Nemzeti foglalkozás: kinyírás
2011. április 14. írta: térfél

Nemzeti foglalkozás: kinyírás

 

Fáj a fejem... rövid leszek, de ha már megtaláltam, tovább is adom, hogy mit találtam:

"Szerdán Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő némi részlettel állt elő a Brüsszelnek küldendő konvergenciaprogrammal kapcsolatban, amelyet sajtóinformációk szerint csütörtökön adott fel a kormány, és amelynek péntekig kell odaérnie az Európai Bizottsághoz. Az uniós szerv - mint ahogy ezt korábban Olli Rehn pénzügyi biztos is közölte - a magyar kormány által benyújtott konvergenciaprogramtól várja a Széll Kálmán tervben ismertetett intézkedésekkel kapcsolatos részleteket."

- na hiszen, azt várhatja...! A részletek ugyanis nem fognak felszínre kerülni belőle. A konvergenciaprogrammal tökölünk 2004 óta, Orbán viszont nagyon nagy ívben szarik rá, sőt!

konvergencia

Összetartás; különböző embercsoportok életszínvonalának egymáshoz történő felzárkóztatása.
Eredete: latin
 

Ugye, megmondtam előre!? Olli Rehn át lesz baszarintva, csakúgy, mint azok, akik Orbántól várták a helyzetük (az ország helyzetének) javulását. Orbán és Matolcsy ugyanis éppen az ellenkezőjét tervelte ki annak, amit a konvergenciaprogramnak tartalmaznia kellene - szó nincs felzárkózásról, szó nincs közelítésről. Ellenkezőleg!

Leszakadást hoz a Széll - a többségi reménykedőnek, és felemelkedést a kb 500 ezernyi tejben, vajban fürdőzőnek - egészen a magas égig (Lásd, hogy elszálltak maguktól már eddigre is).

Amit eddig tudunk:

  • "a munkanélküli-ellátás a jelenlegi 270-ről 90 napra csökken...
  • felülvizsgálatra számíthatnak a rokkantnyugdíjasok, közülük újabb 100-150 ezer fő térhet vissza a munkapiacra,
  • a segély megvágása jelentős ösztönzés a munkahelykeresésre, ugyanakkor komoly jövedelemforrást von el az érintettektől,
  • A költségvetési egyensúlyra gyakorolt teljes hatás - hogy a tervezett megtakarítások a bejelentett intézkedések alapján reálisak-e vagy sem - sajnos jelenleg nem kalkulálható,
  • A munkaerőpiac kínálati oldalának növelése egyáltalán nem tart lépést a keresleti oldallal, vagyis nincs párhuzamban a munkahelyteremtéssel. Sőt, a Széll Kálmán terv több pontja is inkább a munkahelyteremtés ellen hat,
  • nincsenek nettó módon végigszámolva a szociális intézkedések hatásai,
  • A kormány az intézkedéseivel csak a nyomort fogja fokozni - mondta Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa a Napi Gazdaság Online-nak a szerdán bejelentett konvergenciaprogrammal kapcsolatban."

Ennyi amit tudhatunk. Nem sok, de nem is kevés, csak éppen teljesen hiábavaló, mert a kormány nemzeti foglalkozása, hogy kinyírja az embereket...

Például, nézzük a közfoglalkoztatás - soha el nem végzett hatástanulmánya helyett - az én tapasztalataimat (és az összes többi közmunkára kényszerítetté ugyanilyen):

  1. aki ide bekerül, annak annyi! - kényszermunkára lett ítélve!
  2. akik foglalkoztatóként részt vesznek ebben a barbárságban, azok valójában ingyen szolgát kapnak, és mint "munkáltató" a saját dolgozóikat is előbb-utóbb ebben a pozícióban látnák majd szívesebben
  3. akik még bérért és fizetésért látják el ugyanazt a munkát, mit a rabszolga... azok kezdhetik félteni az állásaikat, mert ez a kormány - emebben a formában - sokkal hatékonyabb lehet (csak őket is ki kell majd rúgni, hogy 3 hónapi álláskeresés után ingyen munkaerőt képezzenek)
  4. embertelen főnökök hatalma még nagyobb lesz
  5. a munkából kikerültek megvetése fokozódik
  6. a munkahelyeikért rettegők félelme és megaláztatásra való hajlandóságuk nő
  7. végül ... a kormány az ő fizetésüket is csökkentheti, hisz már most is ez a módi: ha nem tetszik valami - mehetsz... ott állnak sorban mögötted ezrek - egyetlen helyre...

Konvergenciáról tehát szó nincsen - amiről szó van, az Orbánék gyalázatos népirtása, a munkaerőpiac totális ellehetetlenítése!

Orbán foglalkoztatási politikája nem kíméli a beteget, a nyugdíj előtt állót, a szakmával rendelkezőket, és a szakma tanulásának éppen hogy ellene megy, mert hát minek is tanultál, és minek is van diplomád, ha a közmunkát ott kell végezned, ahova parancsolnak egyrészt, másrészt a tanulás is teljesen hiábavaló a fiatalok számára is, hiszen elhelyezkedésre nincs reményük:

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) 2011 januári kimutatásai alapján ugyanis jelenleg 33,6 ezer diplomás álláskereső van az országban. Számuk az elmúlt év azonos időszakához képest 13,6 százalékkal, a decemberi adatokhoz képest pedig 10,4 százalékkal emelkedett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orbán és kormánya tehát úgy hazudik az Eu-nak is, mint a vízfolyás...

Csakhogy az EU-nak ez tökmindegy - szépen kiröhögik, és leírják, mint egy Berlusconit lila nyakkendőben.

Nekünk viszont nem mindegy, mert:

  1. kormányunk szétveri a társadalmunkat, amelynek tagjai vagyunk!
  2. létfeltételeinket, amelyek nélkül nem tudunk élni!
  3. semmibe veszi emberi mivoltunkat, és jogainkat!
  4. és most készül mindezeket szentesíteni, mint hitvallása - a tákolmányában!

Szívem szerint leköpném... (de mivel nem tud a szemem elé kerülni, majd én megyek tüntetni ellene/ellenük)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr802826796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.04.14. 21:21:37

a rohadt anyájába ennek a blog.hunak! a lényeget ez sem akarja bevenni, mert hogy a lényeg nem látszik: 2011-re emelkedett a legmagasabbra a munkanélküli diplomások száma. Hogy az NFSZ honlapjáról ne is tegyek említés, ami a legszarabb, ami létezik ebben az országban! Rohadék banda!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.04.14. 23:54:16

A szerkesztőben nyomj a FORRÁS-ra, valahol alul ott lesz az <img ...>-d és annak a width="..." paraméterével tudsz keskenyíteni (kb. 500 már jó lehet:) - csak óvatosan írj bele. (-esetleg előtte mentést csinálni róla egy .txt fájlba - biztos, ami zicher:)

Példa:
<img alt="Hajdú-Bihar megye 6. sz. EVK " width="266" src="http://ide-ide.blog.hu/media/image/idokozik/hajdu_06.jpg" />

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.04.16. 18:28:58

@2. e-képviselő: de hát én ehhez bééna vagyok! :) Neked könnyű lehet... de nekem kínai

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.04.16. 19:40:49

@térfél: Ne add fel ilyen könnyen!
(legyen csak Hong-kongi, ott értik az angolt;)
Szerkesztés (eddig megy ugye?)
Balra fent a CÍM és a STÍLUS között ott a "Forráskód" gomb (a menüben balra fönt)
Itt jön a legnehezebb rész:
meg kell keresned a következő szakaszt a kódszövegben:
<div class="pictureboxcenter"><img src="http://outside.mfor.hu/mfor/images-charts/chart_id_578_2011_02_11t11_38_28_01_00.png" alt="" style="width: 561px; height: 281px;" /></div>
Ha megvan, máris sínen vagy, tehát gyorsan írd át a "width: 561px"-részben a 61-et 00-ra (még mielőtt elütne a vonat;)
Jobbra ott van egy "előnézet" (a mentés fölött és után!:), azzal mindjárt csekkolhatod is, hogy milyen ügyes voltál... (modom a mentés után!:)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.04.17. 22:08:33

@2. e-képviselő: áh! Ne is törődj velem... ez kilátástalan! (mint az életünk is) - hiányoznak az alapvetések hozzá :) - majd legközelebb figyelek jobban, vagy kihagyom az ilyent - én tutira nem "kódolok" már semmit, hadd jöjjön, aminek jönnie kell :)...
süti beállítások módosítása