Hadoválni három hasábon
2012. április 07. írta: térfél

Hadoválni három hasábon

Hol? és hogyan kell ezt csinálni? - erről szól ez a poszt. Meg a fidesz gyöngyszeméről, Egerről.

Ez az a város, ahol Schmittet "Isten hozta elnök úr!" felkiáltással fogadta a helyi fityiszes kórus még januárban. Ez az a város, ahová a fidesz frakció elvonult - a helyi főmufti szállodájába - gyűlésezni, és ez az a hely, ahol azt találta mondani Orbán Viktor, hogy ellene valami izét... akartak elkövetni, holott csak a schmitti kórus volt rá kíváncsi, hogy újfent előadhassák kedvenc dalaikat és felmutathassák az előregyártott táblácskáikat - in English is - természetesen.

Ez az a hely, amely jelenleg a RÓZSASZÍN KÖD megtestesítőjeként vagyon működtetve; ahol minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden a legnagyobb rendben, és minden tiszta bor, meg kultúra, meg kánaán, no és minden Habis Lászlóról szól, aki az év polgármestere bírt lenni tavaly(meg ne forduljon az olvasó fejében, hogy miért? ... mert ... csak!).

Hogyan kell ezt csinálni?

Kell legyen helyi média! Anélkül nem megy a hadoválás, mert hát az itt a lényeg, hogy minden olyannak legyen láttatva (leírva sajtóban, és bemutatva TV-ben), amilyen a RÓZSASZÍN KÖD fölött ki lett gondolva: szépnek is, jónak is, előre mutatónak is, tökéletesnek és hibátlannak - nehogy bárki is megkérdőjelezhessen bármit is.

Erre a legalkalmasabb orgánum a kezembe kerülő EGRI MAGAZIN (többek között)... mert a szó elszáll, az írás megmarad - lehet azt értőn olvasni, és lehet a sorok közé és mögé látni, nem utolsó sorban ingyéééééé vágják a városlakók ládikájába - úgy biztos az!

Az e havi 4. oldalán "Bemutatkozik a jegyző, dr. Kovács Luca" (három hasábon) AZ ÉN VÁROSOM címmel. (mi pedig máris sejtjük, hogy az ő városa - egyben a polgármesteré is, és a fideszé is)

"Természetes dolog, hogy jegyzőként más kihívásokkal szembesültem, mint azelőtt, ám ezek csak megerősítettek abban a hitemben, hogy egyes ügyekben a vezető felelőssége a dolgok mozgatása, övé a kezdeményező szerep, neki kell például irányokat meghatároznia. Úgy érzem, a jegyzői munkám első éve a vezetői kvalitások, feladatok terén hozta a legtöbb tapasztalatot..."

- bizonyára így érzi... a közgyűlési munka során azonban azt látni, hogy van még mit javítania azokon a "kvalitásokon", leginkább a beszédkészségen, a felkészültségen, és főként a "dolgok mozgatása" kapcsán - a jegyzői feladatok értelmezésében.

"A jegyző feladatai:

 Mint a Hivatal vezetője, szakmailag felelős a közérdeknek és a jogszabályoknak megfelelő, szakszerű, pártatlan és igazságos színvonalas ügyintézés ellátásáért."

"Fontos számomra, hogy a nagy létszámú hivatali apparátus tagjai a lehető legjobban megismerjék a kollégákat, ezért közösségépítő programokat is szerveztünk. Negyedévente összapparátusi értekezletet tartunk, ennek az a célja, hogy a munkatáraink első kézből, közvetlenül a városvezetőktől, tudják meg a legfontosabb információkat. "

- nohát, nohát! Micsoda munkahely! "első kézből, közvetlenül a városvezetőktől tudják meg a legfontosabb infókat"... mert hát egyébként még kiesnének a rózsaszín ködből... és lezuhanva a földre... olyan információkhoz is hozzájutnának, ami a VALÓSÁG TALAJÁN ÁLL... netán emberéletek múlnak és dőlnek el azokon.

"Azt sem hallgatom el, hogy volt néhány olyan terület, ahol változásokra volt szükség, ám ez kevés munkatársat érintett. Úgy látom, az egri hivatalban minden dolgozó a legjobb tudása szerint, odaadóan és áldozatkész módon végzi a munkáját, s a lehetőségekhez képest igyekszem naprakészen informálni őket a várható strukturális változásokról."

- azaz, kit mikor rúgnak ki, helyeznek át, dádáznak el, ha nem elég áldozatkész, vagy éppenséggel nem elég mélyen odaadó? akkor aztán várható a "strukturális változás" - és tök mindegy, hogy az állandó változásokhoz képtelen az emberi faj alkalmazkodni, hogy ne mondjam - megfelelni annak... ez mind nem számít, ez mind nem tűnt még fel senkinek - a fityisz és kádéenpés képviselői attitűdnek, és persze a jobbiknak sem! Ők mind elvárják a lehetetlent - csak mert a RÓZSASZÍN FELHŐK KÖZT MINDEN LEHETSÉGES SZÁMUKRA.

"Az Alapokmány fontos eleme a képviselőtestületi üléseken az időkorlát bevezetése. Ezt kezdetben néhány képviselő részéről kritika érte, szkeptikusak voltak abban a tekintetben, hogy három percben markánsan véleményt lehet-e formálni egy kérdésben. Mára a testület tagjainak nagy többsége jól alkalmazza ezt a működési rendet."

- ahogy én is kritizálom ezt! 3 perc ugyanis semmire nem elég - csupán a fényezésre szakosodottak számára megfelelő, mert nyelvüket óvja a kiszáradástól. Fontos kérdések megvitatásához annyira kevés, mint mackósajtban a brummogás. Ezzel viszont valóban jól lehet biztosítani a "rendet" , azaz a kritikai hangok és érdemi megvitatás, valamint a minimális ellenzéki vagy szakmai vélemény - kilőve! Ahogyan a jegyző az eredeti feladata alól is remekül mentesül: lehet vagányan pártoskodni, közérdekről említést sem tenni, szakmaiságot sutba dobni, az igazságot fel nem fedni, jogszabályról és színvonalról szót sem ejteni. Erre bizonyosan elég a 3 perc.

"Az eredmények között fontos megemlítenem a korábban már hivatkozott folyamatos, következetes informatikai fejlesztést. Hivatalunkban az elektronikus közigazgatás bővítése az egyik fontos cél, melyet szintén zászlómra tűztem jegyzői pályázatomban."

- nincs is semmilyen gondja, baja a helyi informatikával foglalkozó cégeknek, és szépen terjed a gépi munka, közben pedig nő az állásukból elbocsájtottak száma. (és erről - a városlakók helyzetéről - egy szó nem olvasható az "Ő városában") Hiszen az eredmények pozitívak voltak:

1083 kitöltött kérdőívet dolgoztunk fel és kiderült, hogy az ügyfelek 96%-a elégedetten távozott a hivatalból, 3%-uk pedig "részben elégedetlen". A válaszadók nagy arányban (41%) fejezték ki, hogy az informatika világában is igényt tartanak az ügyintézővel való személyes találkozásra, ezért a felmérést megismételjük.

- ha szemét akarnék lenni, akkor ide az kerül(ne), hogy addig ismétlik a felmérést, amíg a válaszadók 97 %-a egyáltalán nem akar emberi szót hallani, a 3% pedig részben. De, nem én vagyok a szemét! Én csak annyit tudok, hogy  a KÖZmeghallgatás felszólalóinak 75%-a (háromnegyede) éppenséggel elégedetlenségének adott hangot a hivatal működésével kapcsolatosan. Itt valaki hadovál! Vagy a három hasáb A RÓZSASZÍN FELHŐBEN, vagy a KÖZ - két lábon állva  a földön, vagy a valóság talaján fetrengve immáron.

A polgárok számára talán érdekesség (!), nekünk azonban - a jogszabályi dömpingen és a közigazgatási rendszer megújításán túl - hatalmas kihívás a belvárosi rehabilitációs programhoz kapcsolódóan a Városháza felújításának kérdése.

- és hopp! Megjelentek a végére a "polgárok" is - az áldott jóasszony lám, nem feledkezett meg róluk sem - akiknek "talán érdekesség" a kövek, patakok, és aszfalt rehabilitációja, valamint a helyi kiskirályok felemelkedése? Hát nem! Kedves Luca, a polgároknak ez nem érdekesség, sokkal inkább kidobott pénz! Miként az sem "érdekesség" sokkal inkább habisi szokás, hogy a városlakóknak nem vették figyelembe a véleményét - szokás szerint egyébként - és még mindig nem jutott el a felhők közé a hír, hogy a városban élőknek nincs munkája, nincs jövedelme, nincs biztonsága, nincs ellátása, nincs miből megélniük!!! - egyáltalán nem érdekes az a tény, hogy a képviselőtestület olyan dolgokkal foglalkozik csupán, amelyek saját érdekeik szempontjából kiemelkedő jelentőségűek, amelyek azon pénzek elosztásáról szólnak, amelyeket a lakosság egyre emelkedő összegű adók formájában fizet, és azt a politikai szájtépés kellős közepén véletlenül sem a köz akaratának, szükségleteinek, igényeinek megfelelően használnak fel.

Ezek mind, nem érdekesek számukra, hanem vérlázítóak! Az Egri Magazin pedig nem fogja megmásítani az éhezés, a kilátástalanság, a testi-lelki betegségek érzetét... az ő életük nem fényezhető, az ő életük elviselhetetlenül szar! Pedig ők a választó polgárok, és övék a város is. Már csak az hiányzik Egerből, hogy végre valahára legyen egyszer olyan városvezetés, amelyik  az utóbbiakkal szembesülni képes, és szándéka is van arra, amire egyébként felesküdni szokás egy-egy képviselőnek. Azaz, a polgárok életének javításán dolgoznak, és az ő problémáikkal törődnek - nem 3-3 percben, és két korty bor között - esetleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr794369347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2012.04.08. 13:39:40

Pénzimádó! - ez a hirdetés baromi rossz helyen landolt - biztos, hogy nem megyek az oldaladra!
süti beállítások módosítása