Szegény testnevelők
2011. március 21. írta: térfél

Szegény testnevelők

Kedvenc csoporttársam emlegette mindig a jól értesült szülő szavajárását: "kedves tornatanító bácsi!" Persze ez a megszólítás mindig jobb annál, mint ha csak bunkó testnevelőnek szólítanak, aki dagadt is, lusta is, ám az újságot mindig kiolvassa az első órákon, amíg a kölkök közé bevágja a labdát, hogy : - játsszatok!

Azután itt van ez a jól ismert dolog is, hogy "a magyar értelmiség előtt két út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan"... és lőn, bebizonyosodott! No de vissza a szegény testnevelőkhöz, akiket immáron sokan - a sportszervezőkkel is beazonosítanak ... Pedig dehogy!

Az utolsó testnevelőt azok az intézmények képezték, amelyeket X vagy Y Tanárképző Főiskolának neveztek, anno. Onnan még testnevelők kerültek elő, majd ugyanezen testnevelőből lettek sokan sportszervezők és sportvezetők is... végül pedig elbocsájtott humán erőforrások. És! utoljára olyanok, akik értettek is ahhoz, amit csináltak - mert maguk is rohadt kemény fizikai megterhelések és teljesítmények után szerezték meg a továbbhaladáshoz szükséges jegyeket, amit akkor még nem ingyen, vagy éppen pénzért ajánlottak meg a tanárok, hanem kemény küzdelem árán teljesítették a szintet. Jaja! Az úszó szétszakadt az atlétika pályán, az atléta fél éjszakákon át a lovon dobálta magát, a tornász meg a spiccéről szokott le, ha ziccert dobni gyakorolt. A kajaktáborban pedig mindenki kizuhant a versenyhajóból... szóval hamis az író süket dumája, hogy épp a testnevelő ne tudná... :)

Ami viszont Kósa Lalit illeti, ő tényleg olyasmikbe ugat bele, amiről halovány lila gőze nincs. (attól, hogy lánya korizik - ő még nem sportember)

"Kósa Lajos a Debreceni Egyetem (DE) múlt pénteki  sajtótájékoztatóján szólalt föl, ahol azt jelentették be, hogy a DE sportszervező alapképzési szakot indíthat a 2011/12-es tanévben, mert a nemzeti erőforrás miniszter elrendelte, hogy az Oktatási Hivatal vegye nyilvántartásba a DE kérelmét. Kósa Lajos polgármester ugyanakkor nehezményezte, hogy a MAB az elmúlt években többször is elutasította a sportszervező szak alapítását Debrecenben. Mint mondta, megmagyarázhatatlan, hogy míg korábban Szombathely, Eger, Nyíregyháza és a Testnevelési Egyetem kapott engedélyt hasonló szak indítására, a MAB ezt az ELTE és a Debreceni Egyetem esetében nem engedélyezte. Ez önmagában is mutatja, hogy - mint mondta - "a felsőoktatási rendszerben a MAB szerepét is újra kell gondolni"."

- hála istennek! Hogy nem (de) engedélyezte... A helyzet ugyanis az, hogy semmi szüksége nincsen ennek az országnak sportszervezőkre. Semmi! Csak pénzkidobás és ámítás. Egészen addig ámítás, amíg testnevelők ezrei vannak munka nélkül - viszont a helyükön meg sportszervezői diplomások rontják a gyerekek fizikai állapotát és akadályozzák testi fejlődésüket, annak hitében, hogy ők értenek a testnevelés órák megtartásához is... hát nem! Nem értenek hozzá, viszont nincs mit szerveznie a sportszervezői képzettségűeknek. Nincs feladatuk ebben a mai magyar társadalomban. Nem kellenek - értsük már meg! Ahogyan kommunikáció szakosoknak sincs feladatuk... és még lehetne sorolni azokat a semmire nem képesítést adó szakokat, amiket mostanában még mindig erőltetnek bizonyos intézmények és bizonyos politikusok - ezek szerint.

Mert mondjuk ki már végre, hogy az okj-s himbilimbik és felnőttképzések és a levelezős okítás egy rakás szart ér! Konkrétan, ha maradok a tanárképzésnél és a rengeteg munkanélküli testnevelőnél.... hát akkor bizony az a valóság, hogy hozzáértő és jól képzett emberek szoc.segélyen tengődnek - miközben ontják a fiatalok kezébe a semmiért megszerezhető diplomákat, tanúsítványokat (közben persze ontják ugyanezt a munkaügyi központ támogatásával is más szakmával bíróknak átképzés gyanánt).

Így aztán kiírhatnánk a hátunkra, hogy én biológia-testnevelés szakos betanított munkás vagyok, te mérlegképes könyvelő takarítónő, ő közgazdasági egyetemet végzett árokásó közmunkás, vagy informatikus pizzafutár... és ami variáció csak elképzelhető... az létezik ebben a segg országban. És még kérjen bárki is elnézést Lázár Janikától és bandájától -akik meg jogi egyetemet végzett, izé körös,  MEGÉLHETÉSI politikusok, azaz S E N K I K, mint az összes többi felsoroltak!?

No hát Lalikám! Fentiek miatt csitt... jobb ha befogod a szád ,és nem rontasz a helyzetén minden egyes - már szakmával rendelkező - munka nélkül leledző testnevelőnek.!Mert ha azt mondtad volna - mint ahogy ilyen még nem hangzott el a 10 hónap alatt - hogy ennyi meg ennyi MUNKAHELYRE keresünk ilyen és ilyen szakmával és tapasztalattal bíró embert... ? No de ti Lalikám, ilyent még  ki nem ejtettetek a szátokon, pedig de megígértétek... 1milliós nagyságrendben - pedig elég volna 700 ezer a munkanélkülieknek...

"Névtelenséget kérő informátoraink ugyanakkor úgy fogalmaztak: a MAB-nál "bepöccentek" Kósa Lajosra, mert a politikusnak a MAB egyes döntéseit kritizáló megjegyzései azt vetíthetik előre, hogy - miképpen hatásköröket vontak el a képzések szükségességét vizsgáló Felsőoktatási és Tudományos Tanácstól - ugyanúgy megvonnak egyes hatásköröket tőlük is."

Hatásköröket pedig a fidesztől kell most már elvonni - nagyon erőszakosan, mert maguktól nem jönnek rá, hogy

silányak,

és sportszerűtlenek,

hogy színvonaltalanságuk és hozzá nem értésük okán - az ország kerül egyre szégyenteljesebb állapotba.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr972759689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása