról, hogy "álljon meg a menet! Töke van a menyasszonynak" - s mivel süket fülekre talált, azt kell gondolnom, hogy az EMBER megállt a fejlődésben, sokkal inkább kész hanyatlásra, mint értelmes gondolatok elterjesztésére.

"- Mivel rendelkezik az, aki tudja, hogy mi jó az emberek számára?

- Hát... bölcsességgel?

- Persze. Most akkor tudod, hogy a ti kultúrátokban annak a tudását értékelik, hogy mi jó a termelés számára. A meghagyó kultúrákban ugyanilyen módon annak a tudását értékelik, hogy mi jó az emberek számára. És valahányszor az elvevők kiirtanak egy meghagyó kultúrát, egy olyan bölcsesség melyet végső soron az emberiség megszületése óta folyamatosan próbára tettek, végérvényesen eltűnik a világból..."

Bölcsesség helyett - a 3. évezredben - a hanyatlás és a tudás eltűnése lesz osztályrészünk, mert nem figyelünk. Nemrég valaki azt hánytorgatta a cigányok szemére, hogy inkább segélyért állnak sorba, mint hogy vályogtéglákat vetnének... mint rég. Már most sem képes felfogni, hogy ahhoz a téglavetéshez érteni is kellett, meg agyag is kellett, meg törek. Ráadásul épp a fejlett kapitalista gazdaság szorította ki a hagyományos építőanyagokat és mesterségeket, tette tönkre az évtizedes megélhetési formákat.

Pontosan a kapitalista gazdaság volt az, ami képes volt egy generáció alatt eltüntetni azokat a kunsztokat, amik évszázadok alatt hagyományozódtak át családon belül, mint mesterség, mint saját magad ellátására való képesség. Amikor berobbant a fogyasztásra - a kész termékek megvásárlására - kényszerítő gazdálkodás, azon nyomban eltűnt a valódi szükséglet felismerésének képessége, a beosztás, a takarékosság, a termelés - bárminek az előállítására való alkalmasság... Botorság az emberek szemére vetni azt, aminek vétlen elszenvedői voltak csupán! És nagyon gusztustalan is.

"- Bizonyára arra gondolsz, ami a Szovjetunióban és Kelet-Európában történt néhány éve.

- Úgy van. Tíz évvel ezelőtt, húsz évvel ezelőtt bárkit, aki azt jósolta volna, hogy a marxizmust nemsokára felülről fogják lebontani, reménytelen képzelgőnek, kötözni való bolondnak minősíttettek volna."

De bizony megtörtént - immáron negyedszázada kérik számon mifelénk az áldozatokon azt, amiről ők maguk soha nem is tehettek.

Azóta is közgazdászok hada magyarázza a megmagyarázhatatlant és védi a védhetetlent, ahelyett, hogy ki merészelné mondani azt, amit MINDENKI TUD ... csak elhallgatni muszáj - a kapitalista marhasághoz való ragaszkodás miatt, és azt sem bánja a világ őrültebbik fele, ha ebbe beledöglik az egész emberi társadalom.

"Az elvevők történetének alaptétele: a világ az emberé."

A kapitalista társadalom gazdasági berendezkedése épül erre a tévedésre, amit évszázadok alatt nem szégyell létforma szerint megvalósítani, s azt mondani rá, hogy - ez van, ilyen az élet, és mi tudjuk pontosan, hogy mi neked a jó (és nekik a még jobb) és mi a rossz, és hogy azért születtünk a Földre, hogy uralkodjunk rajta, és rajtad és mindenen, s ami nem kapitalista gazdaságtan szerint való... azt elnyomni igyekezzünk.

"A meghagyók történetének alaptétele pedig: az ember a világé."

A NEM kapitalista gazdaságban gondolkodók élnek/ élnének e szerint, akikben mára teljességgel felerősödött egy "HATÁROZOTT VÁGY A VILÁG MEGMENTÉSÉRE" - Daniel Quinn Izmael c. könyvéből vannak az idézetek, amit jó szívvel tudok ajánlani minden - értelmét megőrző - olvasónak... mert az ember a világé - és nem fordítva!

Egészen a kezdetektől fogva minden, ami valaha is létezett, a világhoz tartozott - és így lettek ilyenek a dolgok.

Azok az egysejtű élőlények, amelyek az ősóceánokban úszkáltak, a világhoz tartoztak, és mivel ez így volt, létrejött mindaz, ami őket követte. Azok a bojtosúszójú halak a földrészek partjai mentén a világhoz tartoztak, és mivel ez így volt, végül létrejöttek a kétéltűek. És mivel a kétéltűek a világhoz tartoztak, létrejöttek a hüllők. És mivel a hüllők a világhoz tartoztak, létrejöttek az emlősök. És mivel az emlősök a világhoz tartoztak, létrejöttek a főemlősök. És mivel a főemlősök a világhoz tartoztak, létrejött az Australopithecus. És mivel az Australopithecus a világhoz tartozott, létrejött az ember.

És hárommillió évig az ember a világhoz tartozott - és mivel a világhoz tartozott, növekedett, fejlődött, s egyre okosabbá és ügyesebbé vált, míg egy napon olyan okos és ügyes nem lett, hogy immár Homo sapiens sapiensnek kellett neveznünk, ami azt jelenti, hogy azonos volt velünk.

- És így éltek a MEGHAGYÓK hárommillió évig - mintha ők is a világhoz tartoznának.

.... és mióta az ELVEVŐK uralják a világot... azóta van kapitalista kizsákmányolás is, és egyre nagyobb kontroll és hatalom központosítás is, hogy kivonják az emberiséget természetes közegéből, hogy elszigeteljék, hogy otthontalanná és tárggyá tegyék, hogy idegenként kelljen tengődnie saját világában - békétlenkedés és állandó harcok között - egyre inkább kielégítetlenül, hülyülve és ügyetlenkedve - folyamatos hanyatlásban.

Fujj!

A kapitalizmus védhetetlen... épeszű ember nem harcol érte, azaz önnön pusztulását nem kívánja saját és egyetlen territóriumán belül.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr415352310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása