Hiperaktív kormány
2010. október 20. írta: térfél

Hiperaktív kormány

alcím: " A koldusok havi jövedelmének 1.000Ft-os csökkentése a felső tízezer minden tagját havi 300.000 Ft-tal teszi gazdagabbá. "

poszt forrása: http://nol.hu/archivum/20101020-a_befekteto_ultimatuma

De leginkább a kormány hiperaktívitása bánt, amely - a "romeltakarítás" címszó alatt - romba dönti az ország lakóinak életét. Nem csupán a már 5millióra duzzadt koldusét, de azokét is, akiknek még van munkahelyük, és bérük, és aktívan szeretnék leélni mindennapjaikat - nem pedig a négy fal között ülve tervezik azt átvészelni - miközben pontosan tudják, hogy semmi - de semmi! nem ad okot arra, hogy így kényszerüljenek élni.

Mert van minekünk - a felső tízezren belül - legfelső 100-unk is, akik voltak szívesek milliárdokat magukhoz vonzani, valami csoda folytán persze, mert természetes módon semmiképp nem volt elegendő a 20év arra, hogy végtelen erőkifejtéssel, hatalmas munkabírással, előteremthették volna saját két kezük által azokat a milliárdokat, amik fölött most rendelkeznek.

A 100 leggazdagabb

1.Demján Sándor150 Mrd
2.Csányi Sándor120 Mrd
3.Várszegi Gábor100 Mrd
4.Leisztinger Tamás80 Mrd
5.Széles Gábor73.5 Mrd
6.Veres Tibor68 Mrd
7.Anka Márton50 Mrd
8.Wáberer György49 Mrd
9.Nagy Elek43 Mrd
10.Kovács Gábor41 Mrd
11.Futó Péter40.5 Mrd
12.Bige László40 Mrd
13.Kósa Erika32 Mrd
13.Kostevc Péter32 Mrd
14.Dunai György30 Mrd
16.Lakatos Péter29 Mrd
16.Sinkó Ottó29 Mrd
18.Spéder Zoltán28 Mrd
19.Felcsuti Zsolt27 Mrd
20.Zelnik István26 Mrd

Jelenleg, a kormánytól Nagy Elek esetében kérem számon a hiperaktivitását, mert jó eséllyel megtalálná a Kiskunfélegyházi munkások elmaradt fél évi bérének forrását és még magához sem kellene nyúlni, de a mások által megtakarított kis vagyonkát sem kellene fogdosnia.

Nagy Elek

 

9 le

Adatlap

  • Életkor: 56
  • Iskolai végzettség: egyetem
  • Tisztségek, megbízások:
  • Szakma: Építőipar, befektetések
  • Hobbi: sakk
  • Napi Gazdaság olvasója.

Becsült vagyon

évszám összeg
2010 43 milliárd forint
2009 45 milliárd forint
2008 51 milliárd forint
2007 48 milliárd forint
2006 44 milliárd forint
2005 35 milliárd forint
2004 27 milliárd forint
2003 27 milliárd forint
2002 25 milliárd forint
 

Nagy Elek cégei a válság - és a jelentős árbevételcsökkenés - ellenére is előkelő helyet foglaltak el az ötszáz legnagyobb hazai cég listáján.

A Vegyépszer a 116., a Nagy Elek vállalkozásait összefogó Stelius Befektető Zrt. pedig a 96. helyen szerepelt az idén januárban megjelent HVG-összeállítás szerint.

Ez utóbbi holdingba tartozik az építőiparon kívül eső vállalkozása, így a Főtaxi és a BÁV is.

A Nagy Elek által vezetett cégcsoport fejlődését, növekedését célzó, korábban kialakított stratégia megvalósítását keresztezi a válság.

Mint mondja, a piaci pozícióik erősítése helyett irányt kellett váltaniuk az alkalmazkodás irányába. Prioritássá a piaci helyzet megőrzése és a vállalatok működőképességének fenntartása vált. Az építőipar drasztikusan visszaesett a legutóbbi években. S nemcsak az építőipari kereslet csökkent, hanem keményedtek a feltételek is. A bankok behúzták a fékeket, sőt egyesek ki is vonultak az építőipari cégek hitelezéséből. Az építőiparban hagyományosan sok garanciavállalás szükséges, ami a bankok megítélése szerint egyre kockázatosabbá vált. Ráadásul ellentmondásos a helyzet - húzza alá Nagy Elek -, mert a pályázatok 5-15, néha 20 százalékos garanciákat írnak elő. Ez a vállalatoknál jelentős összegű készpénzt igényel. Ezért aztán érthető, hogy a Vegyépszer külpiacok után nézett: Románia és Líbia áll a célpontban, mindkét helyen jelentős sikereket ért el.

A külpiacokra specializálódott Nemzetközi Vegyépszer Zrt.-t egymilliárd forint tőkével éppen e célból hozta létre. Ez a cég örökölte a Vegyépszer saját tőkéjének 67 százalékát, azaz 10,5 milliárd forintot - és átvette a kötelezettségek többségét, mintegy 30 milliárd forintot is.

Nagy sikerként értékelhető, hogy egy közel 300 millió euró értékű infrastrukturális és kommunálisépítési megbízást nyertek el Líbiában.

Ez a hazai építőipar legnagyobb exportja az elmúlt húsz évben. Romániában jelentős infrastrukturális munkákba - útépítés, csatorna- és vízhálózat- fejlesztés - kezdtek.

Nagy Elek a legnagyobb problémának a jelenlegi válságban a cégek pénzügyi stabilitásának megőrzését tartja. A bankok óvatosabban hiteleznek, kevesebb lett a gazdaságban a pénz, és a körbetartozások mára rendkívüli méretűvé növekedtek. A válság előtt is volt körbetartozás, de kezelhető nagyságú. Most már ott tart az ország, hogy az állami megrendelők is csúsznak a számlák kifizetésével.

Nagy Elek fontosnak tartja az adományozást. Magánemberként és a vállalatokon keresztül különböző támogatásokat nyújtanak a kultúra, sport és egészségügy területén."

Elég volna a Vegyépszerig kukkantania, ahol is milliárdok állnak rendelkezésére, ahhoz, hogy a jogos járandóságot az arra jogosult munkások számlájára utaltassa át. Majd a kifizetések után, elvihetik a csöveket az Alstomhoz, aki már szintén kifizette azok árát. Ez után - és csakis ekkortól lehet partiba menni az oligarchák közé, hogy meghányja vesse a Vegyépszer és a Resonátor meg a Te GAnzRöck és még a SAsvári ügyvédi iroda, no meg a kormánybarát többi kispajtással, no és Papcsák úrral, valamint a legfőbb ügyésszel, és még az alkotmányvédő terrorelhárítókkal, no meg Pintér belügyérrel való tenni valóit...

Mondom majd... az után, hogy a megfelelő helyre tetszenek nyúlni az jogosan igényelt bérek kifizetése érdekében... ez után lehet dumcsizni, meg szaladgálni egyik médiumtól a másikig, meg díszelegni a képernyőkön és pampogni a parlamentben... meg ahol szokta volt magát fényezni....

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr902385876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása