Ismer valaki intelligens fideszest?
2010. október 27. írta: térfél

Ismer valaki intelligens fideszest?

Ma azon gondolkodtam, hogy van-e olyan ismerősöm, rokonom, aki intelligens ember és egyben fideszes is. Hát nem találtam olyant... van ugyan intelligens ismerősöm bőven, de köztük egy fideszes sincsen.

Csak tudnám, honnan jött elő az a réteg, amely ma magát fideszesnek vallja? Büszkék-e vajon arra, amit ma a fideszes megtestesít? Van nekik pártkönyvük? Mi lehet az, ami összafogja őket? MI az az eszme vagy elv, vagy bármi, amitől ezek az emberek úgy érzik, hogy nekik a kormányt alkotó párttal egy az útjuk?

2008-as cikket találtam:

"Csomor Sándor elmondta, háromszor próbált meg szót kérni, mindhárom alkalommal a biztonsági őr fojtotta belé a szót. Másodszor a polgármester megfenyegette, hogy legközelebb kivezetteti az ülésről, majd a következő felszólalási kísérleténél, két őr rángatni kezdte. A televíziós kamerák előtt történt incidens közben, egyik képviselő sem lépett közbe, az őröket végül a polgármester rendelte vissza.

A volt jegyző ahhoz az előterjesztéshez tett volna törvényességi észrevételt, melyben a képviselők végül elfogadták, hogy a város öt év alatt 1,4 milliárd forintért megvásárol egy mélygarázst attól a vállalkozótól, akinek korábban ugyanazt a telket szállodaépítésre értékesítették 213 millió forintért.
"

Mindez Esztergom polgármesteri hivatalában történt - ja, az a Meggyes volt a hunyó! De tök mindegy lett volna, hogy miféle... ha valaki kellő intelligenciával bír - az ebben az esetben mit láthat? Egy a törvényesség felügyeletét ellátó jegyzőt, aki az önkormányzat törvényes működésével ellentétes dolgot észlelve teszi a dolgát - ahogy azt elvárjuk tőle, mint jegyzőtől. Védi a település polgárainak érdekeit. Erre mit tesz vele a megválasztott polgi? - megakadályozza a feladata ellátásában, és mindebben segítségere siet a szintén választók által képviselőnek küldött szintén fideszes sereg... Tetszenek ezt érteni és értelmezni? Vagy számolgatni kicsit?

Elég intelligenciával rendelkezik-e az a testület, amely 1. figyelmen kívül hagyja a jegyző illetékességét. 2. Tuskó módon el is lehetetleníti a munkáját, amiért nem keveset fizet részére a köz. 3. Hajlandónak mutatkozik (mert finoman fogalmazok) 213 milliót elfogadni és 1,4 milliárdot fizetni? ... mindezt a választók által megbízva arra, hogy a város sorsát megelégedésükre irányítsa a testület.

Csak azért tettem fel a kérdést, mert alig van olyan ember, aki fideszes is és ennek ellenére elég intelligencia is szorult beléje, hogy megkérdőjelezzen bizonyos eseteket, amiket józan ész birtokában egész egyszerűen - nem lehet elfogadni.

Csak azért tettem fel a kérdést, mert amit a fideszes kormány tagjai maguknak megengednek, és ahogyan az ország ügyeit intézni kegyeskednek - immáron nem a kezdő idegességével - nos, az sokkal inkább hatalmas bunkóságra vall, mint sem az intelligencia legalább elfogadható mértékének meglétére.

Ha valaki ismerne intelligenciával rendelkező fideszest... és az még mindig a fideszhez tartozónak vallja magát, az legyen olybá' és szóljon az elvtársainak, hogy amit művelnek, az nagyon távol áll attól, amit a helyzetnek megfelelő cselekvésnek nevezhetnénk és intelligens elintézési módozatok közé sorolhatnánk.

Azért is kellene szólnia valakinek, mert az egyetlen gáz az, hogy a kormány semmivel sem másabb a Meggyes féle hatalom gyakorLÓinál, azaz a hatalommal való súlyos visszaélések napi gyakorlatával állunk szemben, ami tiszta ciki egy európai ország azon népességének, aki nem tartja magát fideszesnek, de ugyanebben az országban éli mindennapjait és ugyanazon a nyelven beszél. Amely nyelv immáron kétértelművé vált... egy - a hatalom birtokosa számára érthetetlenül - a  tisztességre törekvő nyelvjárásra, és egy - a hatalom által használatba vett - jogot nem ismerő nyelvezetté fajult, amely előtt meg  a  nép áll értetlenül.

Sto vü gyélajetye? Was mach... Sie?  What are you doing? Mit csináltok fideszesek?

Hol élünk?

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr342403518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása