hiszi a piszi, aki elhiszi - Magyarország jobban teljesít?
2013. július 14. írta: térfél

hiszi a piszi, aki elhiszi - Magyarország jobban teljesít?

Fő KAMUnikátorunk oldalán "minden nagyon szép, minden nagyon jó", mindent mi(én) tudunk - csakafidesz  - JÓL CSINÁLNI....

Én, egész biztosan nem hiszek neki - csak azt figyelem, amit tesz.

Csak az érdekel, hogy melyik törvényének milyen hatása van?

Csak a valóság tapasztalataiban tudok megbízni - az erdélyi Kossuth adó, valamint egyéb kormány által fenntartott hazugság-harsona pusztán idegesít, de az abban elhangzottak NEM győznek meg, ha elmondják ezerszer, annál inkább!

danger.jpg

Megjött végre a várva-várt 2013-as KSH jelzés, ami megint... vagy igaz vagy nem, de hát egy egész - ráadásul statisztikai - hivatal csak nem ferdít a számokra (és nem szociopaták szájmenéseire) alapozva?!

Magyarország jobban teljesít vajon?

2013 májusában az ipari termelés 2,1%-kal maradt el az egy évvel korábbitól.
Az ipar belföldi értékesítése január-májusban 3,9%-kal csökkent 2012 azonos időszakához képest.
A feldolgozóipar belföldi eladásai májusban 5,1%-kal maradtak el az egy évvel korábbitól. A megfigyelt ágazatok összes új rendelése 3,4%-kal csökkent.
Az energiaipar kibocsátása 6,8%-kal volt alacsonyabb.
2013 első 5 hónapjában - az 1 alkalmazásban állóra jutó ipari termelés 1,4%-os csökkenése következett be (a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások körében) létszámváltozás nélkül.

Fentiekből én mégiscsak azt állapítom meg, hogy az ország teljesítménye CSÖKKENŐ TENDENCIÁT mutat, tehát Magyarország rosszabbul teljesít az egy évvel korábbihoz képest IS.

Magyarországon jobban él a lakosság vajon, mint tavaly?


Májusban a mezőgazdasági termelői árak 9,2%-kal emelkedtek az 1 évvel korábbihoz képest. (a gabonafélék ára 14,8%-kal, az ipari növényeké 10,2%-kal, a zöldségféléké 11,2%-kal lett magasabb.

Az állati termékek ára 4,4%-kal nőtt.

2012 júniushoz viszonyítva az élelmiszerárak - az átlagnál nagyobb mértékben - 4,1%-kal emelkedtek, a fogyasztói árak 1,9%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

Az EU 27 tagállamának 2013 májusában a fogyasztói árak átlagosan 1,6%-kal voltak magasabbak, mint 2012. májusban.

Miért is hazudik - pofátlan módon - a kormányzati média? Mert ők nem vásárolnak napi szinten, azért mi még igen, és nagyon is érezzük az INFLÁCIÓT, amiről a KAMUnikátorok mondják csak, hogy nincs is... Pedig de!

Mi a helyzet a jövedelem-elosztás témában?

Itt annyira jó lehet a helyzet, hogy "nemtelen egyszerűséggel" a statisztikai adatok közlése megállt 2009-nél. Akkor a szegénységi arány épp 29%-nál állt - el tudom képzelni mi is történt azóta? Bizonyára felcsúszhatott minimálisan is +10%-kal, ha nem többel.

Érdekes módon a jövedelmek elképesztő aránytalanságáról soha nem beszélnek, sem kormányszóvivők, sem minisztériumi dolgozók, sem pedig az ellenzéki pártok politikusai, de még a társadalom változásait kutatók közül is nagyon néhányan mernek erről adatot közölni. Miért?  (talán mert ott VAN a megoldás kulcsa)

Valószínűleg kiderülne az az utált tény, hogy minden ember a jövedelmi viszonyaitól függően képes "jól" - "rosszul" megélni.

Számomra teljesen érthetetlen az, hogy még senki - fent említettek közül - nem vette észre azt a fajta elképesztő szégyent Magyarországon, hogy aki tisztességes megélhetésre vágyik, annak itt keresni valója NINCS! (mindkét értelmében, mert hogy elegendő jövedelemhez nem jut munkája ellenértékeként sem, és élhető országnak sem képes tekinteni hazáját, tehát elmenekül egzisztenciális okok miatt)

Politikusaink és a közgazdasági vagy egyéb tudományok "használói" e kellemetlen igazságot úgy kerülik, mintha nem volna való ennek a népnek, csupán a kényelmes és egyre korruptabb létmód volna elfogadható e kis országban, melynek megalkotására esküszik fel a kormányzat, és a regnáló orbán-rezsim a maffiamódszerek kidolgozásában - kizárólag - valóban jól is teljesít.

De hol van ez - egy ország "jó" teljesítményétől?

an_inconvenient_truth_vs_a_reassuring_lie.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr545403995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása