Bösztörködő média hazafiak
2012. augusztus 20. írta: térfél

Bösztörködő média hazafiak

Nem hagytak aludni az éjjel. Ezek a hazafiak - az istennek sem akartak nyugodalmas jó éjszakát a FB közönségnek, és egy Cegléden leledző ifjú, édes jó családjának... fél kettőig lesni kellett, hogy mi lesz vajon mára - ÜNNEPRE virradóan a honban?

Sodi bácsi volt szíves autóba ülni, és egyenes adásban közvetíteni. Elébb csak azt, hogy halovány fingja nincs arról, hogy hová? merre? és főként MIÉRT? Ez azonban no problem, mert vannak őneki haverjai, és chatbarátosai, akik szívest-örömest tájékoztatták a ceglédi éjszakában, hogy merre vegye az irányt, ha hazafiakkal akar találkozni az éjjeli órákban - távol saját otthonától.

Zizegteg már egész nap - barikádastul, kurucostul, és egyéb infostul... épp csak azt nem tudták a köz tudomására hozni, hogy mi is történt? Azt belengették, hogy fradisták és újpestisek (ezek együtt?!), apámfüle és anyámtyúkja is nagy erőkkel megyen majd - keresztül-kasul kismagyarországban, hogy idejében odaérjen, ahova ... majd mondja nekik... de ki? És miért?

No, ekkor jelent meg a Sodi nevű egyén , az ő közvetítésével, az ő menetéről, az ő autójából, és az ő legfontosabb mondanivalójával, hogy: "3000-en néznek minket" ...Éjfél után, teszem hozzá, épp mint előtte való nap, csak akkor az TV1-es műsorát bámultuk, hogy miként is volt a Mississippinél 1964-ben, az híres-neves rasszista indulatú kisvárosnak az ő életében az, hogy talán bizony a néger ember is ember, oszt vannak neki ugyanolyan igényei és elképzelései a normális életről, mint mondjuk nekem itten kismagyarországban, és a velünk élő többi honfitársunknak sem az a leányálom, ha egyesek vadásznak rájuk, mert... megtehetik, mert... kiváltságokat akarnak maguknak, és mert ...nekik van hazafiságuk (ami persze szerintük, senki másnak nincs is).

A hazafiság alatt értendő a közösségvállalás a nemzet többi tagjával, a közös hagyományok megőrzése, közös jövő biztosításának szándéka. Köznapi használatban gyakran keveredik a jogkorlátozó nacionalizmussal vagy éppen a kirekesztő és gyűlöletet szító sovinizmusfogalmával, azonban ezek a fogalmak nem ugyanazt jelentik: a nacionalizmus és a sovinizmus politikai ideológia, míg a hazafiság inkább erkölcsi nézet, ami a haza eszményét erkölcsi hivatkozási pontnak állítja be. (Az érzelmi zavart leginkább az okozza, hogy mind a patrióta, mind a nacionalista, mind pedig a soviniszta érzelmű ember hazafinak tartja magát)

"Patrióta, aki jogot véd; nacionalista, aki jogot sért. A sovinizmus pedig a nemzeti tudat hiánya."
– Illyés Gyula

3000 egyenesadásban néző és hallgató előtt, az vált világossá az éjjel, hogy van nekünk néhány - nemzeti tudat hiányától - nagyon-nagyon szenvedő, jogsértő soviniszta honfitársunk, akik erősen keverik a kisebbségi lét szezonját, a politikai ideológia fa..ával.

Az a nő például, aki hebeg-habogva magyarázott valamiről, hogy őtet és autóját bizony sokan körbevették.... és... És? - no azt már nem tudta elmondani élőben, mert azonnal váltott a szájába adott, de orálisan sem morális mondandóra, hogy itt bizony őtet és a magyarokat bántják..., meg hogy nem kell ide integráció (Ó!), hiszen nagyon-nagyon elfáradtunk mi magyarok... - mondja ő pl. nem átallva az én nevemben is marhaságokat összehordani. És ment volna még tovább is a fene nagy sopánkodás, hogy mennyire rossz itt neki(ünk), meg hogy a cigányságnak bezzeg mennyivel jobb! És hogy felzárkóztatásra is mennyi-mennyi pénz illan el... (én tudom, hogy a semmibe - de nem oda, ahova az EU adta/adja)

Aztán, mikor elfogyott az agymosással fejbe vésett mondandója..., akkor hirtelen segítségére szaladt egy ifjú hang: hogy "azon a rendőrön nincs szám és a kutyán szájkosár" (JUJJJJJJ!), majd vad telefonálásba kezdett, hogy ide azonnal kell a jobbikos Volner képviselő, aki persze véletlenül tán ott is volt? (én mondjuk nem ismerek ilyen képviselőt, mert engem tutira nem képvisel egy jobbikos sem, csak rohadtul idegesítenek és felháborítanak azzal, hogy egyáltalán lehetnek olyan bunkók a földön és egy parlamentben, mint ők) "De főként a rendőrkapitány hol van?!"... mert most meg már, a rendőrök is bántsák a gárdistát, meg a szebbjövősbrigantikat, meg a fene se tudja ezeket a katonáskodókat megjegyezni, mikor minek híjják magukat...

Szóval - és tettel, mint azt látta 3ezer ember az éjjel - bemutatkozott a "szebb jövő"... amit "Adjon isten" - csak ne nekem, ne nekünk - akik képesek vagyunk, és tudunk is KÖZÖS JÖVŐBEN gondolkodni - szemben a médiahazafiakkal!! MI tudunk és akarunk azért tenni, hogy BIZTONSÁGOS életet élhessünk, hogy a valódi hagyományok ápolására KÖZÖSSÉGEKBE szerveződjünk, s hogy a szétverendő szolidaritás érzést NE HAGYJUK - holmi jogsértő, soviniszta alakulatok MÉDIAMANIPULÁCIÓJÁVAL - kiöletni honfitársainkból...

Amit tegnap-ma éjjel láthattunk, az totális ellentéte annak, amit a valódi hazafiság jelent. Ne erőlködjön tovább a jobbik, és egyéb magát kiemelkedően hazafinak beállító társaság, mert hisz még Bösztörpusztán sem arról megy a fáma, hogy valóban nemzetet alkotó közösség legyünk, sokkal inkább csak a bösztörködésre példa az, amit nacionalistáskodás és sovinizmus, vagy máris fasizmus révén előadnak ezek a galerik, és sátorverő, nyilazó vagy lovaglásban hagyományra lelő, sámánista szertartásokra esküdő  - valójában csupán identitásválságban szenvedő urbánusok követnek el, nagyon is jómódukban... csak mert ilyen benzinárak mellett és infláció kellős közepén - melyik szegény ember tudna autóba ülni, hogy Ceglédre menjen az éjjel?

BÖSZTÖRKÖDIK: tesz-vesz, nem csinál jelentősebb dolgot, csak eltölti az időt
-Megint bösztörködtél egész nap?

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr754721431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása