Rémségek kicsiny (ország)háza - garázdaság
2015. február 22. írta: térfél

Rémségek kicsiny (ország)háza - garázdaság

Boltnak is írhattam volna, de még nem ezt a szót használjuk rá elsődlegesen, annak ellenére, hogy lakói már szinte kizárólag profitszerzés céljára képesek ott ücsörögni és hazudozni - törvényhozás helyett.

"Seymour segédként dolgozik egy virágüzletben, a kedvence Audrey II, az egzotikus cserepes növény. A forgalom nem valami nagy, de egyik nap minden megváltozik. Seymour ugyanis rájön, hogy a kedves kis növénye húsevő. Először a saját vérével táplálja, ám ez kevés, a növény mind több és több vért követel. Audrey II hamarosan feneketlen étvágyú rémséges szörnyeteggé fejlődik. Kiderül, hogy a virág valójában egy földön kívüli gonosz húsevő. Seymour egy ideig szállítja neki az eleséget, a boltba betérő embereket. Mindez azonban nem sokáig maradhat titokban."

-  az analógia a Rémségek kicsiny boltja és az ország háza között az, hogy annak jelenlegi "köcsögei" a nép vérén élősködnek. A különbség az, hogy ezek nagyon is hazai és nem valami távoli bolygóról hozzánk került gonosz vérszívók. Mondhatnánk azt, hogy a mi akaratunkat teljesítik csak. Mármint azokét, akik megválasztották őket, és azokét, akik nem tesznek semmit ellenük...

Ma fog eldőlni  (Veszprém), hogy marad-e a 2/3-os "azt teszek, amit akarok" fölény, és a cserepes növények étvágya is kielégítendő elsőbbséget élvez, vagy leépíthető lesz garázda kormányunk? Mert hogy garázdasággal is az vádol másokat, aki saját maga testesíti meg annak lényegi tartalmát. És nem a Pityinger gyerek!

Garázdaság (339.§)
Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el.
Jogi tárgya a társadalmi együttélés zavartalanságában, az együttélést szabályozó erkölcsi és jogi szabályok tiszteletben tartásában megnyilvánuló köznyugalom.

- tetszenek tudni, bennem mi vált ki megbotránkozást és riadalmat is? Hát, az elmúlt5év minden egyes napja, amikor bekapcsolom a TV-t, vagy a rádióból próbálnék némi valós információhoz jutni - DE, NEM TUDOK! Nem tudok, mert realitás helyett manipulációt és hazugságot öntenek érzékszerveimre. Ez, nálam kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartásról árulkodik, amit kizárólagos elkövetőként az Orbán kormány valósít meg.

imagesujwji2el.jpg


Elkövetési magatartás a  kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás tanúsítása.
Kihívóan közösségellenes magatartás a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembehelyezkedő, provokatív, kötekedő magatartások, amelyekre a társadalom tagjai megbotránkozással vagy félelemmel reagálnak. Erőszakos magatartásnak minősül a más személyre gyakorolt támadó jellegű fizikai ráhatás is, abban az esetben is, ha az nem alkalmas testi sérülés okozására. Az erőszak irányulhat személyre (pl. ruházat rángatása, késsel csapkodás, támadó jellegű közeledés a sértett felé ököllel, leöntés) vagy dologra (pl. asztalok feldöntése a vendéglőben, ajtó rugdosása, kuka feldöntése). Ha nincs erőszak, akkor csak rendzavarásnak minősül a cselekmény.
A bűncselekmény eredménye a megbotránkozás vagy riadalom keltése. Nem szükséges, hogy a megbotránkozás, vagy riadalom bekövetkezzen, elég annak reális lehetősége.
Passzív alany az elkövetőn kívül bármely más személy.
Csak  szándékosan valósítható meg.  Az elkövetőnek tisztában kell lennie azzal, hogy cselekménye kihívóan közösségellenes, ennélfogva alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat váltson ki.
Legalább két személynek tudomást kell szereznie a cselekményről. Ennek nem feltétele, hogy az észlelők együttesen jelen legyenek, vagy hogy az észlelés a cselekmény elkövetése során történjen.

Az Orbán-kormány minden egyes tagja, az őket kiszolgáló médiacsinálók "magatartása" számomra "kirívóan közösségellenes, erőszakos... a társadalmi együttélési szabályokat romboló, a közkívánalommal nyiltan szembehelyezkedő, provokatív, kötekedő magatartás", amelyre nem csak én, de számos demonstráción ennek jelét is adó társammal együtt MEGBOTRÁNKOZÁSSAL ÉS FÉLELEMMEL REAGÁLOK.  Olyan mértékű félelmet okoz ez többségünknek, amit kimutatni sem lehet, mert már az retorziókat von maga után: kirúgnak, ellehetetlenítenek... és van akiket, meg is ölnek.

Mindezt, én BŰNCSELEKMÉNYNEK TEKINTEM: Orbán és kormányának minden tagja által - folytatólagosan - elkövetve, és persze SZÁNDÉKOSAN, ELŐRE ELTERVEZETTEN.

Megvalósul a garázdaság akkor is, ha az elkövetéskor senki nincs jelen, de a magatartás következményei nyilvánosan észlelhetők. Pl. éjszaka törik össze a köztéri szobrot, vagy a temetőben a síremléket.
A társas elkövetést megvalósító alanyok önálló tettesek nem lehetnek. Az önálló tettesség akkor is kizárt, ha a csoportos elkövetés során egymás ellen lépnek fel.
Alapesete vétség.

Bűntettnek minősül, ha a garázdaságot csoportosan vagy a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el. A köznyugalom súlyos megzavarását jelenti, ha az a lakosság szélesebb körében érvényesül, pl. áruházban, sportrendezvényen, vagy közlekedésben résztvevőkre követik el. Legsúlyosabban minősül, ha csoportosan és a köznyugalmat megzavarva, nyilvános rendezvényen, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el.

Az Orbán-kormány az, amelyik bűntettet követ el: a lakosság szélesebb köreit súlyosan zavarva, a nyugalmának teljes elvesztése szárad Orbán és bandája lelkén.

Ami Pityinger önkéntelen lábmozdulatát illeti, az egy felfoghatatlanul picinyke ingerke csupán - szemben azzal a számos és súlyos testi-lelki és szellemi sértéssel szemben, amit garázda kormányzásával a fidesz-jobbik-kdnp jogtipró koalíció elkövet az ország népe ellen.

Az aztán a megbotránkoztató, és félelmet keltő, ami hazánkban, e rémségek kicsiny országházában elkövetésre kerülnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr957199287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása