Erkölcsileg és politikailag... az utóbbi 2 év elfogadhatatlan
2012. május 30. írta: térfél

Erkölcsileg és politikailag... az utóbbi 2 év elfogadhatatlan

"A magyar törvényhozás az utóbbi két évben nem hagyott jóvá egyetlen olyan jogszabályt sem, amely erkölcsileg vagy politikailag elfogadhatatlan - mondta az országgyűlés elnöke a Süddeutsche Zeitungnak."

Nem nekünk, nem itthonra..., de Kövér László mondta... és még azt is, hogy mindent ugyanúgy tenne, mint eddig is... Hát ezért nem  mennek el ezek a jó büdös francba, mert azt hiszik, hogy mindaz amit tesznek egyben erkölcsös is és politikailag helyes, hibát ők sosem vétenek, és minden kritika hamis, mindenki más hülye, illetve ők császár faszán a bukéta, na meg a Viktor...

Ezzel szemben, és a körükön kívül... létezik egy ország, melynek lakói szerint a diktátor és bandája máris túllépett a törvény betartásának és a nemzet védelmének területén - helyesebben átlépett a törvényi szabályokon, azokat semmibe veszi, és a nemzetet alkotó magyar polgárok védelme helyett is annak épp az ellenkezőjét teszi: támadást indított saját szavazói ellen, azok ellen, akiket képviselnie kellett volna.

Vagyis, a törvény uralma helyett 2 év alatt, bevezette a fidesz az állam diktatúráját: az egyszerű állampolgárt függővé tette a "bürokratizálás hivatásos propagandistájától" - ide értendők a szóvivői és médiaszemélyiségeik, minden egyes fidesztalpnyalójuk, az összes kinevezett pártfunkcionáriusaik, és azok is, akik előbbre jutásuk és felemelkedésük egyetlen lehetőségét önnön szervilitási képességükben látják... (és fennen hirdetik, hogy "mindenki saját szerencséjének kovácsa" = ha nyalni tudsz, akkor oké vagy, ha ennél sokkal többre vagy képes, akkor - dögölj meg!)

""mindent ugyanúgy tennék, mint az utóbbi két évben" - mondá Kövér, és ez egy beismerő vallomással is felér, ami ugye azt bizonyítja, hogy felelőssége teljes tudatában tette, amiket tett, és szándékosság forog fenn...

Erkölcsileg...

"Ahhoz, hogy az emberiség képes legyen a tudásából következő megnövekedett felelősségének megfelelni, társadalmán belül fejlett közösségi szellemre és erkölcsre van szüksége. A közösségi szellem, közös akaratot, közös távlati célt jelent, valamint hatékony együttműködést ennek megvalósításában, a közös erkölcs pedig olyan értékrendet, amely viszonyítási alapot szolgáltat a helyes és helytelen, káros és hasznos cselekedetek megítéléséhez."

Kiemelném a közösségi szellem fogalmát, ami Kövér esetében csupán a fidesz nevű párt 40ezer fős tagságára vonatkozik - és nem a 10milliós állampolgárságú Magyarország egészére - ezzel annyi bajom van csupán, hogy Kövér maga az ország gyűlésének elnöke, amelynek házában két év alatt csupán az ő vezérének szelleméig volt hajlandó eljutni, és nem tovább, tehát kihagyta a maradék 9millió embert az ő közösségi fogalmából!

"Az erkölcs fogalma alatt egy adott társadalom által régebbi tapasztalatok alapján összegyűjtött és helyesnek ítélt viselkedési szabályok összességét értjük. Az erkölcs szabályai a társadalmi normák egyik típusát jelentik. Más megfogalmazás szerint az erkölcs azon elvek összessége, amelyek a helyes és helytelen, a társadalmi jó és rossz megkülönböztetését segítik a cselekvés szintjén."

Kövér elfelejti, hogy az adott társadalom - Magyarország - sokkal régebbi, mint ő maga és az alig 24 éve megalakított fideszes társadalmuk... Mert bizony arról van szó - mióta létezik a pártjuk - hogy ők saját normáikat akarják kivetíteni nem csak a magyar anyanyelvűek összességére, de már az egész világra is. A vezérük, és szolgalelkük által megszabott szabályaikat terjesztették ki - egyelőre - csak az országra, de éppen ezt akarják kitágítani Európára, és ki tudja még milyen nagyságban elképzelt területekre is...

Amikor erkölcsről esik szó - és valóban a helyes és helytelen, a társadalmi jó illetve rossz megkülönböztetésének képességét értjük alatta - akkor Kövér és Orbán és Schmitt és mind az összes - hatalmával visszaélő - pozícióban lévő fityiszes, jobbikos és kádéenpés SENKIVÉ válik, nem létezővé degradálódik.

Mi pedig számukra vagyunk nem létezőek... Magyarán, létezik egy országvezetés, amely nem bír tudomással az országról, és létezik az ország, amely minden egyes törvényi és politikai cselekedetüknek áldozatává válik:

"Minden egyes ember része annak a rendszernek, amelyet bioszférának, illetve azon belül emberi társadalomnak nevezünk. Életének minden egyes mozzanata hatással van erre a rendszerre. Fontos lenne, hogy tudatunk segítségével képesek legyünk felmérni, előrejelezni élettevékenységünk hatásait, és ennek megfelelően próbáljuk kedvező irányba befolyásolni a folyamatokat. Ehhez természetesen rendelkeznünk kell valamilyen elképzeléssel (modellel) a világról, és rendelkeznünk kell valamilyen elképzeléssel arról, hogy mit tekintünk kedvező vagy kedvezőtlen irányú folyamatnak (jövőkép)."

Mindezek fényében az eltelt két év másról sem szólt, mint arról, hogy az ország  - tudata segítségével - előre jelezte az orbáni uralom során elszenvedett és élettevékenységét nagy mértékben rontó hatásait az ő ámokfutásuknak. Mi rendelkezünk elképzeléssel a normális világról, és annak megteremtéséhez szükséges folyamatok mikéntjéről, sőt azonnal reagálunk is a jövőképünket eltörölni szándékozó kormányzat elmebeteg törvényeire... épp csak nem vesz róla tudomást a regnáló hatalom, amely teljes mértékben elvesztette kapcsolatát a valósággal, a jelen történéseivel és azok hatásaival, valamint azon felelősségéről is lemondott, amit egyébként orálisan számtalanszor magára vállal... épp csak tetteiben annak ellenkezőjét valósítja meg.

Kövér László és társai, ha mindent ugyanúgy tennének, mint az elmúlt két évben - akkor inkább MOST MONDJANAK LE!  AZ ORSZÁG TÖNKRETÉTELÉRŐL! - mert amit eddig tettek, az egyenlő azzal a kísérlettel, hogy szándékosan és előre eltervezetten kiirtsanak -  a 40 ezres párttagságukat éltető egy millión túli - 9 millió magyar állampolgárt... azokat, akik lehetővé tették számukra is, hogy a bioszféra tagjai lehessenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr484554655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.05.31. 07:18:25

Nincs ok az Orbán-kurzus meghosszabbítására. A 2014-es választás egyfajta érettségi próbája lesz a magyar társadalomnak: mennyire hisz el átlátszó kommunikációs taktikákat. Oszkó Péter Debrecenben. (videó)
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2362_nincs_ok_az_orban_kurzus_meghosszabbitasara

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2012.05.31. 21:34:11

@kzoltana: én sem látok erre okot, csak én úgy vélem, hogy még két év... az katasztrófába sodorja a társadalmunkat, és onnan aztán már nincs kilábalás :( (jó a Szalon :) - tetszik a munkája)
süti beállítások módosítása