társadalmi szerződés?
2011. április 24. írta: térfél

társadalmi szerződés?

Képtelen vagyok ünnepi hangulatba kerülni... ide s tova 1 éve. Itt ez a húsvét, mely számomra csak a természet megújulása miatt lehetne szép és kedves, de a kormány még ezt is képes kisajátítani, elvenni előlem.

Teszi mindezt úgy, mintha a világ legtermészetesebb módját követné. Megingathatatlan téveszméiben. Én meg Rousseau-t olvastam épp, ha már országomban élni nem hagynak... ha már politika lett az ünnepből, és ha kényszerként kell megélnem ezt a nevetségessé tett világunkat...

Még mindig el vagyok képedve! Nem akarom elhinni, hogy idejutottunk ahol tartunk, és ami előtt áll nemzetünk - hihetetlen! Annyira ellenkezik minden valóságossággal az, amit a kormány kommunikál, és amit ünnepelni kész...

Miért nincs többé népszavazás?

"A modern népek magukat tették rabszolgává az államügyek közvetlen intézéséről való lemondásukkal. Pedig az állam összes polgárának gyűlése minden törvényt - az alaptörvényt is beleértve - megváltozhat; a nép egésze a társadalmi szerződés felbontására is jogosult." (A társadalmi szerződés - Rousseau)

ALAPVETÉS


A. cikk
HAZÁNK neve Magyarország .

(ez rendben is van - ezért nem kellett volna eljátszadozni a régi alkotmánnyal)


B. cikk
(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.

(igen független, de már nem demokratikus - most számolta fel a fidesz a jogállamiság valódi értelmét, és alakította át önnön kiváltságosságának védelmére)
(2) Magyarország államformája köztársaság.

(talán akkor nem kellett volna az emlékkőről levésetni ezt a szót! - és be is kéne bizonyítania ezt a regnáló hatalomnak!)


(3) A közhatalom forrása a nép .

(ezt bizony erősen kétlem! Minden tapasztalat ennek az ellenkezőjét bizonyítja ugyanis! Eleddig csak olyan törvények születtek, amelyek a hatalommal való visszaélést, és a nép elnyomását bizonyítják - a kormánykommunikáció ferdít! A kormány pedig visszaél a választóik bizalmával, és a magyar emberek tönkretételében jeleskedik csupán - nem igaz a megállapítás: a közhatalomnak nem a nép a forrása, hanem csupán elszenvedője a hatalmával élni nem tudó parlamenti és kormányzati munkának!!!)


(4) A nép a hatalmát választott képvisel ői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.

A nép... megválasztotta ugyan képviselőit, de azok teljesen másként értelmezik képviselőségüket, mint arra a választók felhatalmazták őket!

Kivételes alkalmat pedig nem biztosít számára ez a kormány - ez az alapvetés: amely éppen hogy attól zárja el az ország népét, hogy közvetlenül beleszólhatna az őt érintő ügyek intézésébe. Ez a kormány alkotmánya - abból is csak a fidesz párttagoké!


C. cikk
(1) A magyar állam működése a hatalom megosztásának elvén alapszik .

( Úgy bizony! A magyar állam működését arra alapozza, hogy miután sikerült megosztania az állam polgárait - sikerült mindenkit egymás ellen uszítania, most már könnyű szerrel URALKODHASSON RAJTUNK!)


(2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom er őszakos megszerzésére vagy
gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására .
Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton
mindenki jogosult és köteles fellépni .

a HATALOM ERŐSZAKOS GYAKORLÁSÁNAK TÉNYÉT - ezzel az alkotmányozósdival - a fideszegypártiOrbánkormány MEGVALÓSÍTOTTA! Kizárólagosan birtokol minden olyan pozíciót, amely egy egész ország  életét befolyásolni tudja - kezében összpontosul minden hatalomgyakorlásra alkalmas intézmény!

Törekvésével szemben viszont kutya kötelességem fellépni! Erre biztatok mindenkit, aki képes belátni azt, hogy a fidesz (mint párt, mint politikai tömörülés, mint kormány, és mint minden fontos állami szerv "feje") : kizárólagosan birtokolja (és bitorolja alkotmányellenesen) a hatalmat!

 

LÉPJÜNK FEL!

 

 

"Ha a többség döntése megszűnik az általános akarat kifejezője lenni, vége a szabadságnak."

"Ha a közvélemény egyszer nevetséges előítéletnek tekinti az erkölcsök tisztaságát, semmiféle törvény vagy hivatal nem akadályozhatja meg többé a társadalom morális felbomlását."

 

"A vallás kétféle: az egyik az intézmények nélküli, belső hitvallás, a tiszta természeti vallás, a másik a külső kultuszban is megnyilvánuló, az illető ország intézményeivel kapcsolatos vallás.  E szellem mint a társadalmi intézményeket bomlasztó erő a köztársaság számára elfogadhatatlan."

"Az állam törvényeinek tiszteletét vallási parancsolattá tévő vallás növeli a közösségi kohéziót, de idegengyűlöletet sugall.   A Krisztus által prédikált felebaráti szeretet ellentétes a társadalmi szellemmel."

"Keresztény köztársaság nem lehetséges: az egyetemes emberszeretet vallása és a hazafiúi elkötelezettség kölcsönösen kizárják egymást. Az igaz keresztények rabszolgák: csak a túlvilági üdvösség érdekli őket, a nép üdve, az e világi haza sorsa a legkevésbé."

 

Rousseau - alighanem - jövőbelátó lehetett, amikor ezeket megfogalmazta... de hogy pont Magyarországra vetette tekintetét, amikor ezeket látta megvalósulni? - hát eléggé el vagyok keseredve! Nemhogy várnám mindezek beteljesedését a holnapi nappal :(...

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr322852098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása