Törvényerőre emelt csicskáztatás = közmunkaprogram
2011. április 29. írta: térfél

Törvényerőre emelt csicskáztatás = közmunkaprogram

Megy(ünk) Cannesba! - illetve csak Till Attila filmje megy - mert a közmunkás az marad... rabszolgasorában...

"

- A magyar nézők csak a Filmszemlén láthatják majd a Csicská-t. Elmesélnéd röviden, hogy miről szól?

- Durva, szélsőséges emberi viszonyokról. Arról, hogy mások végletes kizsákmányolásával mindenki tönkremehet, nemcsak a csicska, de a rabszolgatartó is."

- komoly a párhuzamom - tessék nyugodtan elhinni! A magyar társadalom mit sem tud arról, hogy mit takar valójában az Orbán kormány közmunkaprogramja. Az Orbán kormány mit sem tud arról, hogy csicskáztat... pedig! Pedig semmi mást nem mond a törvényük, mint azt, hogy a kormány, mint rabszolgatartó tönkre fog menni maga is, amennyiben nem hagy fel a humán erőforrás végletes kizsákmányolásával!

Márpedig épp elkezdte csak a közmunkaprogramot, amely tulajdonképpen nem mást jelent, mint azt, hogy a magyar emberek

  • munkához való jogát,
  • egészséges élethez való jogát,
  • a lakhatáshoz való jogát,
  • az egyenlő bánásmódhoz való jogát,
  • az egyenlő munkáért - egyenlő bérhez való jogát,
  • a szabad munkavállalás jogát VESZI A KORMÁNY SEMMIBE!

Végső soron a kormány közmunkaprogramja - törvénybe foglaltan - és nyíltan felvállaltan, csicskáztatja azokat az embereket, akik szociálisan rászorulók, és mint ilyen  -az államnak kutya kötelessége szociális segélyezésük - az ALKOTMÁNY SZERINT (az lehet , hogy ez is kimaradt az átírtból - ezért sem lehet elismerni azt!).

"

- Milyen ember ez a Balogh István nevű családfő és rabszolgatartó?

- Hát, például olyan típusú férfi, aki amit gondol, azt azonnal megcsinálja. De mindent.  Semmiben sem fogja vissza magát. Egyfajta igazi férfi. A hivatalos törvényeket nem egészen veszi magára, saját törvények alapján él."

- párhuzamosan: Milyen kormány az Orbán Viktor vezette kormány? - rabszolgatartó? vagy csak a múlt tisztiszolgáit kívánták törvénybe foglaltan visszavarázsolni azok számára, akiket saját szolgának tekintenek (bár ők maguk semmiképp nem rendelkeznek például tiszti becsületszóval... ergo ne akarjon már magának szolgáló népet sem!)

- HÁt például  olyan típusú férfiak alkotják ezt a kormányt, akik nem gondolkodnak - csak cselekszenek. Vissza nem fognák magukat a magyar emberek kedvéért (véletlenül sem!). Egyfajta mind: politikus, és annak is a leggyalázatosabb fajtájából való... Hivatalos törvényeket be nem tartanak (szerintem direkt!) - saját törvényeket alkotnak - kizárólag az ország kárára, és saját maguk hasznára.

"

- A filmben nem rágjátok a néző szájába a csicskatartás szabályait.

- Képekben, jelenetekben mindent elmesélünk. Az elmúlt húsz évben terjedt el inkább, bár különböző formákban ez egy örök hagyomány. Nagyon megtetszett az a mondat, amit egy romániai magyar lapban olvastam, hogy "ezeknél az embereknél archaikus viszonyok uralkodnak". Ezekben az archaikus közösségekben azokat, akik az élet mindennapi küzdelmeiben nem tudnak részt venni, behelyezik egy másodrendű emberi státuszba, tehát hasznosítják őket. Döbbenetes a logikája, és számomra hátborzongatóan izgalmas. Nem véletlen, hogy honnan jön a csicska szó maga. Először az osztrák-magyar monarchia katonaságában jelent meg, aztán bement a börtönbe, és onnan jött ki."

- A magyar társadalom számára Sem magyarázza meg  a szociális törvény a közfoglalkoztatás mikéntjét, ahogy azt sem tárja a nyilvánosság elé a kormány, hogy mit is ér el ezzel a "foglalkoztatási formával" (amit annyira magasztal azért, hogy miden tudatlan hasra kívánjon esni előtte)?

- mert a kormánynál - mostanra tisztán látszik, hogy archaikus viszonyok közé tereli a magyar társadalmat: a hűbéri viszonyrendszeren át, kora középkori jobbágysorson keresztül... mindjárt eljutunk a honfoglalás fordítottjához, amikor is el kell menekülnünk ebből az országból, mert az államot - míg Istvánék megalapították, addig Orbánék megszüntetik - mindenki meneküljön belőle, amerre lát... valami kiutat!

Vagy: hajtsa igába fejecskéjét, helyezze nyelvecskéjét egy fideszes valagába, bűnözzön és legyen minél becstelenebb - de maradjon kívül a B.t.k.-án... hisz börtön hogyan is fenyegetné az kormányt, amelynek tagjai  kihozták onnan a csicskáztatást és KÖZMUNKA címszó alatt gyakorolják immáron - a valaha megvetésre és büntetésre méltó cselekedetet - a rabszolgatartást...

"- Az egész történet rémisztően szövevényes. Olyan sztorikat meséltek a rendőrök, hogy kimentek ketten, az egyik elterelte a gazda figyelmét, a másik rendőr meg fogja a csicskát, hogy nézze, ember, kitalálunk valamit, hogy magát bevihessük, beszáll a rendőrautóba, utána elengedjük, és szabad. Akarja? Nem, nem. Ne hazudjon nekem, ember, segíteni akarunk. Nem, nem, biztos úr, jó nekem itt. Rettegnek, hogy ha elmennek, később agyonütik őket. Vagy a gazda, vagy a kiterjedt emberkereskedő-hálózatból valaki. A valóságban sokkal rémisztőbb dolgok is vannak, mint amiket a filmben mutatunk. Olyanokat mesélt a mi csicskánk, hogy egy társának szétverték a fejét, és fellógatták lábánál fogva az istállóba egész éjszakára. Túlélte, másnap már melózott."

Én várom azt a jóképű, tisztességes, 180-nál magasabb, sportos vagányt, aki eljön értem a közmunkába... és kimenekít... akár az országból is. ... már nem akarok itt élni! - rabszolgaként, másodrendűnek tekintett emberként SEM!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr222864667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NaJóNapot 2011.04.29. 23:10:23

Közmunkaprogram-közmunkás...-ez azt jelenti manapság,celebek után..bűnöző vagy(!)...mert csak azt kötelezik közmunkára(érdekes,bűnözzünk és lesz munkánk?)
Amennyiben megkérdezik az állásinterjún tagaddd
le,hogy becsületesen ledolgoztad a minimálbért
közmunka program keretében tavaly...mert akkor még lehetett 8órát DOLGOZNI...most meg..4órában(TALÁN),hogy javuljon az "INDEX""""Mindegyik kormány a mnknélkülieken "dorbézol"Azt tudom,hogy TAVALY jobb volt evvel kapcsolatban a rendszer és aki akart akkor dolgozott stb...Itt Budapesten..a 13.kerületben soha nem volt visszaélés..az Önkormányzat kiszűri a lógósokat és nem ad nekik szoc.segélyt...RÉGÓTA!!!
Szóval...Ami jó volt és működött kedves OrbánViktor ne rontsátok el!!!

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.04.30. 18:05:42

@BpNő: Jó meglátás :)! - eddig eszembe sem jutott, de tényleg... bűnözőnek tekintik azt, akit kitoltak a munka világából (mert ember nincs ma Mo.-n, aki magától hagyja el a munkahelyét).
Sajnos Orbánék ennyire képesek... mondom is, hogy miért - ha érdekel, épp mostanság fejtem meg: mitől lettek ezek ilyen csököttek.
süti beállítások módosítása