Jut eszembe Orbánról egy dal...
2012. július 20. írta: térfél

Jut eszembe Orbánról egy dal...

"Tipus: kiházasító
Dalszöveg:
Most viszik, most viszik Danikáné lányát,
Bíborba, bársonyba, gyöngyös koszorúba.
Nem adom a lányomat aranyhintó nélkül,
Abba pedig hat ló legyen, mind a hatnak arany farka legyen."

Egész pontosan, a dal - ennek a cikknek az olvasása kapcsán ugrott be...

""semmilyen kompromisszumot nem fogadhatunk el" - húzta alá Orbán Viktor az Új Széchenyi Terv eredményeit összegző NFÜ-tanácskozáson, amely a kormányfő héten kezdődött - a Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel zajló - konzultációsorozatának harmadik állomása."

No, már ez itt a baj! Hogy a Fidesz és az ő választási szövetségesei! Mert kérem, amiről beszél ez a miniszterelnök, az nem más, mint jó sok ezer milliárdnyi forintocska sorsa, ami véletlenül sem az ő választási szövetségesei számára, hanem éppenséggel az ORSZÁG FELZÁRKÓZTATÁSÁRA való és benne van egy ország verítéke, plusz az az összeg, amit az EU többi tagállama van szíves összeadni a fejletlen kis Magyarország részére.

"A miniszterelnök szerint ma kötélidegzet kell a jelentkezéshez az EU-s pénzekre: "én biztosan nem tenném, mert ha azt mondanák, hogy 600 meg 900 nap múlva lesz valami abból, amit egyébként én már jól átgondoltam, megterveztem, kiszámoltam, és készen állok a végrehajtására, könnyen lehet, hogy belebolondulnék". Orbán Viktor ezért köszönetet mondott azoknak, akik mindennek ellenére is pályáznak."

- Nem lennék ebben olyan biztos! Már abban, hogy a miniszterelnök valaha is átgondolt volna, megtervezett volna, kiszámolt volna és készen állt volna A végrehajtására - bárminek is. Sokkal inkább hajaznak a mostanság előadott szövegei (paktumai) olyan valakire, aki megbolondult.

"A megörökölt pénzlehívási rendszer miatt - amelyet egy "őrült kafkai elme" gondolt ki, és érdemes is lenne őt egyszer megkeresni - "gúzsba kötve kell táncolnunk", ám ez nem ad felmentést a kabinetnek - fejtette ki, hozzátéve, hogy gyorsításokkal, reformokkal "valahogy elvánszorgunk vele" 2013-ig, de utána, 2013-14-től a kormány létrehoz egy "az emberi elme számára felfogható módon működő új rendszert"."

- Húha! ezek súlyos zagyvaságok a miniszterelnök szájából, mert az EU-s pályázatok minden ország számára komoly kötelezettségeket írnak elő, azokat nem szabad felhasználásra vágják a tagállamokhoz, hanem szigorú feltételrendszer szerint. Amennyiben ezt Orbán szerint "őrült kafkai elme" gondolta ki, akkor nekem az jut eszembe, hogy ő maga bizonyára azt tartja normálisnak, ha az ő kormánya majd jól kijátssza az EU-t és kedvére eldorbézolhatja azt a rengeteg pénzt...

"Addig is, amíg az új szisztéma létrejön, igazítani kell a mostanin: minden felesleges bizottságot fel kell számolni, általánossá kell tenni az előlegkifizetés rendjét, így - bár ez magával hozza a visszaélések magasabb kockázati szintjét - minden pályázónak elérhetővé válhat a 30 százalékos előleg. Emellett fel kell állítani egy körülbelül 50 milliárd forintos önerőalapot, mert az állami szereplők és az önkormányzatok önerő híján sok nagy pályázattal nem tudnak elindulni, így pedig a pályázati pénzt felhasználni akaró vállalkozók nem jutnak megrendeléshez - magyarázta, megjegyezve, hogy a költségvetésben kell "összegereblyézni" ezt a körülbelül 50 milliárd forintot."

- na, most álljunk meg egy szóra! Fentiek szerint ugyanis, már látom, hogy lett egy kis változás a felállásban.. mi szerint: Magyarország fogja megmondani az EU-nak, hogy miként küldheti le a lét - ide nekünk, és belénk... Szétverjük előtte a meglévő, és jól ismert rendszert, hogy a "visszaélések magasabb kockázati szintjét" megvalósíthassa a fidesz, és a választási szövetségesi köreibe tartozó "pályázó had"... Ezt megsegítendő, az ország büdzséjéből eleve félregereblyézi azt az adófizetők vérén termett 50 ezer millió forintot, amit lesz szíves beletenni a szintén választási szövetséges önkormányzatok és állami szereplők (az vajon ki?) valamint a "pályázati pénzt felhasználni" (és nem megtermelni) akaró vállalkozók zsebébe... Mert hogy mekkora egy disznóság az, hogy az EU némi ÖNERŐT is elvár, ha már vissza nem térítendő támogatásban részesíti lemaradó és egyre inkább a szakadékba sodródó tagállamát, annak ellenére, hogy még mindig nem fejlődtünk - az elvártak szerint. (Remélem, az EU-nak beugrik a Berlusconi, és azonnali lépésre szánja el magát, amint ez a tegnapi Orbán-beszéd a tudomására jut!)

"A Széchenyi-tervre rátérve a kormányfő azt mondta, ez a program az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb és legsikeresebb magyar találmánya, amely 2001-2002-ben a régió legversenyképesebb államává tette Magyarországot, és azt üzente, hogy a magyarok is lehetnek sikeresek. A tavaly újraindított Széchenyi-terv alapja az volt, hogy a magyar tulajdonú gazdaságot talpra kell állítani és fel kell erősíteni. A lezárt beruházások pedig "Magyarország megújulásának zászlóshajói" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az NFÜ-höz percenként érkeznek a pályázatok, és idén átlagosan naponta négymilliárd forint értékben nyíltak meg új pályázati lehetőségek."

- ezt a részt.. én magam már képtelen vagyok értelmezni (bolond aki mondja?)... de a napi 4ezer millió ... *.* - hát egy kicsit durván hangzik a józan elmét tartalmazó fejen lévő fülnek - NEM TÚLZÁS EZ? Egy orvoshoz fordulnék a kérdéssel: ki ragadtatja magát ilyen ... állításokra? - hogy zászlóshajók mellett... azért percenként sóhajtoznak lóvéért... abban az országban, ahol naponta négymilliárdot kínálnak... NEM BETEGES EZ?

"A magyar gazdaság állapotáról szólva Orbán Viktor arra mutatott rá, hogy míg az Európai Unió legtöbb tagállamából naponta jönnek hírek durva megszorításokról, addig Magyarország útja a stabilitásról szól. Az ország egy sikeres, XXI. századi gazdasági modellt épít, amelyet Brüsszel sokáig kifogásolt, de az eredmények alapján végül az unióban is kimondták, hogy a magyar költségvetés kontroll alatt van - mondta, hozzátéve, hogy utóvédharcok persze mindig voltak és lesznek most is."

- ÉRTEM ÉN... nagy nehézségek árán - beleképzelve magam a miniszterelnök tévképzeteibe... de azért nem baj, ha azt kell mondjam rá, hogy HAZUDIK!? Hazudik akkor, amikor azt mondja, hogy jönnek hírek a tagállamokból - dehogy jönnek! Csakis ő folyik a csapból... Hazudik amikor azt hazudja, hogy Magyarország a stabilitásról szólna - mert épp a kiszámíthatatlanság fellegvára épül itt, futóhomokra ráadásul. Hazudik, mert a fasizmus és a hűbéri rendszer keveréke egyáltalán nem XXI. századi modell. És szerintem az Unió sem mondott ennyi baromságot, mint amit ő a szájába ad...

"Végül kitért arra is, hogy a kormány "pezsgőbontás helyett" kidolgozta "az első európai" munkahelyvédelmi akciótervet, amellyel kapcsolatban - mint megismételte - nagy nyomásra számít."

Kedves EU!

Kérlek szépen - nagyon szépen kérlek, váltsd be a számításait! Nyomj rá egy akkorát, hogy belekóduljon, és futva meneküljön az ő bandájával együtt, akiknek az eddig ellopott pénzeink sem elegendőek, de most készítik aranyba és bársonyba öltöztetett lányaikat (de inkább fiaikat) az aranyhintóba is beültetni, amit aranylovak aranyfarkaikkal csapkodva vontatnának el a rózsaszín fellegekig... az EU pályázati pénzein immáron (mert a miénk mind elfogyott).

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr474668642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása