Milyen a szociális katasztrófa?
2013. április 05. írta: térfél

Milyen a szociális katasztrófa?

A szociális katasztrófa olyan valami, ami akkor adódik elő, amikor egy emberi lény KÉPTELEN MAGÁNAK LÉTFELTÉTELEIT BIZTOSÍTANI (előteremteni a szükségleteit).

Azonban! Amíg csupán egyetlen ember pusztulásáról hall a köz füle... nos, addig mély nyugalommal - netán kárörvendve - tudomást sem vesz róla, hogy vajh mi is okozhatta fajtársa halálát?

  • - kihűlés következtében szenvedett fagyhalált?
  • - elégtelen táplálkozása miatt éhen halt?
  • - tudatmódosítókhoz menekülve agyonmérgezte szervezetét?
  • - önhibáján kívül - gyógyíthatatlan, avagy nagyon is gyógyítható de megfizethetetlen kezelés hiányában - betegség okozta korai halálát?
  • - netán elviselhetetlen mértékű frusztrációk okán önkezével vetett véget életének?
  • - avagy pusztán elesNE a közpénztől, amelyet parlamenti munkájával járó KÖLTSÉGEINEK MEGTÉRÍTÉSÉREfordíthatott...

"Apáti István (Jobbik) szerint lelkiismeretes munka esetén elmegy a pénz a költségekre. "Nem veszi ki jól magát, ha egy képviselő sír, de tény, Budapest–Mátészalka oda-vissza 600 kilométer. A városi irodám fenntartása havi 40 ezer forint. A kiadás egyenlőtlenül oszlik el, mert a választási évben több."

Vitányi István (Fidesz) 41 települést képvisel, s állítja: az utak olyan rosszak, hogy négyévente vehetne egy új autót, mert az annyira tönkremegy. Emellett sok pénzt visznek el a protokolláris kötelezettségei. "160 ezer forint a havi benzinköltségem, évi 40 ezer kilométert autózom a munkám miatt."

Pálffy István (KDNP) saját kimutatásai szerint éves átlagban eddig 64 ezer kilométert ment. "Balatonkenesén van az állandó lakhelyem, a pártom Veszprém megyei elnöke vagyok, ugyanakkor Hajdú-Bihar megye képviselője. Ezenfelül Balassagyarmattól Mohácsig és Komáromtól Újszászig vannak programjaim, rengeteget megyek kocsival, ami 11 litert fogyaszt.", "Az üzemanyag pedig csak egy része az autófenntartás és -használat költségeinek, s négy év után lényegében kidobhatok egy kocsit. A választókerületi pótlékból pedig szállásra, étkezésre, más kiadásokra is megy." "

És most beszéljünk a közösségre leselkedő katasztrófáról! - SZOCIÁLIS ÉRTELEMBEN

Beidézek néhány szolgáltatást, amely mint szociális ellátás forog a köz tudatában, mint ... valami, ami nem engedné meg, hogy katasztrófa helyzet álljon elő egy társadalomban:

  1. otthonteremtési támogatás célja, hogy az átmeneti vagy tartós nevelésből kikerült fiatal felnőtt lakáshoz jutását, tartós lakhatása megoldását elősegítse
  2. Anyasági támogatásra jogosult a szülést követően az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt
  3. közgyógyellátás a szociálisan rászorult személy részére az egészségi állapota megőrzéséhez és helyreállításához kapcsolódó kiadásainak csökkentése érdekében biztosított hozzájárulás.
  4. A gyermek nevelésével, iskoláztatásával járó költségekhez az állam havi rendszerességgel járó nevelési ellátást, vagy iskoláztatási támogatást, (együtt: családi pótlékot) nyújt.
  5. Az ápolási díj a tartósan gondozásra szoruló személy otthoni ápolását ellátó nagykorú hozzátartozó részére biztosított anyagi hozzájárulás.
  6. A lakásfenntartási támogatás a szociálisan rászoruló háztartások részére a háztartás tagjai által lakott lakás, vagy nem lakás céljára szolgáló helyiség fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásaik ...
  7. Az aktív korúak ellátása a hátrányos munkaerő-piaci helyzetű aktív korú személyek és családjuk részére nyújtott ellátás.
  8. Az időskorúak járadéka a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás.
  9. A jogosult részére jövedelme kiegészítésére, pótlására pénzbeli szociális ellátás nyújtható.
  10. A fogyatékossági támogatás a súlyosan fogyatékos személy részére az esélyegyenlőséget elősegítő, havi rendszerességgel járó pénzbeli juttatás.
  11. Babakötvény - 2005. december 31. napja után született gyermeket önálló életkezdéséhez életkezdési támogatás illeti meg.
  12. Álláskeresési járadék illeti meg azt az álláskeresőt, aki az álláskeresővé válását megelőző három éven belül legalább 360 nap jogosultsági idővel rendelkezik, és munkát akar vállalni, de...
  13. Támogatható az állami foglalkoztatási szerv által felajánlott, vagy elfogadott képzése annak a személynek, aki álláskereső, aki...
  14. Az álláskereső kérelmére nyugdíj előtti álláskeresési segélyt kell megállapítani, ha rendelkezik a 25. § (1) bekezdésének c)-d) pontjában meghatározott feltételekkel...

... és ki tudja még milyen jogcímen lehetséges támogatást igényelni - nem költségtérítést! mert azt nem lehet, csak a képviselői díj mellé! - de hát abból már csak 200 lesz remélhetőleg... egyszer... talán...

Ez a kis kitérő arra volt jó, hogy lássuk meg: mennyire nem normális a társadalmunk? Nagyon.

A ki tudja mennyi támogatási formának ugyanis egyetlen oka van: az elégtelen jövedelem. Mindezen huncutságok elkerülhetőek lennének, ha MINDEN AKTÍV KORÚ MUNKAKÉPES EMBER rendelkezne rendszeres jövedelemmel, melyből előteremtheti saját létfeltételeit (támogatás nélkül! igénylés nélkül! koldulás helyett! ragszolgasor és kényszermunka = megalázás nélkül!)

De neeeeem... abnormális társadalmunk a szociális katasztrófa megteremtésén fáradozik, mióta csak rendszert váltottak ... valakik... mert, hogy nem a magyar társadalom akart megbolondulni, az biztos!

Mi várható?

  1. a kb. 2 millió nyugdíjasunk elhalálozása következtében ELLÁTATLANUL MARADNAK azok az aktív korú - de jövedelem nélküliek, akiket eddig a drága szülék támogattak - és nem a segély!
  2. a jelenleg még aktív (bért kapó) és önellátó emberek NYUGDÍJRA MÁR NEM SZÁMÍTHATNAK - tehát azon gyermekeikre lesznek utalva, akiknek már most sincs munkájuk és eleve otthon élnek (vegetálnak) szüleik nyakán és jövőkép nélkül!
  3. a mostani fiatal dolgozóknak (akik valójában semmihez sem értenek a totálisan elcseszett közoktatás és képzési rendszer okán) akiknek az Orbán kormány lenyúlta az ÖNGONDOSKODÁSRA félretett pénzét - eszük ágában nem lesz az idősekről gondoskodni, hiszen magukról sem tudnak!
  4. a jelenleg gyermekkorú lakosság létszáma eleve olyan alacsony, hogy képtelen lesz kitermelni (?) de inkább kigürcölni azt az összeget, amelyből önmagára is telne valami , nem hogy utódokra, avagy nyugdíjasaira... és itt akár éhen is halhatunk.

Gyanúm és feltételezésem szerint azonban ahelyett, hogy szép csendesen és "tisztes szegénységben" halna ki az ország területéről elmenekülni nem tudó népesség - előtte egymást fogják felzabálni, egymást fogják leöldösni, hogy az összezuhanó gazdaság poklában még benzint töltsenek az autóikba, fát rakjanak a kályháikba, boltokat törjenek fel élelemért, és raktárakat fosszanak ki fegyverért, aranyért és egyéb totálisan nélkülözhető "javakért", hogy aztán mindent hátrahagyva ocsmány halált haljanak elmebeteggé vált embertársaik keze által.

Ne, baszd meg! Ez itt a "szebb jövőtök"...

(vagy villámgyorsan teljesen más irányt vesz az ország - a jelenleginek épp az ellenkezőjét!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr195201984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása