Települések versenye - Eger (és az "ő" jegyzője)
2012. június 26. írta: térfél

Települések versenye - Eger (és az "ő" jegyzője)

Kis-Magyarország kis városai - jó esetben - rendelkeznek valamiféle előtaggal, netán címmel, mert megérdemlik:

Tata - a vizek városa, Gyöngyös a Mátra kapuja, Veszprém a királynéké, Esztergom a királyoké (volt, ma már Meggyes jut eszünkbe róla), Kaposvár Somogyország fővárosa... Sopron a hűség városa, Balassagyarmat a legbátrabbaké, Egernek meg az ő jegyzője maradt.

A kirekesztés városa (Székhelyi ügy) címért ugyan versenyezhetne, de az jól el lett sikamikálva, főkolomposa (Csákvári Antal) a mai napig sértetlenül ül székében, csak a szégyen nem száll el a város lakóinak szívéből.

És itt jön képbe a JEGYZŐ. Mint a videóban hallható, ő az aki a polgármesteri hivatalt vezeti - és tényleg! Ő az, aki a törvényességért felel, s mint zárszavában (videó) említi: "a város szolgálatában"... Hoppá!

A múlt héten viszont éppen a város lakói ellenében nyújtott be (ugyanezen jegyző dr Kovács Luca) rendeletmódosításra indítványt:

Javaslom továbbá a rendelet 26.§. és 31.§-ai hatályon kívül helyezését. A 26.§-ban szabályozott lakossági közérdekű felszólalás célja, hogy a Közgyűlés ülésén jelenlévő állampolgárok az utolsó napirendi pont lezárását követően felszólalási jeggyel az önkormányzat és szervei, a Polgármesteri Hivatal és a közszolgáltatók feladatkörébe tartozó ügyekben közérdekű felvetéseket, kérdéseket, észrevételeket intézhetnek a Közgyűléshez és annak bizottságaihoz. A rendelet alkalmazása azonban nem valósította meg az Alapokmányban megfogalmazott célt, amelyre tekintettel indokoltnak tartom ezen rendelkezés hatályon kívül helyezését.

26. §

 

Felszólalás

 

(1)                   A Közgyűlés ülésén jelenlévő állampolgárok az utolsó napirendi pont lezárását követően felszólalási jeggyel az önkormányzat és szervei, a Polgármesteri Hivatal és a közszolgáltatók feladatkörébe tartozó ügyekben közérdekű felvetéseket, kérdéseket, észrevételeket intézhetnek a Közgyűléshez és annak bizottságaihoz. Egy felvető két ügyre térhet ki, együttesen legfeljebb 5 percben.

 

(2)                   A válaszadás módjáról az ülés elnöke dönt. Az önkormányzat a választ azonnal szóban, vagy 30 napon belül írásban adja meg.

Kérem a Tisztelt Közgyűlést, fogadja el a rendelet-tervezet 15 napra történő közszemlére tételét.

Eger, 2012. június 21.

 

Dr. Kovács Luca

Eger Megyei Jogú Város

       jegyzője

 

Határozati javaslat:

Eger Megyei jogú Város Közgyűlése elrendeli Eger Megyei Jogú Város Alapokmányáról szóló 28/2011. (VI.30.) önkormányzati rendelet módosításának 15 napra történő közszemlére tételét.

Felelős: Dr. Kovács Luca jegyző

Határidő: azonnal

Nézzük e gyalázat legvégét!

- 15 napra közszemlére tétel, amely június 21-én íródott, ám a közgyűlés időpontja - június 28. mintha beelőzött volna!?... éppenséggel 8 egész nappal hamarabb kerül szavazásra a fenti rendelet-tervezetnek nevezett valami.

Mit is jelent ez a "valami" a hétköznapi polgárok számára?

KUSS LEGYEN! - kissé vulgáris megfogalmazásban, de hát körülbelül ennyit jelent Kovács Lucának a "város lakossága szolgálatában" levés. Annyit jelent a tervezet - elfogadása esetén - , hogy többé a lakosok közül a legbátrabbak, a legelszántabb demokraták, a legaktívabb, a legérzékenyebb és a közérdeket még szem előtt tartók többé "a Polgármesteri Hivatal és a közszolgáltatók feladatkörébe tartozó ügyekben közérdekű felvetéseket, kérdéseket, észrevételeket  NEM intézhetnek a Közgyűléshez és annak bizottságaihoz." - SEM!

Sem, mert ez idáig is a felszólalások zöme arról szólt, hogy kénytelen-kelletlen, de az el nem intézhető, vagy elhazudott, netán sértő ügyintézés, vagy eszetlen rendeletekkel szemben - utolsó lehetőségként - maradt az a fajta nyilvánosság, amiről legalább a városi tévén keresztül a helyi lakosok értesülhettek. Más módon ugyanis EGER lakossága nem képes kommunikálni a Habis vagy a Luca? vezette polgármesteri hivatalban folyó kérdésekben... az ő képviselőivel. (hacsak nem valakit ki kell tiltani - telefonos és állítólagos bejelentések alapján) - Ember, ebben a városban nem jut el gondjával, bajával, segítségkérésével, javaslattal pláne!  a közgyűlésben határozatot hozó "képviselők" agyáig... értelméig.

Pedig, milyen kényelmetlenül érintette őket a felszólaló kérdése, meglátása, észrevétele, netán figyelemfelhívása, amikor a városban élők "kívánsága" avagy utólagos véleménye szemtől szembe - szájból fülbe jutott el a közgyűlés végén - legfeljebb két kérdésben és maximum 5 percben!

Most, ez utolsó személyes kontaktust tervezi a város jegyzője eltöröltetni, hogy totális egyeduralommal vezessék az 57 ezres város napi életét. A polgárokkal, és esetleges véleményükkel való szembesülés nélkül, arra is vigyázva, hogy "lelkiismereti morzsáik" háborítatlanul maradjanak meg valahol a felelősségérzet legelzártabb cellájában.

Valaha járta egy dal: "Eger városa, diák városa - diákok járják fapapucsba'... " - mára mindez ismeretlen a városban tanuló idegen hallgatóknak , de a helyieknek is.

Ez a város többé "csakafidesz"-é, mint az kiderül a képviselők összetételéből.

A városiaknak ajánlom, hogy minél többen írjanak tiltakozó levelet, hogy a június 28-ai közgyűlés említett napirendi pontjára NEM nyomógombbal szavazzanak. Szálljanak szembe a jegyzővel, (aki a törvényességért felel) és képviseljék inkább azokat az embereket, akik őket ebbe a felelős pozícióba szavazták! Engedjék a város lakóinak, hogy nagy ritkán (évente 10 lehetőségből) hallathassák a hangjukat - legyen az bármilyen előjelű (pozitív vagy negatív)- az őket érintő ügyekben.

" a város lakossága szolgálatában "

 

Eger Megyei Jogú Város  polgármestere:Habis László FIDESZ-KDNP

A 12 egyéni választókerületben megválasztott képviselők:

  • 1. választókerület: Császár Zoltán független képviselő
    Telefon: 
    Elektronikus levélcím:Csaszar.Zoltan@ph.eger.hu

  • 2. választókerület: ifj. Jung László FIDESZ-KDNP
    Telefon:
    Elektronikus levélcím: Jung.Laszlo@ph.eger.hu

  • 3. választókerület: Sós István FIDESZ-KDNP
    Telefon: 
    Elektronikus levélcím: Sos.Istvan@ph.eger.hu

  • 4. választókerület: Dr. Misz Mihály FIDESZ-KDNP
    Telefon: 
    Elektronikus levélcím: Misz.Mihaly@ph.eger.hu



  • 7. választókerület: Orosz Lászlóné FIDESZ-KDNP
    Telefon: 
    Elektronikus levélcím: Orosz.Ibolya@ph.eger.hu




  • 11. választókerület: Gál Judit FIDESZ-KDNP
    Telefon: 
    Elektronikus levélcím:Gal.Judit@ph.eger.hu


A kompenzációs listákról mandátumot szerzett képviselők:





Végül, Eger a KUSS VÁROSA - címre tör, nem kedves Kovács Luca ?- csak mert érdemi magyarázatot egyáltalán nem tartalmazott az ön beadványa. Teljességgel érthetetlen a javaslat... hacsak nem ténylegesen a diktátori hajlamok kielégítésének megágyazandó került javaslatra - a törvényességgel és a demokratikus stílusú városvezetési gyakorlattal SZEMBEN.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr444612131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása