A gonosznak pedig mennie kell!!!
2012. november 04. írta: térfél

A gonosznak pedig mennie kell!!!

M. Scott Peck hatalmas fazon, könyvei olvasása után könnyen érzi az ember (lánya), hogy megvilágosodott. Természetesen csak akkor, ha némi pszichológiai érdeklődéssel vagyon megáldva az némber.

A járatlan út című nagy műt elég régen olvastam, harmadjára is - pedig nem szokásom -  és bármennyiszer, ha valamit elfelejtek belőle... szóval rendkívüli segítség azoknak, akik kicsit is szeretnek törődni a miértekkel.... Szerintem érdemes rákapni.

Az ördögi emberek címűt manapság már-már kötelezővé tenném, hiszen degenerált társadalmunk mást sem ismer, mint a ROSSZINDULATOT. Van, létezik, tapasztaljuk naponta többször is, hogy utálnak minket, el akarnak taposni, meg akarnak szüntetni, de azt még soha senki nem magyarázta el e kis honban, hogy miért?

Miért is kellene nekem (neked és nekik, nekünk vagy épp másoknak) tekintettel lennem olyasmire, amivel képtelenség egyetérteni, amiből semmi jó nem származhat? Miért?

Miért ne lehetne most már a JÓINDULAT mentén haladni... létezni?!

"az emberiség, az egész univerzum jó és rossz erők, az Isten és az Ördög közötti titáni küzdelem részese. A csatatér pedig az emberi lélek."

No! Orbánra visszatérve... stimmel itt minden, hiszen azzal kezdte, és a mai napig is folytatja, hogy harcot kell folytatni... Sokáig gondolkodtunk rajta, hogy oszt' hol? ki ellen? miért is kéne csatázni? - és hát mostanra vált totál bizonyossággá a válasz: a magyar emberek lelkét kell elpusztítani az ő gigászi küzdelmében - csak mert, szegény ember, GONOSZNAK SZÜLETETT.

A gonosznak pedig mennie kell!!! - elég volt belőle ez a mostani 2 év...

"A gonosz ellentétes az élettel. Valami olyan, ami az életerő ellen hat az élet elveszejtésének érdekében.
A gonosz a lelket is megöli. Van néhány alapvető jellemzője az életnek - különösen az emberi életnek - úgy, mint az érzékelés, a mozgás képessége, az éberség, a fejlődés, az autonómia vagy az akarat. Lehetséges ezek elpusztítása a fizikai test elpusztítása nélkül is.

A gonosz tehát olyan erő, amely el akarja pusztítani az életet és az életkedvet."

- mit csinál ez az ember, akit Orbán Viktornak hívnak? Kiöli az életkedvünket - nézzétek csak meg a fityiszeseket! (hullák eleve) Mára pedig azon dolgozik minden törvényével, hogy az emberek életét tönkre tegye, végső soron elpusztításunkra törekszenek, hiszen minden EMBER tisztában van azzal, hogy havi X összegű jövedelem alatt KÉPTELENSÉG MEGÉLNI A PÉNZ KÖRFORGÁSÚ VILÁGBAN, ahol pénzért kapsz áramot, vizet, élelmiszert, lakást... és minden egyebet, ami a létfenntartáshoz szükségeltetik a XXI. században....

Mit tesz velünk Orbán Viktor, amikor havi 22800-at ad segélyként? amikor 28500Ft/hó a minimál nyugdíj, amikor elrabolja a félretett megtakarításokat? - el akarja pusztítani az életünket... már mostanra is elvette az életkedvet!!!  - elvette 9 milliótól, hogy odaadja esetlegesen 1 milliónak....

Jaja, vannak még sokan, akik nem tudnak róla, hogy milyen is egy gonosz valaki, és mit is jelent számára, és mások számára az ő gonoszsága? ezek tutira fideszesek :)... és nem érzékelnek semmit, hisz hasonlóan Orbánhoz - ők is gonoszak.

hopp-hopp!

„A gonosz emberek legjellemzőbb viselkedésformája a bűnbakképzés. /projekció/ Mivel magukat kifogástalannak tekintik, élesen kirohannak az ellen, aki hibát vél felfedezni bennük.

A bűnbakképzés legfőbb mozgatója: az önkritikától való félelem. Az önkritika felhívás a változásra. Ha kritikusan tekintek valamely vonásomra, akkor elkötelezem magam e vonás megváltoztatása mellett.

A gonosz emberek "tökéletes" énképük fenntartásának szentelték magukat, állandóan azzal vannak elfoglalva, hogy a morális tisztaság látszatát keltsék. Nincs motivációjuk, hogy valóban jók legyenek, ugyanakkor nagyon szeretnének jónak látszani. Jóságuk a színlelés szintjén marad. Hazug a lényük.
Ők azonban nem azért hazudnak elsősorban, hogy becsapjanak másokat, hanem azért, hogy önmagukat csapják be. Ugyanis nem képesek elviselni az önvád okozta fájdalmat.”

Itt már meg is érkeztünk az Orbán-kormány legfőbb támogatóihoz: a KDNP és a Jobbik formációjához. Járnak bőszen a templomba, állítgatják a kettős kereszteket, hogy valaki vagy valami által úgy tetsszenek fel, MINTHA JÓK LENNÉNEK… No persze ez sem olyan könnyű:

 „A gonosz ember szakadatlanul azzal van elfoglalva, hogy gonoszságának bizonyítékait a szőnyeg alá söpörje. Akkor válunk gonosszá, ha megpróbálunk elrejtőzni saját magunk elől. A gonosz nem csak közvetlenül követi el bűneit, hanem közvetve, elleplező működése révén. A gonoszság nem a bűntudat hiányából, hanem a bűntudat elkerülésére tett erőfeszítésekből származik. „

Ugye? Meg tetszettek találni az ismerősök között az ilyenfajta hazugságra manipulált - megvezetett - választókat, akik a mai napig is azzal vannak elfoglalva, hogy kitekerjék a valóság nyakát, hogy megmagyarázzák azt a nyilvánvaló hamisságot, ami elől képtelenek saját maguktól elfordulni.

Megoldás pedig van. Mint mindenre, amit akarunk...

 

A mentális betegségek gyökerénél a legtöbb esetben a lustaságot, pontosabban azt a vágyat találjuk, hogy megmeneküljünk a "törvényszerű szenvedéstől".

No, ez a fajta szenvedési képesség az, ami totálisan hiányzik jelen korunk generációiból, melynek következtében oly sok fiatalembert látunk azonnal politikai pályára lépni, holott a tojáshéj még a fenekükön van…ami hajtja őket, az viszont a meglévő mentális sérülés L.

„A mentálisan egészséges emberek többé vagy kevésbé, de alárendelik magukat lelkiismeretük elvárásainak. A gonosz ember azonban nem ezt teszi.”

Az emberek többsége szívesebben követ valakit, mint hogy ő maga vezessen. Minden valószínűség szerint ennek legfőbb oka a lustaság. Hiszen követni valakit nagyon egyszerű, sokkalta egyszerűbb, mint vállalni a vezető szerepet. Nem kell bonyolult döntésekkel vesződni, előre tervezni, kezdeményezni, a népszerűségünket kockáztatni vagy különösebb bátorságról tanúbizonyságot tenni.

A probléma csak az, hogy a követő szerepe nagyon hasonlatos a gyermekéhez. Egy felnőtt, ha egyénként viselkedik, akkor saját hajójának kapitánya, sorsa saját kezében van. Azonban, ha a követő szerepét vállalja, akkor átruházza a vezetőre önmaga fölötti hatalmát és érett döntéshozatali képességét.
Pszichológiai értelemben függeni fog a vezetőtől, mint ahogy egy kisgyerek függ a szüleitől. Az átlagemberben tehát erős hajlandóság van arra, hogy amint egy csoport tagjává válik, érzelmileg regresszióba kerüljön.

Az egészséges csoportban a csoporttagok mindannyian részt vállalnak a vezetésben, attól függően, hogy kinek milyen egyéni képességei és adottságai vannak.

A csoportkohéziót szolgáló erők közül valószínűleg a nárcizmus a leghatékonyabb. Legegyszerűbb és legjótékonyabb formájában ez a csoportöntudatban nyilvánul meg. Ha a tagok büszkék a csoportjukra, akkor a csoport is büszke önmagára.

A csoport nárcizmusának egy kevésbé jóindulatú, de ugyanennyire általános formája az "ellenségkreálás" vagyis a "másik csoport" gyűlölete.

A csoport kudarca és a fellépő csoportos önkritika tönkretennék a csoport öntudatát és kohézióját. A csoportvezetők ennél fogva mindig és mindenhol ösztönösen tudják, hogy kudarc esetén a csoportkohéziót leghatékonyabban azzal erősíthetik meg, hogy felkorbácsolják csoportjuk gyűlöletét az idegenek vagy az "ellenség" iránt.

Egyének és nemzetek nem csupán azért ragaszkodnak elavult és érvényüket vesztett nézetekhez, mert fáradtságos volna megváltoztatni véleményüket, hanem azért is, mert nárcizmusuk folytán eszükbe sem jut, hogy eszméik és nézeteik hibásak lehetnek.

De amint az egyének esetében is megtörténhet, egy-egy nemzet nárcizmusa is túllépheti olykor az egészséges határokat. Ilyenkor a nemzet ahelyett, hogy a bizonyítékok fényében módosítaná elképzeléseit, inkább magukat a bizonyítékokat próbálja megsemmisíteni.

A gonoszságot úgy is definiálhatjuk, mint a politikai hatalom felhasználását mások elpusztítására abból a célból, hogy megvédjük, illetve megőrizzük torz énképünk integritását.

A gonoszság meghatározása A mások fölött gyakorolt hatalom nyílt vagy leplezett alkalmazása a lelki fejlődés megakadályozására, annak érdekében, hogy megőrizhesse saját beteg énje integritását. Röviden: bűnbakképzés. Ahhoz, hogy a gonosz visszaélhessen hatalmával, először is hatalommal kell rendelkeznie. Ahhoz, hogy egy felnőtt a gonosz áldozatává váljon, erőtlennek kell lennie.

Egyes nézetek szerint, az ember csak akkor tekinthető betegnek, ha fájdalomtól vagy fogyatékosságtól szenved - egyszóval szenvedés nélkül nem létezik betegség.
Ezzel szemben az érzelmi betegségek hátterében gyakran éppen a szenvedés átélésére való képtelenség áll.

A gonosz ember tagadja, hogy bűntudattól szenvedne - saját bűnösségének, alkalmatlanságának, tökéletlenségének érzésétől - éppen ezért másokra hárítja fájdalmát projekció és bűnbakképzés útján.

A gonosz ember elképesztő mennyiségű lelki energiát pazarol el az álcázásra. Legalább annyi energiát fordít körmönfont racionalizációira és destruktív kompenzációira, mint egy egészséges ember a szeretet kifejezésére. Ugyanis retteg attól, hogy az álca egyszer csak lehull és lelepleződik a világ és saját maga előtt.

A betegség meghatározása:
Minden olyan testi vagy személyiségbeli defektus, amely meggátol bennünket abban, hogy kihasználjuk emberi létünk lehetőségeit.

Egy személy gonoszságát majdnem mindig visszavezethetjük gyermekkori körülményeire, szülei vétkeire vagy örökletes tulajdonságaira. A gonoszság ennek ellenére az egyén választása, valójában választások egész sorozata.

A gonoszságot felfoghatjuk úgy is, mint végső betegséget.

A felelősség el nem ismerése általában alapvető ismertetőjegye a személyiségzavaroknak, a gonoszságot tehát a következőkben felsorolt további jegyek alapján különíthetjük el más zavaroktól:

  1. viselkedése állandó jelleggel destruktív és bűnbakképző, ám ez a legtöbbször igen körmönfontan jelentkezik.
  2. szélsőségesen képtelen elviselni mindenféle kritikát vagy egyéb nárcisztikus sérülést, ez azonban rend szerint rejtve marad.
  3. nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy nyilvános és privát énképükben egyaránt a tiszteletreméltóság látszatát keltsék, ez egyrészt kiegyensúlyozott életmódot eredményez, másrészt viszont állandó színlelést, az ellenséges érzések és a bosszúvágy tagadását.
  4. jellemző rájuk az intellektuális mesterkedés, a stressz növekedésével enyhe skizofréniára emlékeztető gondolkodási zavarok léphetnek fel. „

Orbánnak pedig mennie kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr164888639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása