Jobban élünk már?
2010. október 26. írta: térfél

Jobban élünk már?

Felteheti ezt a kérdést az, aki előtt még mindig csak az akadályok látszanak? Például a kerekesszékbe szorulók, akiknek a beígért akadálymentesítés csak ígéret maradt? Annak ellenére, hogy törvényi szabályozás rendelkezik a számukra is járható utak biztosításáról - épp csak érvényesíteni nem sikerült még a jogi rendelkezéseket...

Hát akkor? Mikor fogunk jobban élni?

Azt mondják, hogy " Az emberek maguk csinálják a történelmüket" - igen ám! de csak " az ADOTT KÖRÜLMÉNYEK között!

Milyenek az adottságaink?

Attól függ, hogy milyenek "a rendelkezésre álló anyagi és szellemi erőforrások" ? Hogy milyen " az elméleti és gyakorlati szabadságnak a rendszerrel összeegyeztethető mértéke" ? No és itt vannak a "sajátos ellentmondások, mint a potenciális és aktuális közötti konfliktusok".

Van-e választásunk?

(van-e választásunk a jó és a jobb - a még jobb között, vagy csak a rossz és a még rosszabb közül lehet a legkevésbé rossznak ítélt - ígért - valamit kihámoznunk)

" A választás elsődlegesen azoknak az ELŐJOGA, akik a termelési folyamatok fölötti kontrollt megvalósítják.

Az általuk gyakorolt kontroll vetülete jelenik meg az EGÉSZ TÁRSADALOM LÉTFORMÁJÁBAN."

Ha ez a többség számára elviselhetetlen, és egyben szükségtelenül rájuk kényszerítettnek ítélik meg, akkor számukra a "szabadság" kivívása - az ELLENTMONDÁSOK felfedése árán és tudatosítása révén - indítható meg.

 

Akarunk-e jobban élni?

Az "ADOTT TÉNYEK nyomasztó, ideologikus hatalmától" kell megszabadulnunk, azaz merni kell felvállalnunk és merni kell kimondanunk az IGAZUNKAT!

Akarunk jobban élni... akarjunk jobban élni!

És ehhez az elsődleges célunk az, hogy igazunkat felismervén - azt kimondani merészeljük. Ne féljünk az igazságtól!

 

" A galileánus tudomány akkor is IGAZ volt, amikor még kiátkozták. "

"Az ember hajlik rá, hogy elismerje a gazdaság és politika őrültségét - s már el is fogadta azt...

Azt, amit a TECHNIKAI TÁRSADALOM ellenállhatatlan és névtelen hatalma, hatékonyságával kényszerít ki - azzal ahogyan áthatja a köztudatot, a kritikai köztudatot is!"

Hogyan? - hát csak úgy, hogy AZT súlykolják belénk...

AZT "hogy egyenesen az irracionalitás az ÉSZ!"  - A fennálló technika ugyanis a romboló politika eszközévé vált.

Hogy ne kelljen az észnek megállnia:

"A KRITIKAI GONDOLKODÁS arra törekszik, hogy megmagyarázza a fennálló racionalitás irracionális jellegét." Azt például, hogy rosszabbul élünk, mint valaha...

Mert már a művészet is beépült az uralom világába. Mert már a tudomány is behódolt a politika univerzumának. A filozófia pedig ezek elméletét magyarázza... csupán a működését írja le - ki így, ki amúgy... de a kígyó csak önmaga farkát harapdálja - és végső soron ÖNMAGÁT ZABÁLJA FÖL.

Hacsak?

Hacsak vissza nem fordulunk... és meg nem keressük azt az utat, amely egyébként itt van az orrunk előtt - és a helyes irányba visz.

Az akadályok, amik a megvalósíthatóság útjában állnak - kizárólag politikai természetűek.

Mi lehet hát az első lépés? - az AKADÁLYMENTESÍTÉS!

Vagyis a politikától való megszabadulás. Minden problémánk előidézőinek a likvidálása a társadalmi együttesből... fel kell mondani nekik!

És akkor - megszüntetjük az olyan egyéni érdekeket, amelyek eddig MEGGÁTOLTÁK az emberi szükségletek kielégítését, és az emberi képességek kifejlesztését -a nagyon nagy TÖBBSÉG számára,

le a politikával!

LE A POLITIKÁVAL !

LE VELE!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr412400361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása