Elbutítottaknak
2011. február 06. írta: térfél

Elbutítottaknak

Húsz év alatt elbutulhat egy egész ország?

A látszat szerint - ezt kellene hinnem, de én reménykedem :)...

"Sokan úgy vannak vele, hogy a jómódúakat nem irigyelni kell, hanem valahogy közéjük kerülni. Nyelvet kell tanulni, jobb iskolát elvégezni, akár felnőtt fejjel is. 300 bruttó alatt alig lehet egy budapesti multinál elhelyezkedni, és ahhoz még nem is kell túl sok tudás. A szimpla irigykedésen túl lehet tenni is valamit."

- állítja egy narancsrendű... aki nem irigy, hisz havonta - és bevallottan - 50ezerrel többet visz haza, mint eddig. TEhát... valahol 300 ezer fölött volt eddig is bruttója, és bizonyára van neki gyereke is, aki után kap kedvezményeket is. Őt tehát nem szabad irigyelni, mert megérdemli... csak tudnám mit tett többet az asztalra, mint más?

- a kérdés sokkal inkább az, hogy vajon miként kerülhetne közéjük az ember? Ha tanultál nyelvet, jobb iskolát végeztél, akár felnőtt fejjel még többet is, tehát szakmádban már gyakorlatot is szereztél.... ám 50 elmúltál, a gyereked kiröppent és téged már kivágtak nem egy munkahelyről (nem azért , mert nem dolgoztál! sőt! - annál inkább, minél jobb vagy... és ezt látja egy ilyen narancsrendű... netán neki kell valami állás, vagy a haverjának?)... és ott állsz a segéllyel, amit most persze megkurtít az imádott narancsrend főnöke... Vagy!? Ami még rosszabb: mert friss diplomás vagy, és a családodban egy kereső ember van a már nem támogatott felnőtt gyerekekre... azaz dolgozni mennél, de nincs gyakorlatod, amit kér a multi? Árulja már el ez a narancsrendű, ha a kritériumait teljesítőknek mégsem adnak munkát, akkor hogyan segíti őt ez a redvás kormány? és mihez?

- Szóval, drága narancsdroidok! A szimpla irigységen túl, de még annak hiányában sem lehet tenni SEMMIT. Tehát pofa be! És inkább figyeljetek a tényekre, no meg a valós helyzetekre - ébredjetek fel a kómából, amibe Orbán sodort benneteket. Vagy ha nem megy, akkor legyen kuss, mert unalmasak vagytok és hazugok. Minket nem lehet ámítani, magatokat meg nem érdemes, mert úgy sincs lelkiismeretetek, csak laza szócsövek vagytok, akik prüszkölni járnak szerteszét...

"2007. április 11.

A Fidesz nyilvánosságra hozta taglétszámát: jelenleg 38762 tagot tartanak számon. A tagság 1123 szervezetbe tömörült, s a pártnak mindössze 43 alkalmazottja van. Ez egyben rámutat a magyar pártrendszer egyik hibájára. A vezető pártoknak sincs anyagi ereje arra, hogy meghatározó szellemi központként vegyenek részt a közéletben. Ehhez sokkal több alkalmazottra, komoly műhelyek kialakítására volna szükség. A hír lényege viszont örvendetes: a Fidesz nemcsak a legnépszerűbb, hanem alighanem a legnagyobb párt is. Ma már nem mondható az sem, hogy üzenetrögzítős párt lenne: a több mint 1100 szervezet azt jelenti, hogy minden harmadik magyar településen jelen van."

Én kicsit továbbmegyek... legyen mára 40ezer fidesznyik. Ami azt jelenti, hogy egy ilyen párttagkönyves narancsrendűre 250 másik magyar ember jut. Akiknek úgy kellene gondolkodniuk, ahogyan a szín diktálja, mert hát egy fidesznyik nem képes egyetlen más ember fejével sem gondolkodni, ha már a magáét (sajátjáét) is a párt fundamentumai szerint működteti - kizárólag. Tehát negyvenezer ember egész biztosan képtelen a valós helyzet feltérképezésére, mert le lett butítva (szándékosan és rég óta).

Nézem hozzá a 3165 település nagyobbik részét, amit szintén fidesz polgármesterek és képviselők uralnak, akik még jobban le lettek butítva (meg lettek fizetve), a narancs mindenhatóságára és kizárólagos irányítására a településeknek. Tehát semmi változatosság, semmi széleslátókörűség, semmi együttgondolkodás, vagy probléma érzékenység nincs. NINCS - csak a narancsrend. Meg a droid mantra: mindenki más irigy.... lehet utánunk csinálni... (de nekünk ez gusztustalan)... különben is nyóc évig mi volt?... és persze gyurcsány a hibás, mert neked olyan jól ment eddig is :)...

Ezért aztán pláne nem kell a dumátok, mert a vége mindig ez, hogy nyóc évvel ezelőtt is ugyanazok éltek vígan, mint akik nyóc év alatt... és a nyóc év után is ... hát nem egy érdekes paranormális jelenséggel állunk itt szemben? No meg az elbutítással :)...  (de nem... mi ezt nem is sejtjük, mi mantra nélkül tudjuk - az ellenkezőjét, vagyis az igazságot)

" "Bár a szót magát - országértékelő beszéd - nem külünösebben szívlelem - mondja a miniszterelnök Facebookos videoüzenetében -, egy kicsit nagyarcúnak, nagyképűnek találom; jön egy ember és veszi magának a bátorságot, hogy értékeljen egy egész országot; itt mindenki érzi, hogy valami nincs rendben. Dehát ezek a beszédek nem is országértékelő beszédek, hanem az ország jövőjéről szóló előadások. Idén is ez fog történni. Azért fordulok hozzátok/önökhöz, mert azt szeretném kérni, hogy tegyetek fel kérdéseket." - Orbán viszont oly mélyre járatja (le) magát, hogy alul múlni - képtelenség volna, ha azt bárki is nem narancsoldalról ki akarná próbálni... sem tudná. Lehetetlen!

Hazugságban és manipulációban, butításban - király ez a Viktor! Mikor ilyeneket mond: hogy a szót magát nem szívleli... országértékelő beszéd? - na most melyik szót nem csípi ebből? országértékelőt gondolom, mert beszélni (félre) azt nem tagadhatná le, hogy szeret (fröcsögni, nyáladzani, rizsázni, uszítani, megvezetni, felvezetni, bevezetni ... és a többi formáját is imádja).

Nagyarcúnak, nagyképűnek találja - ahogy én is annak találtam, amikor kis pöcsként is szaladt, hogy majd ő értékel a mininszterelnök helyett...  jött ő és vette magának a bátorságot hogy értékeljen egy egész országot, amit amúgy nyóc éven keresztül nem győzött hátráltatni, égetni, lázítani, a benne élőket egymás ellen ugrasztani... és így tovább, de minden negatívban értendő.

Én nem éreztem, hanem tudtam, hogy nincs rendben a dolog... 2002 óta tudom, hisz előtte éreztem az ő négy évét, hogy az nekem fájt nagyon. Pedig akkor még volt gyerekem is, házacskám is, munkám is, és hozzá szaros bérem, amit hála Medgyesinek duplájára emeltek Orbán nélkül. És? Érdekes, de nem ugattam be egy embernek sem, hogy csinálja utánam! (mert én okos vagyok és nem droidos)

Most meg... még az is kiderül, hogy ezek nem országértékelő beszédek voltak ám... de nem ám! és most meg pláne nem lesz az! " hanem az ország jövőjéről szóló előadások. Idén is ez fog történni. Azért fordulok hozzátok/önökhöz, mert azt szeretném kérni, hogy tegyetek fel kérdéseket - és itt kész vagyok! Ez az ember teljesen megbutult... nem képes 2010-et értékelni! Pedig micsoda pálfordulást hajtott végre - ő a felelős kormány és nem az ellenzék, de nem képes értékelni 10 hónapnyi munkáját... vagy nem meri?!

Orbánt elbutították teljesen az események, ha tőlünk akar kérdezni... Miről beszéljek? Drága Viktorom, mit szeretnél tudni, amit meg is tudnál érteni? Hogyan is mondjam el neked, hogy mennyit ártottál ez alatt az idő alatt is, mint miniszterelnök? Mennyit ártottak az intézkedéseid, és hogy mennyire nem kaptál ezekre felhatalmazást? Hogyan is volna értelme egy beteg elmének - amely még butult is az utóbbi időkben - bármit is feltenni kérdést, amikor egyre képes ez az elme: menni - menetelni - valami felé, amiről gőze nincs, hogy hova vezet? áh! - ne is kérj együttműködést, mert én nem állhatok melléd, mellétek! Nem bízom benned, bennetek, hiteltelen, hiteltelenek vagytok a szememben, szánalmas kis rendbontókból narancsrendet csinálni akarók... aztán meg valami mást... mint az óvodás (ahogy szoktam mondani rólatok, hogy csököttek vagytok - nem csak értelmi, de érzelmi intelligenciátok is erősen gyenge).

" Mit jelent ez? A következőt: nem az számít, hogy akármilyen lehetőségeket megvalósÍtsunk,

sokkal inkább az, hogy mindig az EGY szükségeset valósítsuk meg - azt az egyetlent, amit kell.

Sohasem az a fontos, mit tudunk tenni (a 2/3-oddal és hatalmadnál fogva),

hanem az, mit KELL TENNÜNK. "

/viktor E. FRANKL/

 

Az ország jövőjéről szóló előadásaid Orbán Vektor - szart sem érnek a mai helyzetben. Az előadásaidból én már régóta nem kérek, a droidjaidétól egyenesen falra mászom... szóval neeeeeeee! Orbán végre MONDJON LE!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr202642124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hal1fan 2011.02.09. 17:22:48

...azt gondolom, hogy ez a terjedelmes írásmű egy pamflet. Ezért nincs hozzászóló. Kellemesen fröcsög, kritizál, -csak ámulok és bámulok. A maga nemében tökéletes. Ennyi energiával már lehetett volna valami hasznos javaslatot is rögzíteni.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.10. 00:43:27

@hal1fan: kinek? és minek? - hány javaslat elhangzott már, le is íródott!? ... és ? képesek a kritikai gondolat felfogására szerinted? - nem olvasod te a droidok hozzászólásait? véleményeit?! dehogy véleményeit! na, azok a fröcsögések a javából :). Én csak a tükröt tárom időnként eléjük -lepel nélkül... és ilyen ronda! :)- talán bizony a tükröt törjem össze miatta?

hal1fan 2011.02.11. 10:20:02

...azért ennek a tükörnek az elkészítése némi időt igényelt; aki írt valaha csak néhány sort is az iskolai fogalmazásokon túl, az tudja.

Régi közhely (is): az idő pénz.

Az időtöltésnek ez kétségtelenül jobb módja mint -mondjuk- a kocsmázás. De nem biztos, hogy többet ér, abban egyetértünk talán...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.11. 14:09:22

@hal1fan: az a baj, hogy nem is értelek igazán
:)...mert ez ugye egy blog, ahova azért irkálok, mert felhúztak, és sem a kocsmában, sem a nem létező munkahelyemen, de még csak a szomszédban sem tudom levezetni a bennem felgyülemlő mondanivalókat. Ugyanakkor döbbenettel tapasztalom, hogy mennyire sok a "térítő" a lepleket borogató barom (blog.hun is)és a kormány szörnyűséges kommunikácóval akar csak és kizárólag kormányozni. A nép pedig: halódik. Én viszont egyrészt szeretem a valós helyzeteket kitárgyalni, másrészt pedig szívesen adom azt, amim van... ha máshogy nem kell, hát blogon keresztül :). Időm pedig ... dögivel... csak az van! :)- így aztán félteni valóm sincs, ha esetleg erre gondolnál.
süti beállítások módosítása