Az utálat fokozódik
2011. január 25. írta: térfél

Az utálat fokozódik

Majd, ha elviselhetetlen mértékűvé dagad, akkor átcsap gyűlöletbe - és az rossz. A világ legkegyetlenebb érzése a gyűlölet. Mert nem önszántadból fakad, hanem valami olyasmi váltja ki, amelyről te magad nem is tehetsz - tehát igazságtalan. Ha valami utálattal tölt el, az elől elmenekülsz, elhatárolod magad attól a valamitől.

De mi van akkor, ha nem lehet elhatárolódni, mert a feleségét megcsaló férj nem megy el az új szeretőhöz örökre, hanem marad a megcsalt és ezáltal semmibe is vett feleség nyakán, és azt szeretné, ha minden menne a régiben... és nem érti meg a hülyéje, hogy olyan nem lehet! Nem mehet minden úgy, mintha mi sem történt volna - demokratikusan pedig képtelenség: hiszen itt a felek már rég nem egyenlőek.

Az utálat fokozódik - és ez nagyon szar érzés. Ugyanis nem változott semmi: a megcsalt milliók még mindig meg vannak csalva - most csak igazán!

Amikor utáltuk a pártfunkcikat a régi szép időkben, annak oka volt: azt utáltuk bennük, hogy elsőbbségeket élveznek; sokkal könnyebben mennek a dolgaik, mint a hétköznapi embereknek, akik pedig legalább annyit értenek a munkájukhoz, mint amazok a szócsépléshez és szereplésekhez. Mégis: mi nem jutottunk olyan gyorsan előre, mint amazok, akiknek volt párttagkönyvük és pártszervezetük, amelytől máris feljogosítva érezték magukat arra, amiket meg is engedtek maguknak.

De szép is volt az az idő! Szép volt, mert néhány tagkönyves volt csak, és semmiképpen nem mondták azt, hogy mindenki más ellenében van nekik pártjuk. Ráadásul mindannyiunknak biztosították a normális élet lehetőségét - csak nem olyan magas szinten, mint amilyen luxust maguknak megteremtettek funkcionáriusságuk okán. Nem is hiányzott egyébként a luxus, mert mire is jó az? Mitől lesz több általa az ember?

Most viszont, hogy az utálat fokozódik, eljutottunk arra a pontra, ahonnan a gyűlölet kezd előtörni az ember fiából - méghozzá két oldalról is. Az első még mindig gyűlöl... pedig régóta teszi és kívánja a másik fél megsemmisítését, likvidálását az élők sorából. Mivel az nem hagyja magát (azok, akik hagytak bennünket élni), ezért mindenképpen be kell feketíteniük. Ezzel aztán el is foglalják magukat és bennünket is a felé terelnek, hogy őket és a mocskolódásaikat legyünk kénytelenek figyelni. Vagy? Vagy inkább azt szeretnék, ha önként és dalolva maghazudtolnánk magunkat és azt mondanánk, hogy rajta gyerekek! Menjetek és múljátok fölül az elődötöket, akit amúgy utáltunk, mert a bőrünket kezdték nyúzni...

Hát nem lehet ilyenre bólogatni. Kétszeresen sem! Először is nem, mert semmiképp nem szeretjük, ha nyúznak minket - tök mindegy milyen párt színeiben - mi azt utáljuk, nekünk az nem demokratikus, hogy amit lehet Jupiternek nem szabad a kisökör magyar embereknek. Másodszor sem, hiszen amit a fidesz kormány művel, az jó előre elveszi még a lehetőségét is annak, hogy valaha megszabadulhassunk népnyúzó mivoltuktól. Ráadásul ezek a fideszesek eszme szerűen irtanak mindenkit, aki nem rendelkezik párttagkönyvvel, vagy legalább egy befolyásos párttagkönyves mutyistával.

A helyzet tehát az, hogy a megkezdett gyűlölet egy másikat gerjeszt: egy önvédelemit, amely nem hajlandó engedélyezni saját magát kiirtatni - tetszenek ezt vágni? Nem a faj vagy a nemzetfenntartás ösztöne ez, hanem a saját élet védelme, amit tetszenek - maguk fideszesek és jobbikosok - olyan ocsmány mentatlitással veszélyeztetni, hogy azt kifejezni is nagyon nehéz, nem hogy  halál pontossággal  megakadályozni a támadásukat.

És most megint, nézzük kicsit közelebbről az alapokat, amire ez a fidesz Orbán eszme épül:

FUNDAMENTUMOK
TISZTELT KONGRESSZUSI KÜLDÖTTEK!
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöki tisztségére előterjesztett jelölést elfogadom, az azzal járó munkát
és felelősséget vállalom, és az itt olvasható programot terjesztem elő.
Kérem a küldötteket, hogy ezen program ismeretében és alapján, az ebből fakadó közös munka tudatában
adják le szavazataikat.

Innen idul tehát, 2009-ből. A munkát és a felelősséget Orbán Viktor vállalta! Majd leadták a küldöttek a szavazataikat és közös munkába fogtak.

1. A Fidesz: szövetség, a szabad magyarok pártja.
2. A Fidesz: stratégiai, bajtársi kapcsolatban él a magyar kereszténydemokraták pártjával, a KDNP-vel.
3. A Fidesz: az Európai Néppárt (EPP) családjának tagja.

Kik a szabadok? Jó lenne tudni, mert ha párt és annak tagjai a szabadok csak... akkor nagy gáz van, mert mindenki mást nem tekintenek szabadnak - és akkor érthetővé lesz egy-két intézkedése is a kormányra került pártnak.

Mi a stratégiájuk? Hogy a KDNP-vel él kapcsolatban (házassági levél van?) mert akkor soha többé el nem válhatnak és most szegény Rózsát akkor miért szívatja Pokorni olyan csúnyán - biztosan szeretője lett...

Azt értem, hogy a Néppárt családjához húz a szívük, csak azt nem értem, hogy nem hányja ki őket az európai mentalitás?

4. A Fidesz: megcélozza a saját program alapján álló, önálló kormányzást; mint eddig, ezután sem köt koalíciót
a kommunista diktatúra utódpártjával (MSZP) és a szélsőségekbe hajló jobboldali pártokkal.
5. A Fidesz: keresi az együttműködést Magyarország minden polgárával, társadalmi többséget
és nemzeti egységet épít.

Nem kötött koalíciót - az rendben, de megölni miért akarja? a demokrácia nevében? És ha az MSZP-s ígéretét betartotta, a szélsőjobbosat miért nem bírta? Hazudott? Csalt? Már a fundametumaiban is?

Keresi? Hol keresi, hogy ennyire nem találja meg az együttműködést? Nem lehet hogy rosszul keres? De! Lehet, hogy abból sosem lesz nemzeti egység, hogy kizárólag a fidesz párttagoknak nyújt luxusmegélhetést a kormány, mindenki mást pedig a nyomor felé taszigál.... valamit nagyon benézett itt a kormánypárt...

6. A Fidesz: a hűség pártja; ápolja, tiszteli és továbbörökíti a nemzeti múltat, hagyományt és büszkeséget,
nagyra értékeli és kívánja a történelmi egyházak nemzetszolgálatát.

Igen, ez a fidesz! A múltban élő, a szolgalelkűek gyűjtőhelye - akik úgy szolgálnak, hogy mindenki mást szolgasorba juttatnak. Akiknek az jelent szolgálatot, amit Meggyes Tamás Esztergomban művel, amit Szeged város tönkretételéért folytat a képviselőtestület, amit Pécsett "elértek" a világ szeme láttára...

És itt szünetet kell tartanom, mert a hányinger kerülget folyamatosan, ha csak rájuk gondolok is megbetegszem. (de folyt.köv.)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr262612065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása