Ki a felelős az eladósodásért?
2011. szeptember 14. írta: térfél

Ki a felelős az eladósodásért?

Csiripelik a szarkák (Pica pica), hogy megvannak a felelősök az eladósodásunk hihetetlen mértéke miatt...

"Az európai szarkának az a hírhedt szokása van, hogy elvesz, majd biztos helyre tesz csillogó tárgyakat. A szarka ismert azon szokásáról, hogy vonzódik az ékszerekhez, a műanyaghoz, de még az autók ablaktörlőihez is. A szarka tehát gyakran elveszi az általa talált csodálatos tárgyakat, ezeket pedig a fészkébe gyűjti össze."

- nos, ilyenek ezek a szarkák! Konkrétumot ugyan nem csiripelnek, az lényegtelen is számukra, csupán összerabolt kincseik rejtekéről terelik el a gyanútlan hallgatóság figyelmét. Amíg a hallgatóság füleli újabb és újabb csicsergésüket, addig a szarkák tovább keresnek áldozatok után, ahonnan még van mit elcsenniük.

Kínában és Koreában a szarkára, mint a siker és jó szerencse szimbólumára tekintenek. Angliában úgy tartják, ha egymagában látsz egy szarkát, az balszerencsét jelent, de ha egyszerre kettőt látsz, az szerencsét hoz (egy bánat, kettő öröm).

- legyünk inkább szerencsések, és nézzünk egyszerre kettő szarkát! Az egyik a fő manipulátor ingyenújságjából tekint ránk, és erősen szerencsegyanús ajánlatot tesz - a tanulás érdekében:

Holnap lehet először diákhitelt igényelni a 2011/2012-es tanévre - A csökkentett törlesztést bárki kérheti, indoklás nem kell hozzá

Hurrá! Itt egy felelős! - ó, míly szépen beszél rá eladósodásra - javaink érdekében!

Mert gondoljunk csak bele! Azzal kezdeni egy szemesztert, hogy havi kiadásainkat majdan többszöröséért még egyszer kifizethetjük... hát ez igazán nagyszerű! És hirtelen minden vágyunk teljesül, hogy adósok lehessünk - általában örök életünkre... Ettől olyan szép a felnőtt lét:" nagy vagyok! Nekem már tartozásaim gyűlnek - bibi-bí... " - és ki az, aki erre rábeszélt?

Bugár Csaba,vezérigazgató kiemelte: csökkentett törlesztést bárki kérhet, még indoklásra sincsen szükség. A lényege, hogy az adósnak maximum két éven keresztül minimálbér hat százalékát kell havonta fizetnie (jelenleg havi 4500 forint).

- Az állami finanszírozású (!) hallgatók is élhetnek az engedménnyel (ellenkezője az engedménynek a tartozás behajtása), ami annyit takar, hogy nem a hallgatónak utaljuk át a pénzt, hanem közvetlenül a szolgáltatónak, legyen szó kollégiumi díjról, vagy külföldi képzésről - tette hozzá a vezérigazgató, aki szerint a fiatalok többsége felelősen gondolkodik a jövőjéről, és a felvett hitelt a képzésre, drágább tanszerekre vagy a megélhetésére fordítja.

- ragadjunk csak itt le! Ez a felelős ugyanis mond valamit:

  1. éppen rábeszél arra, hogy adósodj már el, kedves tanulni akaró - mert akkor olyan fasza lesz Neked, hogy két évig a minimálbér 6% százalékát (és a többit, amit elhallgat a Csaba) törlesztheted ennek a "tartalmilag és formailag is megújult Diákhitel Központnak"
  2. azt csak rejtjelezve üzeni ez a Csaba, hogy jelenleg 4500Ft-ról beszélünk, de mire végzel és fizetni kezded a kölcsönt, amire épp most beszél rá, hogy felvedd - az addigra lehet, hogy 45ezer lesz, mert szarrá romolja magát a forint... (és különben is! hol lesz már akkor a felelős Bugár Csaba?)
  3. ENGEDMÉNY - tetszett rá figyelni? Kedves "felelősen gondolkodó" fiatal: 18évesek és azon túl kicsivel, akik még az életben felelősséget nem vállaltatok a jövőért - csak mert manapság nem is szabad :( ilyesmire még csak gondolni sem! Mert ha sikerült a beszúrt szóból - engedmény - kiérteni a lényegét, akkor ebből a pénzből Te semmit nem látsz, hiszen azt átutalják oda, ahol amúgy "állami finanszírozású" - képzést folytatnak... Érted? Mi az, hogy állami finanszírozás, amikor a szolgáltatásokért fizetsz - és azért veszed fel a hitelt, mert nem tudod (vagy nem is akarod?) kifizetni a koleszdíjad, vagy a drágább eszközeid, vagy éppen külföldi képzésről álmodsz? - tehát erről beszél a felelős, csak virágnyelven biztosítja magának a megélhetését belőled, rajtad keresztül, a Te rovásodra és jó sokáig...
  4. Észrevetted kedves "felelősen gondolkodó" fiatal, hogy mely szavak nyerték el  a tetszésedet? Mi az, ami miatt rohanni fogsz, hogy holnap igényeld az eladósodásodat? (engedmény... felelősen gondolkodó)

A szarkát nagyon intelligens madaraknak tartják. Gyakran képes megérezni a közelgő veszélyt viszonylag gyorsan. A szarka domináns, kíváncsi madár, de viszonylag zárkózott, amikor veszélyben érzi magát. Ez a madár azon tulajdonságáról is ismert, hogy képes utánozni más madarak által kiadott madárhangokat, és teljes mértékben kihasználja az emberek jelenléte által felkínált új élelemforrásokat.

...és itt egy másik felelős! (aki keres az talál - mondja a közmondás)

Mindannyiunkban él a vágy, hogy egészségesek és szépek legyünk. Mostantól azonban a pénz nem lehet akadály. A döntéssé érett gondolatot tett kell, hogy kövesse.

 

A MediCredit Rt. segítségével, részletfizetésre akár már holnap igénybe veheti a kívánt egészségügyi szolgáltatást.

 

A MediCredit Rt. finanszírozza a beavatkozások teljes összegét, így önrész befizetése sem szükséges.

Egészségpénztári tagok számára is hatékony megoldást kínál az új kölcsön, mivel így jelentős adómegtakarítást lehet elérni. Ráadásul, amennyiben az egészségpénztári számlán még nem áll rendelkezésre a szükséges összeg, azt a kölcsön segítségével ki lehet egészíteni, és nem kell későbbre halasztani a sokszor oly fontos egészségügyi beavatkozást.

- hívószavak vastagon szedve - és már lehet rohanni - eladósodni! Mert egy mosoly (egészséges fogsorvillantással) a további sikereid kulcsa lehet... szoktak ugye rábeszélni ilyesmikre. Nekem egyetlen problémám ezzel a FELELŐS rábeszélősdivel, hogy miért kell ehhez kölcsönhöz folyamodnia a magyar dolgozónak (mert kölcsönt csak az kaphat, lsd később)?

Mi lehet az alapvető ok, hogy sem tanulni, sem lakni, sem vásárolni tartós cikkeket, netán autóhoz jutni sem, de még egészségesen élni sem lehet - hitel nélkül? - talán csak nem azért, mert a felelősök baromi jól dolgoznak - rengeteg pénzért!, és minden gondolkodás nélkül - mert mi meg semmi pénzért dolgozunk, ha egyáltalán - ránk is erőszakolták a hiteleiket?

így ni!:

Az igényléshez szükséges dokumentumok:

  • Érvényes személyi igazolvány vagy új típusú jogosítvány
  • Második a személyazonosságot igazoló, érvényes dokumentum (adókártya, vagy tb-kártya, vagy jogosítvány, vagy útlevél)
  • Lakcímet igazoló hatósági igazolvány (ha rendelkezik ilyennel)
  • Az Ön - vagy esetleg közeli hozzátartozója - nevére és az Ön lakhelyére szóló, utolsó két havi, két különböző közüzemi számla vezetékes telefon-, áram- vagy víz-gázszámla, casco, esetleg az Ön nevére szóló előfizetéses mobiltelefon-számla
  • Utolsó kéthavi bankszámlakivonat, amelyen jövedelme igazolhatóan saját nevére és címére szóló bankszámlájára érkezik.

 

Figyelem! Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek a Medicredit Zrt. részéről, a kölcsön odaítélése minden esetben a MediCredit Zrt. által elvégzett hitelbírálat függvénye.
A MediCredit Zrt. a hitelbírálat eredményét semmilyen esetben nem köteles megindokolni.

- bolond volnék nem megcsináltatni a fogsorom, ha már ilyen kedvesen rábeszélnek a felelősök, hogy el tudjak adósodni :) - hát nem?

a szarka nem képes hosszabb ideig tartó repülésekre és általában a föld közelében repül. A szarka fákon és sűrű bokrokban bújik meg a ragadozók elől és azért, hogy elkaphassa a zsákmányát. A szarka mindenevő és sokféle gyümölcsöt, diófélét, magvakat, rovarokat, tojásokat és kisebb testű emlősöket és hüllőket eszik.

Na! A szarka - a felelős az eladósodásért! Követelem is, hogy csukják le!

... és egyáltalán - ne is legyenek szarkák! (Ragadozóik majd szépen éhen halnak...)

MI PEDIG BOLDOGAN ÉLÜNK... ADÓSSÁG NÉLKÜL

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr693226564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása