Kortárs válasz
2010. október 03. írta: térfél

Kortárs válasz

Nem titkolom, hogy kiver a víz a magyar politikai mizéria láttán - választás után pláne! Olvasgatom az "események" értékelését innen és onnan, és mit látok? Csupa csupa egymásnak ellent mondó reagálásokat - tudom (nem vagyok hülye) pontosan, hogy attól függ ki mondja, kit és ki merészelt megszólaltatni? Mégis valahogy illendő volna, ha csak kicsit is passzol a politikus és a civil szféra meglátása... nem?

Gőzöm sincs, hogy a Hírszerzőt kik látogatják, van-e valamelyik párthoz kötődésük? Odatévedtem és válaszoltam (ha már választani nem volt kire) a feltett kérdésre:

Választás után

Ön szerint mire készül Orbán Viktor a választás után?

Belevág a nagy, átfogó reformokba. 14%
 
Egy lépésben bevezeti az egykulcsos, 16 százalékos adót. 6%
 
Nagy leépítések jönnek a MÁV-nál, az önkormányzatoknál, az államigazgatásban. 9%
 
Semmire, marad a tökölődés. 16%
 
Még ő sem tudja, nincsenek tervek, fejetlenség van a minisztériumokban. 39%
 
Továbbra is leköti minden energiájukat a visszalopózni akaró Gyurcsány-korszak elleni harc 13%
 

Majd 40%! De szép is ez! Ennél már csak az a "szebb", hogy a kormány oldalról jött reagálások valóban igazolni látszanak a "köz" érzetét. A NÜK (szerintük: nemzeti ügyek kormánya) köztársasági elnöke úgy látja, hogy ... nem is értem igazán, mire gondol? Szavazatokkal erősödne a demokrácia? Mit tud az a papíros, amit én még soha nem érzékeltem, hogy bármi köze lenne a demokráciához?

Hacsak Tartlóssal együtt nem - aki azért (vagy annak ellenére?) emberszámba venné az ellenzéket... - de jó! Ez azért már tényleg hajaz a demokráciára, mint ha azt olvastam volna, hogy aki nem rá szavazott, netán el sem ment a fülkéig - azt nem veszik emberszámba...

Orbán miatt be sem kapcsoltam ma este a TV-t, nehogy látnom kelljen az önelégült képét, de hát csak utolér minden szava, minden gügyesége - és megtudhatom tőle, hogy eddig nem Budapest volt az ország fővárosa... csak mostantól (de ciki - baromi tudatlan lehetek)

Schmitt: minden szavazat a demokrácia eszményét erősítette
22:38
Tarlós emberszámba venné az ellenzéket
22:28
Orbán: mától ismét Budapest a nemzet fővárosa

 

No mindegy is, majd csak jön az a kánaán, ha egyszer azt mondták...

Csak azon izgulok kicsit, hogy mi lesz velünk, ha mégis azoknak a sokaknak lesz igazuk , akik szerint meg nem jön az a beígért kánaán, mert hogy nem is NÜK, hanem sokkal inkább NÁKolás lesz, mert hogy nemzeti átverés kormánya a miénk, amelyiknek vezére - nem mellesleg ma az is kiderült - szülőhelyén sem volt képes "megnyerni" a választókat (talán ott ismerik igazán) eléggé.

Végül, hogy valami igazi nagy örömömet is megoszthassam kis blogommal, mondom: Esztergom :) felébredt csipkerózsika álmából és megtörte a gonosz törpe csúf varázslatát. (bezzeg nálunk! itt még menni fog a parasztvakítás egy darabig :()

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr442342749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása