Ángyán admirális
2012. december 18. írta: térfél

Ángyán admirális

Röviden bemelegítünk: épp az előttem álló év végi bulira készítettem sütikét, amikor hallom ám a rádióból, hogy ... PÉNZBÍRSÁGRA ÍTÉLI A FIDESZ AZ ÉSZT! - fakanál marad, már megszoktam, hogy a Kossuthból ömlik a nyál és az ökörség. Nyál Erdély kapcsán... ökörség az országunkat érintően. (tudtátok, hogy mi a közös az Erdélyből szabadultakban? - a törtetés)

Mindjárt szaladok teregetni is, de amíg leáll a gép, volt időm játszani is egyet. Imádom az ADMIRÁLIST! Nincs még egy játék, ami ennyire karban tudná tartani az agyam...

Ángyánt pedig azért neveztem ki admirálisnak, mert hát... ha valaki? - akkor ő aztán tudja mi fán terem a mezőgazdaság.

1. ...a XVI-XVII. században egy ország tengeri haderejének főparancsnokát nevezték így.

A középkorban, amikor a tengereken a jogilag rendezett állapotok helyett még a nyers erő törvényei uralkodtak, egy kereskedelmi hajó vagy hajóraj nem mert nagyobb útra kelni védelem nélkül, hanem több hajótulajdonos társaságot alkotott és a hajókat együtt bocsátották útnak egy admirális parancsnoksága alatt.

No, kábé ilyen nyers erő törvénye - a tahóké tud ennyire nyers és együgyű lenni - az, amivel a fityisz saját emberét is képes lesöpörni a fedélzetről, holott az egyetlen embere volt Ángyán, aki emberként létezett a fidesz soraiban, akinek a fejében nem a halatommánia ütött tanyát, hanem az előrelátás és a jó akarat, hogy az ország hajóját kivezesse a fölötte átcsapó hullámok közül.

De, neeeeeem.... ezeknek a fidiótáknak nem kell az ész, a tudást ki nem állhatják és büntibe teszik azt, aki a hajójukat védhetné önnön szarságaiktól.

2. ...Ángyán József (Nagyatád, 1952. szeptember 20. – ) magyar agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, országgyűlési képviselő, 2010–2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára. (volt, amíg bírta, ...amíg bírhatta az idiotizmust, amit seggfej vezére rá akart tukmálni)

Általános és középiskolai tanulmányait követően, 1971-ben Siófokon érettségizett. Ezután a Gödöllői Agrártudományi Egyetem hallgatója, ahol 1977-ben okleveles agrármérnöki diplomát szerzett. 1979-ben mezőgazdaság-tudományi egyetemi doktori címet, majd 1980-ban mg. kutató szakmérnöki diplomát szerzett. 1993-tól a mezőgazdaság-tudomány kandidátusa, 1998-ban a környezettudományok területén habilitált. 2007-ben megkapta az MTA doktoracímet.

Munkahelyei, beosztásai a Gödöllői Agrártudományi Egyetemhez, majd annak jogutódjához, a Szent István Egyetemhez kötik, ahol 1999-ben kapott egyetemi tanári kinevezést. Felsőoktatási, oktatásfejlesztési, tudományos tevékenysége keretében 1990-ben munkatársaival az agrár-felsőoktatásban elsőként kezdeményezte okleveles környezetgazdálkodási agrármérnöki egyetemi szak kidolgozását és indítását. 1991-1996 között a Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet alapító igazgatóhelyetteseként, majd 1996 óta annak igazgatójaként tevékenykedik. Vezetésével az egyetemi kollektíva 10 új tanszéket alapított. 2006-ban további 5 évre kapott megbízatást az intézetigazgatói feladatkör ellátására.

Több mint 30 éve Gödöllőn él. Nős, 5 gyermek édesapja.

Na kérem, ez az ÉLETPÁLYA, ami nem navracsicsi, hanem ÉRTÉKET HORDOZÓ ÉS TEREMTŐ! - ezt bünteti a FIDESZ.

"Normális, Margit?" - és elmentem teregetni.....

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr964972090

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ángyán: immár biztosan maffiakézben a kormány 2012.12.19. 01:51:56

Ángyán József múlt hét pénteki megvilágosító beszéde 21 ezer nézőt vonzott a Youtube-on, a beszéd második része szintúgy meredeken emelkedik a nézettség szempontjából! Az Élőlánc Magyarországért vasárnap megtartotta demonstrációját a parlament előtt a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása