Savanyú-e a szőlő? - leesik az állam...
2010. november 03. írta: térfél

Savanyú-e a szőlő? - leesik az állam...

Egészen mélyre zuhant máris... de ez nem elég, a végsőkig nyomja a kormány lefelé - szegény Magyarországot. Arcátlanul, gőgösen, és az  előrelátás képességének legcsekélyebb jele nélkül tapossa agyon az ország gazdaságát. A kormány pimaszságához nem férhet kétség - a kormánypárt aljas indítékai a Napnál is világosabbak: személyes érdekeik szerint cselekszenek csak.

  1. A BOSSZÚ kiélése vélt és valós sérelmeik miatt - azok MEGTORLÁSA
  2. Egyéni gazdagodás - kapzsi harácsolás az ország népének és közös jövőnk kárára
  3. Hatalom! - és annak kiépítése, hogy miként élhet vissza vele - a JOG LÁBBAL TIPRÁSA
  4. ALKOTMÁNY átalakítása - hogy fenti három igényét minél könnyebben kielégíthesse

Végső soron - ez a kormány még egy lépést nem tett annak érdekében, ami miatt többségi felhatalmazást nyert a választások alkalmával... Sokkal inkább annak ellenkezőjét cselekszi meg napról napra:

" A BKV a jövőben tisztán szolgáltat majd, üzemeltető céggé válik, kizárólagos feladata az lesz, hogy teljesítse a BKK által megrendelt szolgáltatást és biztosítsa az infrastruktúrát. A BKK létrehozásáról a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés döntött, amely a cég vezetőjének milliós fizetést határozott meg.

A képviselők döntése alapján a főváros tulajdonában lévő gazdasági társaságok vezetőit a jövőben hat fizetési kategória alapján bérezik majd, az I. fizetési osztályban a bruttó alapbér 1,6 millió forint lesz, amelyhez 40 százalékos teljesítmény-prémium társul, bár ez nem automatikusan jár majd. Ebbe a kategóriába tartozik a BKK is, amelyet Vitézy Dávid vezet.

A II-es kategóriában - ahová például a Fővárosi Közterület-fenntartó, a Főtáv és az I-es kategóriájú cégek vezérigazgató-helyettesei tartoznak - 1,45 millió forint a havi alapbér és szintén 40 százalék a teljesítmény-prémium. A III-as fizetési osztályban 1,3 millió, a IV-esben 1,15 millió, az V-ben pedig 820 ezer és 1,1 millió közötti a meghatározott alapbér. A VI-os vezetői kategóriába tartoznak többek között az osztályvezetők, üzemvezetők, csoportvezetők, ők 500 ezer és 800 ezer forint között kereshetnek.
"

Ez csak egyetlen egy BIZONYÍTÉK arra, hogy Orbánnak és kormányának esze ágában nincs az ország siralmas gazdasági helyzetén javítani -egyrészt. Másrészt viszont nagyon is szándékában áll a pártja tagjai részére JÓ ERKÖLCSBE ÜTKÖZŐEN  juttatásokat biztosítani - a még el sem végzett feladatok előtt - "törvényileg" jogi és pénzalapokat gyártva AZ EGÉSZ ORSZÁG MEGKÁROSÍTÁSÁVAL...ámde azzal mit sem törődve.

És még kérdezik, hogy savanyú-e a szőlő?

IGEN! A szőlő savanyú, mert mielőtt kellő cukortartalomhoz juthatott volna (a természetes valónak megfelelő feltételek szerint...) ez a semmihez sem értő kontár-kormány "leszüretelte" a gyümölcsöt. Letépte... lemarta... azt - valójában ellopta a gazdák elől. Orbán Viktor megcsalta a választóit, elorozza az eddig termelt csekélyke javainkat, és szétosztja azt magának és párthű talpnyalóinak...

Az állam pedig a bányászbéka valaga alatt... nagyon nagyon nagyon szarul érzi magát, de azt hiszem fel fog lázadni most már... BIZTOSAN! A bizonyítékot már elénk tették... méghozzá tömegében, és vérlázító módon vigyorognak mellé - a képünkbe hazudva (folyamatosan). Ki szereti ezt? Kinek kell még a savanyú szőlőt kínáló?

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr282419589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.11.03. 18:22:32

Ez a Tölgyessy vélemény ugrott be az általad IDE'zett szövegben név szerint szereplő illetőről:
"a közalkalmazotti törvény alapján adott végkielégítések brutális adója ütközik inkább a jóerkölcsbe. A végkielégítés biztosítása nélkül komoly vezető aligha vállal majd munkát állami vállalatnál, az pedig - kérdi az elemző - kinek jó, ha kalandorok, pártkatonák és huszonéves fiatalok lesznek még nagyobb arányban állami vezetők?"
- akire szvsz mindhárom minősítés szépen ráillik, hiszen 20-onéves, fidesz-delegált a BKV-FB-ben, és meglehetősen "kalandos" elképzelései is vannak a közlekedés megoldásáról... (-ha jól tudom, ő képviseli a 2-es metró és a gödöllői HÉV egybekapcsolásának lángeszű tervét!)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.11.04. 15:30:21

Végső soron az van, hogy maga a kormány és a miniszterelnök, az egész parlament, amely már nem képes megfelelni eredeti funkciójának "jó erkölcsbe" ütközött. Ennél a valós és jóval nagyobb probléma az, hogy teljesen ellehetetlenítenek minden feltételt, ami az emberek méltóságának megőrzését jelenthetné. Azaz - népirtást követnek el, még ha nem is saját kezük által, de a végrehajtó hatalom számára megszabott törvényeik felhatalmazásával. Magyarul: emberellenes minden cselekedetük, amennyiben az emberek létfeltételeit és az emberi mivolthoz szükséges alapokat "hivatalosan" vonják meg a lakosság egyre nagyobb részétől...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.11.04. 15:33:08

szóló,amúgy pedig képtelen vagyok visszatalálni az oldaladra - és ezért baromi mérges vagyok: mit dugdosod? :)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.11.04. 17:33:22

@térfél: ( frissítve: 09.25. )
OFF:
Jogos a reklamációd a "dugásról"!:(
Az ide-ide.blog.hu innen a hozzászólásomtól a KÉPEMRE kattintva megnyíló adatlapomról érhető el:
"1.szolo - 2014;) ezekben a blogokban publikált:
Közvetített demokráciát (31 poszt)"

Itt a nickem mellett valóban csak az "ide-oda" linkoldalam linkje van.
Azon az oldalon 2 szöveg alá rejtettem BLOG-linket:
"Tovább IDE:
MUKK!"
= ide-ide.blog.hu/2010/9
és:
"Október 3-án szavazz, akire csak akarsz: részletekért katt IDE"
= ide-ide.blog.hu/2010/08/03/idefigyelj

Továbbá ez:
"Egyéb oldalaink:
ide-ide.hu"
- a "hivatalos" honlapunk, amelyről a jobb fölső link ("BLOG.hunk") is elvezet ODA...
(ugyanez a honlap jön fel a "közvetlen demokrácia" keresőknek 12. helyen, "IDE párt" keresőknek 1. helyen;)

Konkrét ötleted, hogy lehetne megtalálni?

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.11.05. 17:42:44

@1.szolo - 2014;): nekem az volna a legsimább út, ha az ide-oda link helyén lenne az állandóan frissülő posztokat tartalmazó blog. Azon pedig lennének a linkek, amik már konkrétabban kíváncsiskodóknak szólhatna. Én tehát azt szeretem, ha egy tartósan működő helyre kell mennem, ahonnan lehetőségem van ide-oda ingázni. Szóval, ha a frissülő oldalad akarom felizgatni, akkor a képedre kattanok :) - igenis értem!
(a többi ugyanis változatlannak tűnik számomra - már láttam, olvastam, elmúlt régi, nem aktuális számomra - ezeken nincs mit mondanom)Ezért akartalak kitenni az oldalamra, de én oda se megyek vissza többet, mert ... kaka az a rendszer, amit nem lehet kiismerni egyszerűen - informatika vagy titkosírás? :) - a francba bele!
süti beállítások módosítása