ne TE szedd!
2015. május 16. írta: térfél

ne TE szedd!

Máris mondom, hogy pont TE, miért ne!

1. TE, aki hajlandó vagy önként és dalolva csatlakozni egy ilyen felhíváshoz, tutira biztos, hogy NEM SZEMETELSZ SOHA, és baromira bántja a szemed a sok - MÁSOK ÁLTAL - eldobott szemét szerte az országban.

2. A közterületek RENDSZERES tisztántartása sem a TE feladatod, tehát olyasmihez adod a szabadidőd, ami másnak kutya kötelessége lenne elvégezni, csak nem teszi, holott az önkormányzatoknak erre külön büdzsé áll rendelkezésükre. Magyarul, megint hülyének néznek.

3. Mivel lakott településeken folyik a szemétszüret, ezért MOST felteszem a régóta tapasztaltak okán a kérdést: Miért is van oly kevés szemetes a városainkban, falvainkban? Egy rohadt csikkel a kezemben rendszeresen kell fél városokon átsétálnom, hogy NE A FÖLDRE KÉNYSZERÜLJEK ELDOBNI!

4. Hazánkban elharapózott az a kormányzati szokás, hogy SEMMIT NEM TARTANAK RENDBEN, TISZTÁN ÉS FŐLEG NEM ÁLDOZNAK AZ ILYEN MUNKAHELYEK LÉTESÍTÉSÉRE. Helyette megoldják ezt is okosba' - évente egyszer - most már 3 napon át - ÖNKÉNTESEKKEL VÉGEZTETIK EL A MUNKÁT. És még fényezik is magukat!

A TeSzedd! akcióba az OHÜ Nonprofit Kft. minél szélesebb körben igyekszik bevonni a lakosságot: az elsődleges célcsoportot az ifjúsági szervezetek, tanintézmények és iskolák, valamint vállalatok, cégek, önkormányzatok, civil szervezetek és gyerekes családok alkotják. A TeSzedd!-en való részvétel megszervezése kifejezetten hasznos lehet minden gyerekek, fiatalok oktatásával, nevelésével foglalkozó intézmény számára, hiszen az akció során szerzett tapasztalatok mind a diákok, mind a pedagógusok oldaláról támogathatják, könnyebbé tehetik a tanulók környezeti nevelését.
A rendezvény célja egyrészt szűkebb-tágabb környezetünk megtisztítása az eldobált, elszórt szeméttől. Másrészt azt szeretnénk elérni, hogy minél több ember figyeljen oda a környezetére, és minél kevesebb szemeteljen. A tapasztalataink és a hozzánk érkező visszajelzések azt mutatják, hogy aki egyszer részt vesz egy ilyen akcióban, azután sokkal környezettudatosabb módon éli mindennapjait. A TeSzedd! akcióval rá kívánjuk irányítani a figyelmet az önkéntesség fontosságára, emellett egy ilyen hatalmas rendezvénynek igazi közösségépítő szerepe is van, amire a mai szürkülő, elidegenedő világban kifejezetten nagy szükség van.

Ebből ugye, semmi nem igaz!

A valóságban leginkább az iskoláknak, a pedagógusoknak róják kötelező feladatul a "csatlakozást". Az büdös kölök pedig élvezi, ha lóghat, és tényleg szívesen turkál előbb az "óvszerbe", majd a gazos árkokba, csak hogy találjon valamit, amit a nagy közös zacsiba tehet. Majd a következő órán maga alá hajítja az uzsis maradékot, és ha rászól az tanár, hogy szedné fel a folyosón éktelenkedő papírt, kenyérmaradékot, ivópálcikát ... stb. akkor azt mondja rá, hogy NEM! És nem. Mert azt mondja a kis önkéntes öntudatra nevelt szarházi, hogy nem az ő feladata - az iskolában NEM! Mert azé' van a takarító.... azért van a takarító, hogy ő összeokádhassa saját környezetét, mert van, akinek ez a munkája.

 5. Azért se TE szedd, mert ilyen alkalmakkor nagyokat röhögnek azok, akik oda helyezték saját kezükkel és tökéletesen meg vannak győződve arról, hogy nekik nem kell változtatni eme szokásukon, hiszen mindig lesznek olyanok, akik HELYETTÜK majd óvják a környezetet. Ők meg soha nem fogják eltanulni az ilyen akciókból azt, amit a kedves szüleik anno nem követeltek meg rajtuk.

6. Azért se szedd TE, mert a felhívás, és annak teljesítése ismételten jó alapot ad arra, hogy érdemtelenül, és valaminek a hiányát elfedve egyesek kipipáljanak valamit, ami valójában NEM MEGOLDOTT, NEM HASZNOS A TÁRSADALOM SZÁMÁRA, és persze még véletlenül sem segíti újabb közösségek kialakulását.

Mellesleg: HOVA TŰNTEK A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ SZIGETEK? (mire rászokott az ország, addigra felszívódtak)

kk1_9024.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr327465356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása