BorBARÁTság a papok városában és azon is túl
2013. október 09. írta: térfél

BorBARÁTság a papok városában és azon is túl

Bor...bor...bor - jönnek szépen sorban a lejtős utcán: bor MÚZEUM, bor LABOR, és legújabban Gál Tibor Fúziója.

977382_378712082246695_78191265_o.jpg

Illetve csak coming az utolsó, mert még fel kell épüljön a másik kettő mellett úgy 80m-en belül... Tömegről nem tudunk beszámolni, az arra járók már arra felfigyelnek, ha nyitva van a kapu és kiderülhet mit rejt a kerítés mögötti épület? (Borlabor) Szóval igény az nemigen van ez újabb boros-bizbaszra. Annak viszont kimondottan örülhetett a városlakó, hogy az évtizedek óta üresen rohadó - valamikor gumiszervízt működtető - épület végre vevőre talált, hogy aztán villámgyorsan építkezésbe is fogjon ott V A L A K I...

DSCN0528_473.JPG

Mire megkezdték a bontást-építést (nagy erőkkel felvonulva), addigra a tábla is tudósítani kezdte a népeket, hogy itt bizony "Új Magyarország" épül - épp csak nem a pórnépnek (Eger lakói számára), hanem Gál Tibor pincészetének nyújtva nem kis támogatást, úgy 175 milliócskát csupán.

És igen, itt szokott a pór gondolkodóba esni: hogyan is lehet az Egri bor (Bikavér) imázsának növelésére törekedni (A Törekvő Polgárnak)?

"Az idén 20 éves Gál Tibor Pincészetben szeretettel fogadjuk kisebb-nagyobb borkedvelő társaságok és szakmai csoportok látogatását. Az idei évben teljes átalakításon megyünk keresztül, melynek részeként szeptemberre felépítjük az új belvárosi Gál Tibor Fuzio borkomplexumunk. Addig is örömmel várjuk az 500 éves földalatti pincelabirintusunkba, ahol betekintést nyerhetnek a borkészítés rejtelmeibe, és megkóstolhatják Gál Tibor Pincészet titkos kincseit is."

Természetesen csakis egy jó NYERTES PÁLYÁZAT ÁLTAL TÁMOGATOTTAN...


DSCN0529_474.JPG

- szegény ember nem vehette volna meg a Busák gumijavító romos épületét-telkét,

- szegény borász nem merészelt volna a város szívében még egy harmadik borkóstolót is álmodni,

- szegény kisvállalkozót bizonyára nem támogatná az Unióval karöltve a - mások adóforintjait szétosztogató -  magyar állam.

De bizony támogatja az Egri Bikavér imázsának növelését (ingatlant eladni tudó, vételét, bontását, építését lebonyolító, és szőlész-borász vállalkozóit), Gál Tibor bácsi vagyonosodását... mert ugye az "Új Magyarország" csak erről szól: az adófizetők PÉNZE, és az EU tagállamokból beérkező TÁMOGATÁSRA SZÁNT ÖSSZEGEK - hogyan vándoroljanak át az uralkodó fidesz-jobbik-kdnp klientúra helyi kiskirályainak tulajdonába?

- hát így!

Ön, kedves pór! Tudna mit kezdeni 175 milliós támogatással a zsebében? Akár a papok városában, nem borba fojtva azt az irdatlan összeget, amit nem saját munkával kellett kitermelnie a saját vállalkozásából, hanem csak úgy megkapta, MINT TÖRTETŐ, akarom mondani törekvőőőőőőőőőőőőőőő, és teljesen egyenjogú tagja a pórnépnek, az eme -igen jól teljesítő - demokráciájában az Európai Uniónak, amit kimondottan a borászoknak talált ki EGERben legalábbis az kormányzat, mely természetesnek veszi, hogy támogat arra nem rászorulókat (milliókkal!) és nem fizeti meg azokat, akik kizárólag saját munkájuk révén tudnak jövedelemhez jutni.

(Tetszenek tudni mire gondolok itt? - ama közmunkára, amiért ha van néhány hónapig, akkor azt havi 32-49 ezer forinttal honorálja ugyanez az állam, amelynek egy harmadik bor-bizbasz létesítésére VAN 175 MILLIÓ forintja)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr165558373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása