Halad a családbarát fidesz-kormány karaván...
2011. március 24. írta: térfél

Halad a családbarát fidesz-kormány karaván...

halad... halad... haladgat... és 11. hónapja nem ért el sehova.

Tán csak nem valami vándornép alkotja e karavánt? Népség, amelynek se hazája, se kedve helyben maradni... se munka, se semmi - ami képes volna lekötni... lecövekelni picinykét, hogy megbarátkozna a környezetével?

Egy közlekedőedény jut erről eszembe, melynek hatalmas szájnyílásába dől a lé, csakhogy ennek az edénynek, ez elülső igen öblös részéből nem alul csordogál el a hozzátartozó egyéb csőrészletekhez a léééééé.... , hanem van egy igen magasan elhelyezett kivezető csapocska rajta, amiből csurranhat-cseppenhet - nagyon kivételes esetekben - a felszíni rétegekből valamicske. Ebben a kiöblösödésben helyezkedik el maga a kormány. A többi tartozék meg az egész társadalom... ami a csapon keresztül részesül azon kevéskéből, amit adagolnak részére.

Csöpp... csöpp. Egy csepp hagymáz... egy csepp demagógia... egy csepp manipuláció... sok csepp ígéret... és egy nagy csepp alkotmánytervezet... no meg sok-sok jogi dugó. Szóval a lé mindig elakad, nem folyik itt semmi rendesen, főleg nem rendszeresen. egy csepp izé... majd elzárják a csapot, megint egy csepp mizé... és megint nem jön a lé...

Halad hát a karaván... a maga kitaposott ösvényéről le nem térne senki kedvéért, de azért úgy csinál, mintha érdeklődne mi is folyik a csapon túl? A mikrogazdaságok pedig (értsd:háztartások) lassan elhervadnak - lé hiányában... no hát ez van a népművészeti edény kormányöblén túl: sivatagi szárazság.

A családok pedig baráti szóval ugyan teli vannak, de éltető nedűnek híján. Fel fognak lázadni, mint azt teszik az afrikai sivatagok népei...

A veszteségek – a húszas korosztály kivételével – mindegyik társadalmi-demográfiai csoportban megfigyelhetők, de az idős emberek, az alacsony státuszúak, valamint a munkanélküliek körében kifejezetten nagyok. Ezekben a rétegekben – az átlagos 7 százalékponttal szemben – az elmúlt két hónapban 18-20 százalékponttal lett kisebb a Fidesz szimpatizánsainak aránya. E változás azt jelenti, hogy a kormánypárt az adott csoportokban az idén elveszítette táborának többségét.

A következmény pedig az, hogy az idősek körében már a szocialisták vezetnek (27-18 százalék), az alacsony státuszúak körében pedig másfélszeresre apadt a Fidesz előnye (25-16 százalék). Az átlagosnál nagyobb a lemorzsolódás vidéken is, különösen a kisvárosokban és falvakban: e helyeken 10-11 százalékkal kevesebben állnak a kormánypárt mellett, mint januárban.

Köcsög kormányunk tehát nagy bajban van. Besokalltunk tőle - miatta - következtében:

A közhangulat tovább romlott. A múlt hónapban 61 százaléknyian voltak az ország dolgait negatívan értékelők, s 30 százaléknyian vontak pozitív mérleget. Ebben a hónapban a közérzeti mérleg jóval negatívabb: 68 százalék (2/3) úgy véli, hogy rossz irányba haladnak hazánk ügyei, s csak 23 százalék lát kedvező folyamatokat. (Ipsos)

Népszabadság!

Az ETUC (Európai Szakszervezeti Szövetség), valamint a hat magyarországi szakszervezeti szövetség várja mindazokat, akik hangot akarnak adni a megszorításokkal szemben, a munkahelyteremtés és növekedés mellett.

Európai demonstráció Budapest
Dátum: 2011. Április 9. 13.30.

Résztvevők tervezett létszáma: 25 - 30 ezer fő

Gyülekezés: 11.00-13.00 között

Gyülekezési helyszín: Hősök tere díszburkolat
A gyülekezésénél a jó hangulatról zene, valamint video spotok, köszöntő üzenetek, és vetített nemzetközi zenék fognak gondoskodni. (LED fal, kisszínpad, valamint térhangosítás)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr542768113

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Időközi parlamenti választások 2011.03.26. 17:37:29

EREDETILEG ugyan egy kb. 10 fős frakcióra találtam ki a "képviselt közvetlen demokrácia" IDEáját - akiket országos listán juttathatna be kb. 300.000 választó, de mostanra már úgy gondolom, hogy mégsem érdemes kivárni a következő, 2014-ben ese...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.03.26. 17:33:23

Innen szemelgettem: okos-tojas.blog.hu/2011/03/26/szijjarto_peter_iszik_vagy_drogozik
"... mit szól az április 9-re tervezett szakszervezeti tüntetéshez Szijjártó Egybites Péter(? íme:) ez a tüntetés nem magyar, hanem nemzetközi (...) és csak azért tartják hazánkban, mert most mi vagyunk a soros EU elnökök. (...) a kormány üdvözli a tüntetést, hisz a Nemzeti Egyedülműködés Kormánya is a megszorítások ellen van. (...) a kormány örül, hogy a szakszervezetek a kormány gazdaságpolitikája mellé állnak és különben is Gyurcsány a hibás..." (-de a kihagyott részek a jobbak!;)))

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.04.01. 19:37:50

@1.szolo 2014;): A jó édes anyukáját Szijjártó Petikének, hogy nem bírta szájon vágni akkor, amikor először hazugságot bírt kiejteni csöpp kis haszonlesőjén. Szerintem százezrek lesznek és magyarok... a 3 millió koldus országából, de csak jöjjenek a külföldiek is - ránk fér a tanulás: sztrájk kultúránk ugyanis nincs, de majd lesz a tavasszal:) - ez tuti!
süti beállítások módosítása