Elfojtás és társadalmi diliház
2012. július 15. írta: térfél

Elfojtás és társadalmi diliház

Orvos nincs a láthatáron, pedig de nagyon kellene! Magyarország lakosságának nagy része szenvedő, bajban lévő, problémáival megbirkózni nem tudó, életének értelmét nem látó emberekből áll. Sok-sok neurózisban szenvedő egyén alkotja a mai társadalmunkat, akik saját magukkal sem tudnak mit kezdeni, nem hogy egymással képesek lennének foglalkozni.

Az egyetlen megoldásként magába fojtja az egyén felgyülemlett frusztrációit, mert a média elvárása az, hogy látszólagosan ugyan, de légy happy! Milyen áron és milyen körülmények között  - az már senkit nem érdekel, majd kidumálja az aktuális szófosó és megmondja, hogy minek/milyennek kell látszódnod ahhoz, hogy "elfogadottá" légy, és jó hazafiként told a diliház szekerét. Csakhogy az elfogadottság mögött mindig ott lapul az elfojtás, ami öl - butít - és nyomorba dönt... nem csak egyént, de összegzésképp az egész társadalmunkat. Mert hazugságban nem lehet élni!

Védekezni, azt próbál a szervezet (az idegrendszered) - a pszichikum állandóan él az elfojtás mechanizmusával, melynek nyomai azért kimutathatók. Például az álmok, a tévcselekmények és elvétések, továbbá - és ez baromi jellemző korunkra - a vicc jelenségeiben. Az álom a tiéd, abból okulj magad, ha akarsz... a tévcselekmény azonban az a jelenség, amikor az ember, feltett szándéka helyett, minden külső ok nélkül, akaratlanul valami mást tesz... - ez ma már kihat az ország működésének minden szegmensére. Ez működik, hála a befolyásolásnak, ami annyit jelent, hogy hallgatod és nézed a politikai szereplőket, akik rábeszélnek erre vagy éppen arra, amit magadtól és tudatosan soha meg nem tennél. (épp az előbb találtam egy 2009-ben íródott hozzászólást, amely remek példaként bizonyítja előző mondatomat - azt mondja, azt cselekszi az illető, amire programozva vagyon - tudat alatt:

Toleranciaterror | 2009. március 30. | 20:57:31

Remélem, minél hamarabb jön a Fidesz, mert unom már ezt a megszorítósdit. Bajnai újabb 600 milliárdot akar elvonni a magyar családoktól.


"Az elvétés (latinul aberratio ictus, vagyis az ütés eltévesztése) egy büntetőjogi fogalom, a tévedésnek az az esete, amikor az elkövető szándéka szerinti eredmény nem az általa kívánt személy vagy tárgy sérelmére, hanem más személyen vagy tárgyon következik be." - erre is kiváló a példaidézet, hiszen ma már jól tudjuk, hogy a valódi megszorításokat éppen az a kormány teljesíti perpillanat, amely korábban szájába adta a zembereknek az ő szándékosan hamis mémjeit.

És akkor itt felvetődik a kérdés, hogy mi is történik Grazban - valójában. A szóbeszéd szerinti kezelésre Orbán Viktor jár terápiára, avagy - amire én gondolok most - inkább magának a társadalomnak szánt terápiának a kidolgozásáért és annak következő lépéseiért járhat arrafelé a miniszterelnök?

"A pszichoterápia olyan segítő, gyógyító beavatkozás, amely EMBERI KÖLCSÖNHATÁS (interakció), és JELZÉSVÁLTÁSI FOLYAMAT (kommunikáció) révén próbál változást létrehozni az élmények átélésének és feldolgozásának módjában, valamint a magatartásban."

Mi van, ha Orbán és bandája ezt a terápiát fordította le fideszesen és ártalmas céljaik megvalósításának könnyítésére? Mi van, ha épp ellenkezőleg - nem gyógyítani és nem segíteni szándékozott a terápiás módszer használatával, hanem  ártani kívánt és bosszút állni a társadalom egészén az ő pszichoterrorjával?

Akkor az van, hogy polgári köreit használta interakciónak, és demonstrációit a hatás erősítésére, míg a kommunikációba kevert manipulációs szándékának köszönhetően foglalt el minden kommunikációs csatornát, mint az tudjuk, hogy azon keresztül érjen el tömegében KAMUnikációra fogékony elméket. és már kész is a terápiás hatás: 2/3 választó élményeinek átélésében és feldolgozási módjában történt akkora változás, hogy ezt a gány kormányt uralomra szavazta, most pedig magatartásában hordozza - az egész orbáni átverésen alapuló - a tudatalattijába mosott diktatúra iránti igényt... és tapsol annak minden megnyilvánulásakor (tévcselekmény és elvétés).

Ez tehát a 2/3 betegsége, de a vicc... na, azt azok kapták el, akiket meg nem hatott, és tudatosan ellenállt a fideszterápiának, de eléggé tehetetlen is ahhoz, hogy szembeszegüljön a nyilvánvalóan ártó szándékkal elkövetett "hipnotikus kezelésnek" - inkább csak jót heherésznek azon, hogy a magyar társadalom lassan dilisek fennhatósága alá került... és nevetségbe fulladt annak egész kormánya, gazdasága, és szellemi, értelmi képessége a béka segge alá került. Érzelmi intelligenciáról pedig már nem is beszélhetünk.

Véleményem szerint Orbán hipnotizálni tanul, amikor Grazba megy... amit hazahoz, az viszont már terápiának van eladva - az ország boldogabbik, idiótaságban rekedt részének. Sajnálatos módon azonban, a kettő között óriási a különbség, és ez mára hatásaiban is teljesen nyilvánvalóan látszik - társadalmunkat diliházba zárta a hipnotizőr...

"A hipnotikus kezelés a lelki életben valamit leplezni és burkolni akar - az analitikus viszont fel akar szabadítani s el akar távolítani. Az első a kozmetikához, az utóbbi a sebészethez hasonlóan dolgozik. Az első a szuggesztiót arra használja fel, hogy a tüneteket eltiltsa, tehát megerősíti az elfojtásokat, egyébként azonban mindazokat a folyamatokat, amelyek a tünetképződésre vezettek - változatlanul hagyja. (Orbán esetében fel is erősíti) Az analitikus kezelés közelebb férkőzik támadási pontjában a baj gyökeréhez, elér azokhoz a konfliktusokhoz, amelyekből a tünetek kiindultak, s a szuggesztiót alkalmazza, hogy ezeknek a konfliktusoknak a megoldását megváltoztassa. A hipnotikus kezelés tétlenségben és változatlanul hagyja a beteget (választópolgár), aki ezért éppen úgy ellent állás nélkül marad a betegségre indító minden újabb alkalommal szemben.

Az analitikus kezelés mind az orvosra, mind a betegre súlyos munkát ró, ami a belső ellent állások megszüntetésére használódik el. Ezeknek az ellentállásoknak a legyőzése a beteg lelki életét maradandóan megváltoztatja, a fejlődés magasabb szintjére emeli, s a beteg védett marad a megbetegedés új lehetőségeivel (pártkampány) szemben. Ez a legyőzési munka az analitikus kezelés lényeges teljesítménye, a betegnek ezt el kell végeznie és az orvos a betegnek ezt a nevelési értelmében ható szuggesztió segítségével teszi lehetővé. (orvos lehet bárki, aki a hipnózis helyett a tudatosságra hívja fel a figyelmet és a valóságos állapotokkal való szembenézésre serkent)

ezért joggal mondhatjuk azt is, hogy a pszichoanalitikus kezelés az utólagos nevelés egy fajtája... "

Tehát kedves magyar társadalmi diliházban lakók: Önök döntenek - Orbán a hazug hipnotizőr - gyengébb ellenállás felé vezető könnyebbik útja, vagy a kemény pszichoanalizis - fárasztó és tudatosságot igénylő, problémák gyökerét feltárni kívánó, és a gyógyuláshoz vezető útja lesz hasznosabb az ország számára, és benne az egyénnek?

szerintem: SZABADSÁG, EGYENLŐSÉG, és  SZOLIDARITÁS... valamint EGÉSZSÉG! Jobbulást kívánok...

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr344657496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása