Van az a határ...
2012. március 29. írta: térfél

Van az a határ...

Minden növekedésnek van egy végső pontja, ami után valami ... ki tudja miért, és hogyan de kidurran, és megszűnik az a valami növekedni. Ma, ilyen jeles durranási pontnak számítom én a Schmitt Pali féle jelenséget; amikor is adva van egy 70évnyi életút... és hupp! végre valahára, volt az a bizottság, amelynek tagjai kipukkantották ezt a gyalázatosan nagyra nőtt lufit - kimondatott az igazság, hogy lófasz a palika seggébe! - bocs, hogy nem tartottam vissza, de amit tegnap este levágott a tívíben, nyilatkozat címén, az akkora kárt okozott az idegrendszeremben, hogy ezzel a kis lófasszal kellett most megszabadítani tőle magam :) - hurrá!

A Semmelweis Egyetem (SE) doktori tanácsa indokoltnak tartja és indítványozza az egyetem szenátusának Schmitt Pál államfő 1992-ben megszerzett kisdoktori címének visszavonását - jelentette be Tulassay Tivadar rektor a doktori tanács csütörtöki ülését követően újságírók előtt.

A bejelentést a Hallgatói Hálózat szerda délután óta az egyetem épületében demonstráló tagjai tapssal, ovációval fogadták.     Mint a rektor elmondta, a tanács szavazattal rendelkező huszonkét tagja közül tizennyolcan voltak jelen az ülésen, közülük tizenhatan szavaztak igennel, ketten nemmel. Az egyetem szenátusa délutánra tűzte napirendre az ügyet. A döntést követően a sajtót is tájékoztatják.

No! Ügyesek voltak ezek a hálózatosok, már korábban is figyeltem őket, mert hát... igen erősen kétségbe voltam már esve, hogy csak idióta fiatalok maradtak ránk a gengszterváltás hatására. (még most is van bennem kétely, hogy valaha is ki lehet-e őket szedni a totálkáros degeneráltság állapotából - tömegesen) De nem csak... szóval, le a kalappal előttük! Schmitt meg takarodjon most már!

Én közben, hatalmas tapasztalatokkal gazdagodtam a népszavazási kezdeményezést aláíratva néhányakkal, illetve hallgatva és nézve azokat, akik szégyentelen módon elutasították, mondván, hogy ők aztán nem politizálnak... Ja!? most, hogy a fityisz féle "demokrácia" korát éljük, most már szó ne is essék soha, semmiről, mert nekik minden így szép, így tökéletes... mások pedig mintha nem is léteznének. Körülbelül így áll a magyar fityiszesek gondolkodásmódja: jól megrekedve saját világukban élnek... éldegélnek... amíg csak az ő világuk is szét nem robban, mint a Palikáé is :). 

Amúgy pedig egy könyvet ajánlanék: A növekedés határai harminc év múltán címmel ... többen írták, de nem a szerzők kiléte a lényeg, hanem amit kiolvashatunk belőle. Mindenféle ragozás nélkül, van benne néhány okosság, amit jó lenne itthon is figyelembe venni a magukat okosnak hívő személyeknek.

Kellően hosszú ideig tartó megfelelő  beruházással, méltányos termék-, és munkaerőárakkal, egyre nagyobb mértékben közvetlenül a szegényekre - különösen a nők tanulására és foglalkoztatására, továbbá családtervezésre - fordított növekvő teljesítménnyel a népesség-szegénység hurok következményei visszafordíthatók.

A világ azon részein, ahol gondosan ügyelnek a lakosság egészének jólétére, különösen a szegényekére, ez az átalakulás már folyamatban van.

Ahol nincsenek meg sem a források, sem a szándékok arra, hogy beruházzanak a közjólétbe, vagy ahol a pénzügyi kudarcok szükségessé tették, a "strukturális kiigazítást", amely az oktatástól és az egészségügytől vonja el a beruházásokat, ott nem történik átfogó javulás az emberek életében.

Fentiek miatt mondom én azt, hogy a fityiszrendszernek vége. Itt az idő nekik is arra, hogy vegyék a kalapjukat, ne idétlenkedjenek itt tovább! Ne játsszon el most már semmit se a média, se az övéi előtt töketlen miniszterelnökük! Lejárt az idő... megbuktak, lebuktak, kiderült minden, tudja mindenki - kár az erőlködésért. Az ország népességének minden megszólított egyede pontosan tisztában van azzal, hogy nem tudnak tovább hazudni, nincs már ember az országban, akit manipulálni lehetne, vagy tovább hülyíteni... elérték a határaikat és nincs tovább Orbánnak és bandájának.

Lehet , hogy ezt ő tudja meg legkésőbb, de már azok is belátták, hogy csupa szaralak alkotja az ő 2/3-nyi néhány százezres bázisát, akik most semennyire nem szeretnének lehetőleg semmiről sem tudni... leginkább saját selejtes mivoltukról. Most hogy kimondásra került, hogy Schmitt akkor is csak egy csaló, ha a kormányhű erők a seggüket a földhöz verik... tudat alatt annak is szembesülnie kell saját (SZÁNALMAS) csalói mivoltával, aki eddig bátran hivatkozott arra, hogy lám-lám megéri lopni, csalni, hazudni, mert azok kerültek a hatalomba...

Hát ja! azok kerültek oda, de most már azzal is érdemes számolni, hogy van az határ, ahonnan vissza kell fordulni, mert nincs tovább...

ELÉG VOLT! 

Az összeomlás miatti aggodalmunk nem abból fakad hogy meggyőződésünk szerint bolygónk energia- és nyersanyagkészletei a közeljövőben kimerülnek... aggodalmunk oka az, hogy egyre többet kell fizetnünk azért, mert bolygónk forrásait és nyelőit kizsákmányoljuk.

A gazdaság és a népesség növekedését olyan tényezők határozzák meg, mint a béke, a társadalmi stabilitás, az egyenlőség, a személyes biztonság, a becsületes és hosszú távon gondolkodó vezetők döntései, az oktatás, a nyitottság az új gondolatokra, a hajlandóság a hibák elismerésére, a kísérletezőkedv és a kiegyensúlyozott, helyes elveken nyugvó technikai haladáshoz szükséges intézményi alapok megléte.

Nos, a piros betűs kritériumokat még csak megközelítenie sem sikerült  fidesz bandának...

  • béke helyett háborút hirdetett,
  • társadalmi stabilitás helyett éppenséggel szétverte azt,
  • az egyenlőségből egyenlőtlenséget csinált,
  • személyes biztonságunkat a kormány veszélyezteti leginkább,
  • becsületes és gondolkodni képes vezetők helyett csalók és betegelméjűek dönthetnek,
  • az oktatási rendszert száz évvel vetik vissza éppen,
  • új gondolatok helyett, saját világukat ismerők és azt éltetők menekülnek mások gondolatai elől is,
  • hibák elismerésére képtelen döntéshozók váltják egymást, és akadnak el szakmai kérdéseken, amit aztán önkénnyel és erőszakkal palástolnának,
  • intézményi alapjainkat máris szétverte a fidesz azzal, hogy pártpolitikai szempontok alapján nevez ki vezetőket, és oszt ki fontos funkciókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr74348497

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:27

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Trackback: Elvették Schmitt Pál doktori címét 2012.03.29. 19:24:02

A doktori tanács ülése után Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora bejelentette, hogy kezdeményezik Schmitt Pál doktori címének visszavonását. A testület 22 tagjából 18-an vettek részt az ülésen, közülük 16-an szavaztak a doktori elvétele mellett.…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása