Alapítványok, adományok, pályázatok, segélyszervezetek - a szegénység támogatása
2013. május 28. írta: térfél

Alapítványok, adományok, pályázatok, segélyszervezetek - a szegénység támogatása

Először is elnézést kérek azoktól, akik a Google keresőt használva jutottak ide - számukra szól kezdésnek is az idézet:

"Nem én vagyok a rendszer ellensége, hanem a rendszer van ellenem"

Társadalmunk régóta tévúton jár, amelyről egyre inkább nem akar letérni. De miért? Kinek jó az, ha a nyilvánvaló robbanás felé rohan a magyar társadalom? Ki húz abból hasznot, ha a szociális hátrányok térfele egyre csak nő, és vele párhuzamosan csökken a jómódúak tábora?

Legyen Ön is optimista! Fedje csak el az égbe kiáltó igazságtalanságokat, és támogassa továbbra is a szegénységet! Hogyan? - tegye csak azt, amit eddig is...

1. Hozzon létre alapítványt!

- nem baj, hogy már kismillió befuccsolt, az sem számít, hogy van már több ezer nem működő, és ki nem szarja le, hogy képtelenek segíteni a kisebb vagy nagyobb közösséget, a lényeg az, hogy végezhetnek üzletszerű (kéjelgést) tevékenységet, hogy profit képződjön, amit aztán a céljaiknak megfelelő támogatásra fordíthatnak... vagy nem!

- a bíróság úgyis törli (vagy nem), ha az alapító okiratban meghatározott cél megvalósult - ami ugye nem szokott!, ha az idő eltelt - ami ugye mást sem tud, mint telni, ha feltétel bekövetkezett - arra meg úgyis ráfelejtenek...

- ellenben adókedvezményt érvényesíthet, ha elég ügyes ... ezért már megéri! és még mások 1%-át is kérheti - kis idő és kitartás után.

2. Adományozzon!

- bármit, bárhol, bármikor ... és már meg is nyugodott a lelkiismerete, a szegénység pedig marad! Az önfelmentés kész... tiszta Hawaii van!

17 700 darab kiváló minőségű ruhát ajánlottak föl

rászorulók javára

Óriási siker az Premier Outlet Center és az Ökumenikus Segélyszervezet jótékonysági akciója
- úgy biza! Újabb feleslegtől szabadultak meg a zadományozók... és a rászorult ismét divatos (vagy éppen divatjamúlt) rongyban feszíthet, amíg le nem rohad róla.

Indul az év legnagyobb országos segélyprogramja

400 településen 700 millió forint értékű élelmiszert oszt ki idén az Ökumenikus Segélyszervezet
- hurrá! Településenként 1,75 millióért kaja, pia... ez aztán a Kánaán!... egy teljes hétig.Utána éheznek még eleget, de hát a segélyszervezet... az valami... ökumenikus szegénység fenntartónak kell legyen, különben? - nem volna szervezet sem, amely a szegényekből él - végső soron rajtuk élősködve.

A Rama 10 millió forintot adományoz a

Gyermekétkeztetési Alapítványnak

Tíz millió forinttal támogatja a Rama a Gyermekétkeztetési Alapítványt
- erről beszélek; hogy ahányszor rámát veszek, annyiszor adok a zalapítványnak (az adókon túl), hogy az támogathassa a gyermekéhezést. Igen! nem írtam el, hiszen mi is lenne ha mindezt a kedves éhező gyermekek szülei kaphatnák meg - mondjuk munkabér formájában? Az lenne bizony, hogy sem a Ráma nem kerülne reklámozásra, sem az alapítvány nem lenne, viszont éhező gyerek sem maradna az országban, ha már a családnak van elegendő bevétele. Igaz! - akkor adományportál sem lenne, meg fuvar sem, meg cégek sem, akik leírják az adóikból ... etc.
3. Pályázzon!
 
- Pályázzon reggel, délben és este: munkahelyére, bérére, szerszámokra, gépekre, ingatlan fejlesztésre, vállalkozás beindítására, foglalkoztatásra - tipikusra és atipikusra - alapítványára, adományozásra, könyvírásra és szereplésre, versenyen, konzultáción és kongresszuson való részvételre, utazásra és tanulmányutakra, nyelvtanulásra és seggnyalásra, előadásra és előadói körútra, segélyezésre és hiteltörlesztésre, gyereknemzésre és iskolába járásra, ösztöndíjra és tanulmányi útra az óperenciástengeren is túlra... pályázzon magának, a zanyjának, a bácsikájának és nénikéjének a térdjekalácsára, fesztiválra és kiállításra, útépítésre és karbantartásra. És nyerje el a közösség pénzét kizárólagos felhasználásra, hogy magának ingyen legyen - lehetőleg minden!
4. Segélyszervezetek
- A szegénység ott kezdődött, mint biznisz, amikor megjelent az első szegénységet támogató szervezet. Ilyen pl. az ezt nevében is remekül megjelenítő Szegényeket Támogató Alapítvány - amely 1979-től indult hódító útjára. Remek írás erről itt.
A "hálót adj, ne halat" örökzöld baromsága a mindenkori gazdagok és jólétben élôk intellektuális kibúvója a szolidaritás gesztusai alól.
Az azóta már szinte teljesen megszűnt "első fecske" alapítvány érdekessége, hogy bőven a rendszerváltás előtt felfedezte magának a szociális helyzetet... persze, mint ifjú és bohó, a szocialista rendszerben elkényelmesedett egyetemista, aki a társadalmat kutatja, felméréseket végez, tanulmányokat ír, adatokat rögzít és magának a szocialista rendszernek az ellensége (?), mint ez az írásból kitűnik... hogy is mondjam csak? - "alkotásba" fogott, hogy jó előre megmintázza a kapitalista kizsákmányolás "intellektuális kibúvóját" és önmagát ragyogóra fényezve - és önmaga megélhetéséről (mint szolgáltató) jó előre gondoskodva - a XXI. század globalokapitalizmusában önfelmentéssé hímezze az ő "szolidaritását".
Munkának és karitatív tevékenységnek ugyanis nem nevezhető az a mentalitás, amely kihasználja a kihasználtak által szolgáltatott piacot a saját szolgáltatásának erőszakos terjesztésére. Egyúttal "megmentőnek" tüntetve fel magát - szembe állítva a gazdagságban és jólétben élő önmagával - és szolidárisnak nevezve azt a látszatfenntartást, ami nem mást jelent, mint azt, hogy  az ő szükségleteinek kielégítésére rendületlenül és rezzenéstelenül igyekszik fenntartani a szegénységbe zuhanók magas létszámát... csak azért, hogy neki legyen "hivatása". Közben pedig a társadalmi feszültségek megoldására eszébe nem jut cselekvő tervet kidolgozni.
Ott tartunk tehát, hogy a szegényeket támogató szervezetek és szerveződések, projektek teljesen öncélúvá váltak, önös érdekek mentén épülnek fel és semmi motivációval nem rendelkeznek arra, hogy a valódi problémák kezelésébe fogjanak.
tartsd meg a filléreid.jpg
Nagyon nagy tisztelet illeti azon csoportokat, amelyek képesek manapság a támogatotti körből kijuttatni a "szegényembert", nem pedig permanens "haladagolással" a nyomor ördögi körében tartja fogva, amikor is a szegénységet támogatja és nem magát az egyes embert juttatja ki áldatlan állapotából.

17 700 darab kiváló minőségű ruhát ajánlottak föl rászorulók javára

Óriási siker az Premier Outlet Center és az Ökumenikus Segélyszervezet jótékonysági akciója
2013. május 15.


Indul az év legnagyobb országos segélyprogramja

400 településen 700 millió forint értékű élelmiszert oszt ki idén az Ökumenikus Segélyszervezet

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr155330389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása