kis fidesz performansz
2012. február 20. írta: térfél

kis fidesz performansz

Éppen tanuljuk, hogy a performance in English minden előadásra jó, de ha teljesítményről akarunk beszélni, akkor azért az achievement jobb lesz - az mögött ugyanis van értékelhető eredmény is.

Mielőtt a fidesz-előadásról mondanám el véleményemet (ami ugye, még szabad) nézzük, mire is hajaz a szerencsétlenje?

Performansz (performance) egy művészeti irányzat, alkotói módszer.

Angol és francia nyelven performance jelentései magyarul: előadás (műé), eljátszás (szerepé), véghezvitel, teljesítés, teljesítmény; egyéb jelentés: performance test = teljesítményvizsgálat.

Mondom én, performansz a javából, amit a fidesz előadott itt nekünk az utóbbi 22 hónapban, kormányzás helyett... mert igen, művészetté tette és kizárólagos alkotói módszerévé vált a media coverage, azaz média tájékoztatás. A magáévá tett médiumain keresztül látjuk, halljuk az összes előadást, amit éppen eljátszani akarnak - főszerepben: Szijjártó pajtás, az a szőke bige (képtelen vagyok megjegyezni a nevét) és legújabban a ..., a ... izé, ni! az a hogyishívják szijjártó kettő. (majd eszembe jut)

Sokkal izgalmasabb náluk az, hogy ez az egész performanszosdi épp velem egyidős, és egy kis Yves (Klein) nevéhez kötik, aki szintén apró termetű, mint az Orbán is - lehet, hogy épp ennek az Yves Kleinnek a lelke szállingózott át a ti fideszvezéretekbe?

Nizzában született. Elkényeztetett gyermek volt. Az érettségin megbukott, kompenzációképpen rózsakeresztes filozófiával foglalkozik, melynek lényege önmagunk megtisztítása, és a semmi (tér, üresség, űr), mint potenciális lehetőség-hordózóként való megélése. Egyik alapvető célja is ehhez kapcsolódik: lebegni a levegőben (emiatt sokszor össze is törte magát). Művészi pályája mindössze 7-8 év volt. Szülei festők és ez éppen elég volt ahhoz, hogy ő ne akarjon művész lenni. Ellenben híres akart lenni. Sok időt töltött a Távol-keleten, keményen foglalkozott a dzsúdóval. 1954-ben Franciaországba visszatérve próbálta dzsúdóját érvényesíteni, ez nem jött be neki, úgy döntött, hogy mégis művész lesz. Magával ragadó személyiség volt, nem túl magas, inkább zömök férfi, mély sötét, melankolikus tekintettel. Vonzó és karizmatikus személyiség volt. Kiváló fizikai tűrőképességgel rendelkezett, jól lovagolt. Látnok volt és sikeres menedzser, a közönség jelenlétét kedvelő misztikus, aktivista és filozófus.

NO! Ilyen a ti Viktorotok is, csak persze nem veszitek észre az ő bűvöletében élve, hogy teljesítmény helyett kizárólag lebeg ő - a semmiben, azaz a média tájékoztatásában... Giro Szász! - tessék, mondtam, hogy beugrik a neve :)

Szóval, fidesz és performansz! Klein és Orbán! - meg a közvetítés.... és semmi több! Ennyi lenne a 22 hónap "eredménye"... ami viszont nincs, csak a végeláthatatlan előadás.............................................................................................................

Nevéhez fűződik a művészet anyagtalanítása is: gyűjtőknek „láthatatlan képi érzékenységet”, más szóval semmit adott el, a kapott pénzből aranyfüstöt vásárolt, amit darabokra szaggatva a Szajnába dobott, az akciót fényképész dokumentálta. Ő volt az első művész, aki galériát műalkotásként állított ki. 1959-ben előadást tartott a Sorbonne egyetemen A művészet evolúciója az anyagtalanság felé címmel. Közismert az 1960-ban készült, A semmibe című fénykép, amelyen Klein műugró stílusban egy tetőről veti magát a mélybe.

Külseje és viselkedése egyaránt a filmsztárokat idézte. Imádta a nyilvánosságot, a fényképezőgépek vakuinak villanását, szerette magát a bulvársajtóban viszontlátni. Szenvedélyes öltözködő volt, ruhatára szobákat töltött meg. Csatlakozott Szent Sebestyén rendjéhez, esküvőjén a rend díszegyenruháját viselte: köpenyt, máltai keresztet és a tengerész admirálisok tollas kalapját. Pályája mindössze hét évig tartott. 34 éves korában, szívrohamban halt meg.

Kis fidesz performanszunknak itt akár vége is eshetne (valóban elég volt belőlük!)... ám szomorú valóságunk az, hogy bár ők maguk az égadta világon semmi érdemlegeset megcselekedni nem képesek, azért ránk mégis borzalmas hatást gyakorol a kormány - törvénykezése által. Bár csak sima kis "művészek" lennének, akik saját agymenésüket kínálnák az arra tévedőknek!

Körülbelül annyit is érdemelnének, mint amennyit a járókelők vetnének oda a kalapjukba - "elismeréséül" az látottaknak....

A szomorú valóság viszont az, hogy kész istencsapásai ezek az országnak, és nem veszik észre magukat, hogy miféle rombolást hagynak maguk után - adjanak elő éppenséggel bármit is.

Csak a szociális katasztrófa marad a csapat után, több felvonásban.

  1. ország kettészakítása
  2. cigányellenes hangulat keltés
  3. hajléktalanok kriminalizálása
  4. párhuzamosan futó és állandó kommunistázás, elmúltnyócévezés - ami persze érthetetlen mellékszál: a néző csak bámul, hogy "mi van?" - értelmét nem találja!
  5. hétköznapi diktatúra: kuss legyen mindenhol és mindenkinek = csakafidesz kórusműűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű
  6. jogtalan joggyakorlás, ami totális jogbizonytalansághoz vezet - aki tud menekül a közelükből elfele.... és jó messzire (már zúgolódik a tömeg - sokan fütyülnek, de azokra mindig rászól valami kis beépített emberük, hogy pedig "milyen szép is ez az előadás"...)
  7. előadás alatt kizsebelik a gyanútlan közönséget - ez valami középkori feudális szokás lehet, amit átültettek a XXI. századba. Szóval, míg megy a semmittevés bemutatása, addig lerabolják a közönség javát.
  8. nyilvánosan kivégzik a munkásosztályt és felkoncolják a segélyre szorulókat, majd sunyi módon, a háttérben kifosztják a még valamire vállalkozni tudókat is - hangos dobpergés nyomja el a jajkiáltásokat.
  9. míg tart a műsor, az otthonokat önkéntes lakásfoglalók árasztják el és viszik a tulaj feje fölül - könnyedén...
  10. magát a performanszot, önmaguk gyönyörködtetésére, és az ország tönkretételével - a semmiből fedezik, amit a gyermekeink elől szippantanak el... majd jól megadóztatják a légvételüket is.... már ácsolják a bitófákat, és ássák a gödröket ... mert még mindig nem elég. Nem elégszenek meg ennyivel - the show must go on -

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr264148818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása