Korrrrrupció!
2012. június 12. írta: térfél

Korrrrrupció!

Hol? Mikor?

Most! ... mondá a Domonkos, hogy az önkoriknál... és nagyon. És én is azt gondolom, hogy ha valahol... na, akkor az önkoriknál biztosan. Erre reagált villámsebesen valamelyik fityiszes, és azonnal ki is kérte a "köztisztviselők" nevében, mert hogy ők aztán ... tutira nem, és hogy micsoda szörnyűség ilyesmiket még csak szóba is hozni... (jaj, majdnem elsírtam magam :))

Erre mondom én..., hogy nem is a tisztviselők a korruptak - de nem ám! Ők, mezei munkásemberek, akik dolgoznak vagy "dolgoznak" a fizetésükért és füleiket farkincáikat behúzva sertepertélnek az irodáikban, hogy véletlenül se legyenek fel-, vagy kitűnőek ott a hivatalban, ami adja őnekik a megélhetést...

Ámde! Ehhez a kecses 1beolvadáshoz feltétlenül szükséges az ő végtelen nagy megértésük, azaz szervilizmusuk, hogy mindig, és mindenben az ő feletteseik utasításainak megfelelően tegyék a dolgukat, avagy nemisaződolgukat... és meg is teszik - hányingerrel, vagy megszokásból, esetleg hálából; hogy ilyen fiatalon, és ilyen hipp-hopp, és ilyen remek bérezésért, és ilyen azonnal a fősulik után reájuk esett a választása valamelyik főmuftinak ott, benne a polgármesteri hivatalban...

Ott, a télen jól fűtött, nyáron viszont jól hűtött irodai szobácskákban és a teakonyhához vezető folyosócskákon sétafikálva és néha-néha ügyfelekkel szemétkedve, szóval, hogy olyan jól keressenek - mindent -de mindent megtesznek, amit csak elvárnak tőlük. De kik? Lévén, hogy van itten nagy hierarchia - hát nyilván most a 2/3 az úr a házban, az ő fő-fő főnökével - az polgármesterrel az élen. Mert hogy az önkormányzatban most csak az történhetik meg, amit a polgármester megengedélyez, avagy éppenséggel megkövetel az ő személyzetétől...

Ha tehát, némi-nemű korruptság szaga terjeng az önkormányzati hivatalok levegőjében - az nem a véletlen, de nem is a személyzet műve. Van őnekik aki adjon utasítást: szóban, avagy réten esetleg a hálószobában... akarom mondani hivatali helyiségek valamelyikében, nagy ritkán telefonon is, de azt mindenképpen a "részvételi demokrácia" jegyében, ami persze eleve nem létezik kis hazánkban, hisz akkor én sem írnék blogot - jobb híján.

De mondok is egy konkrét példát, min csodálkozik el a polgár ebben a (semmi korrupció) fideszdemokráciában:

Ül az ügyrendi bizottság egy nyilvános ülésén, és hallja, hogy a szociális iroda vezetője az, aki elővezeti a helyi rendelet iránti igénylést, mi szerint: oly jó lenne belerúgni a legelesettebb segélyezettek körébe, azaz milyen nagyon nemes cselekedet volna az önkormányzat közgyűlésének részéről, ha beengedné a jobbikos képviselő azon kezdeményezését, hogy leshessen már be azok kertecskéjébe, avagy lakóhelyébe, akiknek van szíves az önkormányzat havonta kerek egész 22800Ft TÁÁÁÁÁÁÁÁÁMOGATÁST juttatni - az ő végtelen nagy büdzséjéből és keresztyéni szeretetének hála... és amennyiben olyasmit talál ottan, amit egyéb más MEGLÉVŐŐŐŐŐŐŐ rendelet is SZABÁLYOZ MÁR.... de az mégsem olyan jó érzés, ha mindenkire vonatkozik, csak mert rendetlen a városlakó... nem! Az nem elég, ide kell egy külön! ... szóval csináljunk már egyet nekik, hogy megvonhatóvá lehessen tenni tőlük azt az irdatlan nagy összeget, amiért meg sem dolgoznak. (mert hiszen ahhoz munkahely kellene, de azt meg odaadtuk mindet a mieinknek - ezt persze nem bírja kigondolni egyik sem, még a szociális iroda vezetője sem, ha már volt pofája idehozni és előadóként részt venni ebben a gyalázatos, és undorítóan embertelen színjátékban, amit bátran nevezhetünk hivatali visszaélésnek... és az emberi méltóság semmibe vételének)

Szóval, ül a polgár ezen a bizottsági ülésen, és hallja az előadó után, a menetrendet: hogy bizony a Humán Erőforrás Bizottság (véletlen lehet, hogy ennek az elnöke azonos azzal a Csákvári Antallal, aki amúgy telefonon engedi elzokogni a nemzeti érzelmeiben sértett orbánhívők bármelyikét, és hitelt is ad szavuk minden mássalhangzójának, hogy a városba ki mehet és ki nem mehet fellépni (Székhelyi József), de a polgárnak a szavát - aki ül a bizottsági ülésen -, na azt ... még írásban sem képes felfogni, nem hogy cselekedni érezné kötelességét) egyöntetűen támogatja, és hogy most már támogassa azt az ügyrendi is... lécike!

És az ügyrendi bizottság -  NEM támogatja, de csak azért mert az 5-ből egyik éppen pisikél, a maradék négyből pedig kettő EMBERKÉNT KÖZELÍT - EMBERRE HATÓ kérdésben és azt mondja rá, hogy NEM! És szépen el is magyarázza a szocialista (minő véletlen!) képviselő, hogy ejnye meg bejnye... és nem ismétlem önmagam, de jól beszél, ahogy azt az élővilág azonos fajba tartozó egyedeitől el is várhatná az EMBER, ha polgár..., és ha választópolgár..., de ha csak ő is embernek tartja magát - akkor is!

No! A véletlen hozza úgy, hogy ugyanezen polgár azon a közgyülin is ott ül, ahol már a gárda szavazni fog róla, lesz-é rendelet a gyalázatból, avagy nem?

Mit tetszenek tippelni?

- a 2/3 ismeretében... van e még ember a fityisz-jobbik-keresztény-demokrata- NÉÉÉÉÉÉPpárti (itt szoktam én, személy szerint sírni a röhögéstől, hogy nem szakadt még rájuk a plafon) közgyűlésben, aki gondolkodás után (ne adj isten mérlegelés után!) nyomja meg a gombot?

nem van

Szóval ne kérje ki és ne fogja a köztisztviselőkre!

Mondjuk viszont ki - kerek és perec - , hogy ma, Magyarországon a korrupciónak (jogtalan előny szerzés, hatalommal való visszaélés, és még amit akartok) MELEGÁGYA - a helyi önkormányzatok. Itt, kérem és mostanság, kizárólagosan az történik, amit a 2/3-os pártpolitikus (nem... A MI KÉPVISELŐNK! - dehogyis... eszébe nem jutna a polgárt képviselni, ...az ő ügyében okos, értelmes, előremutató segítő döntéseken morfondírozni... jaj, hogy is képzel a polgár ilyesmit? - őnéki csak a gombot lehet nyomni, ahogy a párt diktálja számára - nem ember ő! csak A 2/3... a  nyomi-nyomógépezet egy igen fontos alkatrésze... a közgyűlésbe telepítve) - mond, enged, remél, akar, avagy utasítva van, hogy nyomjon!!! (szavazógombot)

Hát így... valahogy, ... de mindenképpen ezek nőttek bele a polgármesteri és egyéb hivatalok meleg ágyacskájába - korruptabbnál is korruptabb és megalkuvóbbnál is engedelmesebb ujjacskák, akiknek köszönhetjük a mindig biztosan meglévő többséget. Ha a feje tetejére áll a világ akkor is... és ráadásul akkor, amikor csak egy kérdés felmerül...  fideszország háza táján.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr244583777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása