Talált tárgyak osztálya
2011. december 19. írta: térfél

Talált tárgyak osztálya

Bizony, régen volt ilyen... elhagytad az esernyőd, vagy netán a pénztárcád, a táskád, az irataid, s már mentél is az önkormányzat talált tárgyak osztályára. Sok esetben ott is volt az elhagyott cucc, csupán csak azért, mert mások is ismerték a helyet, ahol a gazdátlan holmit le lehetett adni.

Régen, a strandon is volt hangos bemondó, s nem csak az elbitangolt kiskölökhöz hívták a buggyant szülőt, de fordítva is előferdülhetett, ha szülő hamarabb vette észre a gyerek hiányát. Igen, régen voltak ilyen apró figyelmességek egymás felé és a fogyasztó felé is... csak akkor még a fogyasztónak a kedves vendégeink megszólítás járt, és nem a pénztárcájára gondolt a szolgálató, hanem az ember megelégedésére.

Érdekes, hogy mikor bejött a rendszerváltás kapitalizmusa Magyarországra, akkor néhányan azt remélték, hogy majd a seggecskéjét is kinyalják onnantól a boltosok, mert azt hallotta a nyugatról, hogy az azzal jár együtt, hogy kedvesek és mosolygósak lesznek az eladók például... meg egyéb illúziókban is ringatóztak egyesek.

Most én is találtam valamit, ami annyira szíven ütött, hogy szeretném visszaszolgáltatni a tulajdonosának: tegye el örökre vagy egyenesen semmisítse meg, vagy dugja fel magának, de semmiképpen ne szórja el az ország területén, ne ajánlja fel senkinek használatra, mert úgy szar, ahogy van: a NEMZETI KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAM!

A Nemzeti Közfoglalkoztatási Program lényege, hogy pályázat keretében igényelhető támogatások felhasználásával valósul meg, és a bürokrácia csökkentésével jár. A benyújtott költségvetés 64 milliárd forintot tervez fordítani erre a célra. A települési önkormányzatok, és az állami infrastruktúrát kezelő gazdálkodó szervezetek mellett a program keretében a kis- és közepes vállalkozások is részesülhetnek a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatásból.

Ez a kormányrendelet ugyebár, egy éve kallódik keresztül kasul az ország településein, csak elfelejtettek jelentkezni érte a kiagyalói, akiknek én vissza szeretném szolgáltatni minél előbb. Mert ez csak nekik jó! Ez a program nem a nemzeté, nem jó senki másnak - NEM KELL!

Ezt a támogatást nem nekünk, munkanélkülieknek szánta a zorbán bandája, hanem a fent megnevezetteknek - tehát az övék is!

A közfoglalkoztatás a Munkaerő-piaci Alapból kerül finanszírozásra, a keret felhasználását új kormányrendelet fogja szabályozni. Az új rendszer a munkaügyi kirendeltségekkel való szoros együttműködést, folyamatos párbeszédet feltételez, hiszen a szociálisan hátrányos álláskeresőkről való gondoskodás közös felelősségen alapul. A közfoglalkoztatás csak a munkaügyi kirendeltség közvetítésével valósulhat meg.

Azért is kell ezt a programot visszaadni a kormánynak, mert a szociálisan hátrányos álláskeresőkről való gondoskodás közös felelősségét nem sikerült nekik megtalálniuk, ugyanis, a támogatottak (fentebb) és a közvetítők egyike sem vállalja fel... a munkaügyi kirendeltség az önkormányzatokra mutogat, az önkormányzat a rendeletre és a munkaügyi központra, mi pedig a kettő között döglünk meg félúton oda-vissza úgy, hogy közben nem is látszik, mi lenne a valódi gondoskodás.

-        A szociális törvény ugyan kifejezetten nem tartalmazza, hogy a munkaszerződés időtartama nem lehet hosszabb, mint egy év, azonban a közfoglalkoztatási tervet – amely alapján a tényleges munkaszerződés-kötésre sor kerül – csak egy évre lehet készíteni.

-        A közcélú foglalkoztatással kapcsolatos személyi kiadások (munkabér és közterhei) 95 %-át az éves költségvetési törvény alapján a központi költségvetés téríti meg, így a szabályok alapján az önkormányzatnak nem áll rendelkezésére egy évnél hosszabb időre fedezete a közcélú munkára.

Vagyis, egy nagy lófaszt vezet vissza a munka világába!

Nem is vezethet, hiszen maga a rendelet tiltja meg a hosszú távú foglalkoztatás lehetőségét is. Nem is gondoltuk, hogy ez lenne a célja... azt csak mondja a zorbánkormány..., mi viszont azt nézzük mindig, amit tesz. És látjuk, hogy nagy disznóság ez a nemzeti foglalkoztatási lózung, mert erősen hajaz a kényszermunka bevezetésére.

 Az ellátásra való jogosultságot a települési önkormányzat továbbra is szociális rászorultság alapján állapítja meg, de az érintetteknek az eddiginél aktívabban kell közreműködniük a munkakeresésben. A bérpótló juttatásban részesülő személy elhelyezkedése érdekében továbbra is köteles álláskeresőként együttműködni a lakóhelye szerint illetékes munkaügyi központ kirendeltségével. A bérpótló juttatásban részesülő köteles az iskolai végzettségétől és szakképzettségétől függetlenül a kirendeltség által felajánlott munkát – beleértve a közfoglalkoztatást is – elvállalni. Köteles továbbá a munkaügyi központ által felajánlott képzési lehetőséget, vagy munkaerő-piaci programban való részvételt elfogadni. A jogosultsági feltételek új eleme a saját lakókörnyezet rendben tartása, amely önkormányzati rendeletben kerülhet szabályozásra.

Tehát, azt mondja a kormány rendelete, hogy a szociális rászorultságot ugyanúgy meg kell vizsgálni, mint eddig... viszont az önerőből állást nem találó számára - a zorbán kedvéért - még aktívabban kell nem találni munkát! Ráadásul, a nagyon paraszt kormányrendelet gyártója kötelez bennünket arra, hogy azt dolgozzuk, amit a nagyon tahó támogatottak köre - nekünk kitalál...

Harmadszor pedig, még a seggem be is bele szeretne nézegetni, vajon milyen körülmények között tudom az ülésre és ürítésre használatos testrészem tartani, annak ellenére, hogy az ég világon semmiféle jövedelemmel nem rendelkezem: tehát egy csoda az, amibe kukkolni szeretne ez a tajparaszt rendelet.

A bérpótló juttatásra való jogosultságot évente felül kell vizsgálni. A folyósítás egy éve alatt a juttatásra jogosult személynek legalább 30 munkanap munkaviszonyt – beleértve az egyszerűsített foglalkoztatást, közfoglalkoztatást, közérdekű önkéntes munka-tevékenységet – kell igazolni.

Na, kérem szépen! Ez a bűn gyenge elme, ez felül akarja vizsgálni azt, hogy vajon a havi 28.500Ft -nyi szociális támogatás összegéből - 12 hónap alatt - miféle vagyonosodásom állhatott elő? Meg akarja nézni, hogy miként sikerül hirtelen (!) munkahely közelébe kerülnöm, ahol aztán úgy megszedem magam, hogy soha többé nem leszek nincstelen - csak mert ahhoz, hogy ezt a havi szart utalják, az kell Kedves jobbikos komáim!, hogy ne legyen semmid: ne legyen a neveden egy fél lakás sem, ne legyen autód, ne legyen családod, ne legyen tulajdonodban még egy tizednyi telekrész sem! ... mert,ha van... akkor mindjárt nincs segély sem!

Tehát, nagyon gyengeelméjűvé mosott seggfejek! Akik még adózni tudtok valami jövedelem után (és szoktatok is) és azt szeretnétek számon is kérni, hogy hova a búbánatos fenébe használja fel az állambá', hát jelzem, hogy NEM A CIGÁNYOKAT ÉS A SEGÉLYEZETTEKET TARTOD TE EL, hanem sokkal inkább a cimboráidat, akiknek az önkoriknál, a parlamentben és egyéb helyeken fizeted a hatalmas havi millákat!

Azt is szíves tudomásotokra hozom, hogy az a fent említett 64 milliárd Ft. sem a kényszermunkás zsebébe vándorol, hanem szintén a támogatottakat segíti meg, úgy hogy ők kapnak ingyenmunkást cserébe. REMÉLEM, MOST MÁR VILÁGOS, HOGY KIT TARTANAK EL AZ ADÓFIZETŐK!

Az aktív korú, nem foglalkoztatott, bérpótló juttatásra jogosultak napi maximum 4 órás munkaidőben, legalább 2 hónap, legfeljebb 4 hónap időtartamig foglalkoztathatóak ebben a közfoglalkoztatási formában, amelyért a minimálbér, illetve a garantált bérminimum felének megfelelő összegű munkabérben részesülhetnek. Támogatásként a közfoglalkoztatottak munkabére és járulékai, valamint a dologi kiadásokkal bővített – személyenként összeszámítható módon a munkaszerződések időtartamával arányos – évente központilag megállapított összeg 95%-a igényelhető. A pályázónak 5 % os önrészt kell biztosítania.

Látjátok már, drága süketelők?

Én, a segélyezett - ITT NEM GAZDAGSZOM MEG A  legfeljebb 4 hónap alatt!

Te viszont, aki az államtól kapod a munkabérem és dologi kiadások 95%-át, azért... nem kicsit ingyen kapod az erőmet, hiszen csak 5%-ot adsz hozzám... tehát ne ugass! SOHA TÖBBÉ!

A foglalkoztató köteles a kirendeltség által közvetített bérpótló juttatásra jogosult álláskeresőt foglalkoztatni, amennyiben a munka elvégzésére a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat szerint alkalmas. Erre azért van szükség, hogy minél kevesebb munkaképes ember maradhasson egész évben passzív.

"Erre azért van szükség, hogy minél kevesebb munkaképes ember maradhasson egész évben passzív."

- hááááát? Én erre mit mondjak?

(hogy dögölj meg te - passzívan havi 28500-ért, vagy dolgozz kényszerből havi szarért-hugyért olyat, amit én mondok neked..., és nem havi többszázezerért fasiszta államot építesz!)

 - ha még mindig sikerül úrinő módjára válaszolnom, akkor annyit mondok, hogy "vissza a feladónak" - ez nem foglalkoztatási program, hanem gyalázatos embertelenség!

a települési önkormányzatok, közfeladatot ellátó gazdasági társaságok, intézmények, vagy önkormányzati társulások pályázati úton kaphatnak támogatást kötelezően ellátandó, illetve önként vállalt közfeladataik ellátásához.

Vagyis, ingyenmunkást - a kötelezően ellátandó feladatokra!

Vagyis! Egyáltalán nem az a célja a zorbánkormány rendeletének, hogy visszavezessen bárkit is a munka világába, hogy emberhez és szaktudásához méltó bérért bárki is munkához jusson! De nem ám!

3.      A vállalkozások közmunka támogatása

 

A kis- és közepes vállalkozások a munkaügyi központ kirendeltségéhez benyújtott pályázat alapján kaphatnak támogatást, ha bérpótló juttatásra jogosult álláskeresőt foglalkoztatnak. A támogatás csak az előző évi statisztikai állományi létszámhoz viszonyítva többletfoglalkoztatásra igényelhető. A támogatás legfeljebb 12 hónap időtartamú foglalkoztatáshoz nyújtható, melynek mértéke elérheti a munkabér és járulékainak 70%-át.

Ezt nem magyarázom, mert baromira világos, hogy ettől ugyan nem lendülünk fel, csupán csak újabb ingyenmunkást kap a vállalkozó az állambától - na jó, 70% segélyben részesítve őt, és legfeljebb 12 hónapig, de aztán jön az újabb pályázati lehetőség, és egy újabb szerencsétlen, akit lehet használni 12 hónapig... (tehát megint csak ne ugass, mert neked van ingyenmunkásod, és nem a szegénynek adsz te, ingyenvacsorát)

Az országos közfoglalkoztatási programokban a bérek és járulékok finanszírozásáról gondoskodik a foglalkoztatási támogatási rendszer. Együttműködéssel, közösen valósíthatók meg a jelentős nemzetgazdasági haszonnal és számottevő megtakarítással járó többéves projektek.

Itt pedig arról van szó, hogy országos program irányul arra, hogy a magyar állampolgár munkáját kihasználja az állam, amivel jelentős haszonra és számottevő megtakarításra tesz szert, amit aztán jól elherdál a saját embereire - és az ország lakosságának tönkretétele mellett.

ORBÁN, TAKARODJ!

A nemzeti közfoglalkoztatási programodat pedig vidd magaddal és annak ajánlgasd, aki szeretne megdögleni a kedvedért. Én nem!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr403476018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása