Milliók számolatlanul
2013. július 16. írta: térfél

Milliók számolatlanul

Az egyiknek sikerül a másiknak nem
A sors olykor nem tudja mit akar.

A sorsra kenni - jelen esetben, de máskor is nagy marhaság volna. Ez kérem kőkemény biznisz, ahol lopni, csalni, hazudni sem kell. Milliók számolatlanul hullanak az ölébe annak, aki jól fülel. Ha jól sasolsz már tudod is, hogy Lázár után Orbán is készül rátenni a kezét arra, ami elvileg mindannyiunkénak kéne lennie - csak hogy felzárkózzunk, hogy konvergáljunk, hogy legyünk már Európa közepén mi is valami!

Csakhogy mi nem leszünk soha semmi, ami Európa!

Azért nem, mert nálunk a tagországi befizetések+Eus támogatások irdatlan összegéből a "másik" soha nem részesül, mindig csak az "egyiknek sikerül"... és pedig annak, akinek van hozzá forrása, hogy kérjen TÁMOGATÁST  (méééééééég)  az ő jól működő bizniszéhez.

Sikerül például

  • - Takács Ágnesnek a Juhar vendégház kialakítása Aldebrőn - 17.999 993 Ft-os támogatásból,
  • - Mező Norbertnek Sarudon a Tavirózsa vendégházát kialakítani - 15.181 013 pénzből, amit nyert...
  • - Füge Petronellának és Füge Daniellának Poroszlón - egyenként 17.599 537 Ft-tal nyúlva a hóna alá...

... könnyen sikerül, míg Orsós-Kalányos-Baloghék havi 22800-ból NEM SZORULNAK SEGÍTSÉGRE - és annyit is érnek éppen.

Az egyiknek kiderül s a nap fénylik fenn,
a másiknak nem jut csak zivatar.

Amíg a "másik" kötelező jelleggel kényszerítve van havi 49 ezerért akár a polgármester kertjét is művelni, vagy éppen a gátőr kukoricáját elvetni két kaszálás között, addig az "egyik" mikrovállalkozás rohamos fejlődésnek indulHAT... csak úgy magától, és persze a mikronnyi vállalkozó temérdek eszétől, és munkabírásától, amit éppen a pályázati pénzek forintosítanak át számára - NEM KICSI SEGÍTSÉGET KAPVA az ő életvitelének emeléséhez!

  • - a Fema Fém Kft. például nem kigazdálkodja Hevesvezekényen a targoncáinak az árát, hanem MEGKAPJA a rávaló 4.891 250 Ft-ot,
  • - Rácz Attila Tarnamérán, egyenesen Lórehabilitációs központot alakíthat ki MINDENKI PÉNZÉBŐL - kerek egész 16 millió FT-tal megsegítve vállalkozói kedvét,
  • - Feldebrőn pedig Fecz Tibor autószerelő műhelyének építésére nyert el 10.616 439 Forintocskát...

... csak úgy, mert neki jár, ha már olyan ügyes volt, hogy pályázott egyet. Az egyiknek kiderül s a nap fénylik fenn, a másiknak nem jut csak zivatar.

És mielőtt demagógnak minősítene bármely olvasó is, azt javaslom gondolkodjunk el azon, hogy a megszámlálhatatlanul sok milliókból kik? mire? és hogyan? mi módon részesülhetnek kis hazánkban.

Gondolkodjunk el azon, hogy oda mennek-e a fejlesztések, ahol a nagyon nagy baj van, vagy pedig oda csak, ahol TÖBBET ÉS TÖBBET, mindig többet akarnak a zemberek. ?! De soha - egyetlen - valóban segítségre, támogatásra szoruló emberhez, intézményhez nem jut egy kanyi garas sem. (Az egyiknek kiderül s a nap fénylik fenn, a másiknak nem jut csak zivatar.)

Gondolkodjunk már el azon, hogy kitől mit is lehet elvárni, és miféle előfeltételeknek kell ahhoz teljesülnie, hogy valamiképp felzárkózható állapotba kerüljön az országunk, hogy NE ROHADJON TOVÁBB legalább, hanem érjenek be a hátul leszakadtak is olyan szintre, ami már emberinek mondható!?

  • - biztosan kell "Lakossági hangos tájékoztatási rendszer telepítése a község 10 pontjára" - Mezőszemerén 4.385 820 Ft értékben megsegítve őket?
  • - Kiskörén, biztosan a "VIII. Kiskörei Bogaras Találkozó" támogatása a legfontosabb 2.807 993 forintért?
  • - Tutira kell Kápolnán, E-book-ra 6 milliót fordítani?
  • - Biztos, hogy 15 millióval a Tóth Tamás Kft. -t kell támogatni? Mi hasznot hoz be a környéknek az a "Helyi hústermékek Tarnamérán-eszközbeszerzés, ingatlanfejlesztés és saját arculatú termékcsalád kialakítása a Tóth Tamás Kft-ben" - nem pusztán Tóth Tamásnak hullik az ölébe valami, ami másoknak esetleg az életben maradást jelentené?!
  • - A polgárőrök kistafirungozása - ilyenekre pl. "Térfigyelő-kamera rendszer fejlesztése Tarnaörs településen" nem kidobott pénz? (9 849 806)

Végül  a kedvenceim, hogy embert nehogy alkalmazzon a vállalkozó, mert elébb megkapja a drága gépekre való 20 milliót a kis drága... és még azt is elküldi a fenébe, akit eleddig foglalkoztatott Lányi Pál "Rotoros tuskófúró gép beszerzése apríték alapanyag előkészítésre"....

vagy a másik: az örömünneplés! "LEADER Napok a Tisza-Tarna-Rima mentén" - lazán ...15 millát elverni rá...

Az egyiknek kiderül s a nap fénylik fenn,
a másiknak nem jut csak zivatar.

Milliók számolatlanul...

Pedig a forrásból is csak az első két táblázatot adtam össze nagyjából: 17 egyéni támogatottra zsupsz, elszállt vagy 390 millió, ahogy 13 mikrovállalkozásnak is odanyújtottak kb. 140 milliócskát. (hacsak így nem "sikerül"?!)

IRDATLAN PÉNZEK EZEK - igen rosszul elosztva, és felhasználva - egészen addig, amíg erre is rá nem teszi ragacsos mancsait a Lázár-Orbán páros.

 
Az egyiknek sikerül a másiknak nem
A sors olykor nem tudja mit akar.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr755408002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása