statisztika az 1millió munkahelyről
2011. december 22. írta: térfél

statisztika az 1millió munkahelyről

Csapjunk a lecsóba! Találtam valamit...

A tárgyhónapban 676 fő kérte nyilvántartásba vételét a kirendeltségen, viszont 700-an kezdtek hosszabb-rövidebb idejű kereső tevékenységet, vagy kellett a nyilvántartásukat együttműködés hiánya miatt megszüntetni. (182-en önállóan helyezkedtek el, 70 fő a kirendeltség közvetítésével talált munkalehetőséget, 168-an pedig közfoglalkoztatásba kapcsolódtak be.)

- azaz 182+70+168=420 fő kezdett (hosszabb, de leginkább túl rövid és minimálbérnél alacsonyabb javadalmazással) "dolgozni" ... és (vagy)... 280 fő beintett a köz-kényszermunkának! - tehát kivágták őket az ellátásból (természetesen fideszes módra - alkotmányellenesen vonták meg a rászorulttól az állam kötelességeként való ellátást).

 

Az álláskeresők 35,2%-a szakmunkásként, 23,2%-a betanított munkásként, 18,0%-a segédmunkásként dolgozott nyilvántartásba vétele előtt, valamint 23,6%-os a szellemi foglalkozásúak aránya.

 

Alacsony iskolázottságú – legfeljebb 8 osztályt végzett – az álláskeresők 32,5%-a, szakmunkás bizonyítványa  26,1%-uknak van, szakközépiskolát 22,7% végzett, 9,6%-os a gimnáziumban érettségizettek csoportja, és az állástalan diplomások 9,1%-os arányt  képviselnek.

Vagyis, majdnem 60%-nyi azok aránya, akik SZAKMÁVAL RENDELKEZNEK! - hazug tehát az a kommunikáció, amely szerint a képzetlennek nincs csak állása Magyarországon...

100 állástalanból 9,1-nek diplomája van! - 22,7 érettségizett és szakmája van! 26,1-nek pedig szakmája!

ugyanezen 100 állástalanból 9,6 érettségivel rendelkezik, de nem ért semmihez! 32,5 pedig csak a 8. általánost fejezte be! - vagyis, aki semmihez nem érthet, azok aránya 42,0 % csupán... Őket kellene szakmával ellátni... mondjuk a hiányszakmák közül, ha valakinek másnak ugyanez eljutna az agyáig....

De neeeeem... ez nem így szokott történni, hanem úgy, hogy boldogot-boldogtalant "átképeznek" a pályázati forrásokon, és azért mert: CSAK! (ezerszer leírtam már, hogy azért vannak csupán az átképzések, mert az abban oktató cégek, és munkatársaik abból élnek, amit az állam nekik fizet azért, hogy  éljenek már valamiből ha kell, ha nem az a tanfolyáson megszerezhető akárminek kitalált képzettség, vagyis igazából a semmi, mert ezek általában nem elfogadottak a munkaerőpiacon.)

a legnagyobb mértékű kereslet visszaesés az építőiparban (27%, 178 fő) és az egészségügyi, szociális ellátás területén (42%, 91 fő) tapasztalható

 

A szellemi munkakör betöltésére szóló mintegy 1 894 (12%) ajánlatból a leggyakrabban keresett foglalkozások: irodai adminisztrátor, írnok 248 fő, gyermek és ifjúsági felügyelő 180 fő, kereskedelmi szervező (ügynök) 96 fő, szociális gondozó, ápoló 74 fő, piackutató, reklámtevékenységet végző 38 fő, kereskedelmi ügyintéző 30 fő, ügyfél tájékoztató 29 fő.

2011. első kilenc hónapjában Heves megye területéről három munkáltató hajtott végre csoportos létszámleépítést 102 főt érintően. Az élelmiszeriparból 34 fő, a közigazgatásból 28 fő, a szociális ellátás területéről 40 fő munkaviszonyát szüntették meg ilyen módon. A csoportos leépítések legnagyobb számban szociális gondozó (23 fő), igazgatási ügyintéző (15 fő), csomagológép-kezelő (12 fő) és szállító, rakodó munkás (8 fő) munkakörökben dolgozókat érintettek.

Jó ez a kimutatás, mert annyira ellentmondásos :) - csak nézzük a szociális gondozói állásokat! Azért ezt kell néznünk, mert én pontosan tudom, hogy  erre indítanak képzést a munkaügyi központban... ! Saját fülembe ajánlották bele, (ha véletlenül nem sikerült volna a zangolteszt, hogy állambá' segítségével 12-en középfokú vizsga előkészítőre járhassunk, és persze egy alkalommal le is vizsgáztat bennünket, és jelentkeztünk erre vagy 52-en)

Ellentmondás számomra, mert:a kereslet visszaesés 42%-ban a szoc. ellátás terén tapasztalható... a leggyakrabban keresett foglalkozások között meg ott a szociális gondozó ápoló... a csoportos létszámleépítésnél pedig a 102 főből 40 fő: szintén a szociális ellátás területéről került ki! (akkor most ki a hülye?)

Feloldandó ezt a szörnyűséges ellentmondást, én arra tudok gondolni, hogy az intézmények forráselvonást szenvednek - párhuzamosan ezzel elküldik a dolgozóikat, a jóóóóóságos orbáni állam pedig fizet a munkanélküliek átképzőinek sok-sok pénzet... hogy aztán a szerencsétlen munkanélkülit majd felvegyék a gyakorlata során az elbocsátottak helyére... a szükséges feladatok ellátására.... ! (micsoda nívó emelkedés! micsoda emberség!), hogy azután, ha képzetté tették, mint munkanélkülit... ámde senki nem tart őrája sem igényt rendes bérért, na, akkor! és csakis akkor, és csakis úgy... majd közmunkában kirakják az állami fenntartásúvá lett intézményekbe havi 47 ezerért....

És itt most befejezem, mert ezt .... rágni kell.... ez az a nehéz falat, amit képtelenek a fideszes képviselők átlátni, felfogni, és halálra rémülten távozni a parlamentből....

Pedig ez saját és kizárólagos 2/3-os állatságuk!

Ennél is nagyobb probléma viszont az, hogy mindezt az 1/3 sem képes felfogni... még reménykedik valami hamis illúziónak következtében... Pedig minden ott van az orra előtt...

Holnap tehát újra Kossuth tér, újra kormányellenes tüntetés, és tiltakozás az elvetemült fideszes képviselők ellen, és harc az igazság kimondásáért, a demokráciánkért, az emberi életünkért, a méltóságunkért, a tisztességes munkáért, és élhető bérezésért!

Aki reggel ráér - menjen 9-re, aki meg délután, az jöjjön oda négyre! Éljen a Magyar Köztársaság! (mert esetleg holnap kivégzik..... és én azt nem akarom!)

A napnál is világosabb: a választójogi törvény és a pénzügyi stabilitásról szóló törvény elfogadása esetén Magyarországon már nem lesz parlamentáris demokrácia. Éppen ezért arra kérjük, hogy december 23-án ne szavazza meg ezeket a törvényeket!  Tudjuk, hogy nagy nyomás nehezedik Önre. Mégis bízunk abban, hogy a demokrácia és az ország sorsa iránti elkötelezettsége erősebb ennél.

Kérjük, hallgasson a lelkiismeretére! Ne árulja el a demokráciát!

 

Üdvözlettel:

 

az LMP országgyűlési képviselői

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr943489030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása