Agyatlan
2010. december 24. írta: térfél

Agyatlan

Üzenet után jött a nyilatkozat a tévében, annak is a rosszabbik fajtájából - hogyan is lehetne boldog karácsonyunk? Hát még az új esztendőnk milyennek ígérkezik?

2010. december 23., csütörtök 21:44

A miniszterelnök csütörtökön a Hír TV Rájátszás című műsorában azt mondta, nem ijed meg a médiatörvényt ért külföldi kritikáktól, a jogszabály pedig szerint igenis európai. A műsorban arról is beszélt, hogy ha a parlamentnek, illetve a kormánynak lenne lehetősége rá, már rég elvette volna Simor András jegybankelnök mandátumát.

- jó ez az MTI! Szépeket hoz le közleményként, tájékoztatásként - szeretem, mert felvilágosít bennünket :) - jó tudni bizonyos dolgokról, hát köszike!

""Eszünk ágában sincs" - így válaszolt Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy hajlandóak-e változtatni a médiatörvényen, illetve a bírálatok után fontolgatják-e annak módosítását."

"Ami pedig a szegény német kancellárasszonyt illeti, őt kabátlopási ügybe keverték. Nem mondott szegény semmit. A német kormány helyettes szóvivője mondta azt, hogy egyébként természetesen egy európai uniós tagállam be kell, hogy tartsa az európai uniós normákat, és nagyon remélik, hogy Magyarország is így tesz majd" – mondta Orbán.

"Nem vagyok hajlandó rezgő lábszárral viszonyulni a parlamenti vitákhoz vagy a nyugati visszhanghoz" – fogalmazott Orbán.

Az interjúban Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy kitölti-e a mandátumát Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, úgy reagált: "a jegybank független Magyarországon, tehát a parlamentnek, illetve a magyar kormánynak nincs lehetősége arra, hogy az ő mandátumát elvegye. Ha lenne, már rég meg is történt volna."

"Mi még Kínával is versenyképesek leszünk, ha végig tudjuk, ha végig tudom csinálni azt a gazdaságpolitikát, amit elindítottam" – mondta. (Orbán persze)

Az alkotmányról is kérdezték a műsorban a kormányfőt, erről azt mondta, lesz majd nemzeti konzultáció az új alkotmányról, akkor indítja majd el a parlament, "amikor a tél derekán már túl leszünk".

Az elszámoltatással és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel összefüggésben Orbán Viktor úgy fogalmazott: "olyat már mindannyian láttunk, amikor valaki valamit elkövetett, nem is tudjuk, pontosan mit, de szöget üt a fejünkbe, hogy már előre mártírnak állítja be magát. Az kicsit mindig gyanús."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr212536607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása