Kortárs zöldség
2010. augusztus 20. írta: térfél

Kortárs zöldség

" Kapuidat tartsd nyitva állandóan, hogy eléd hozhassák a népek gazdagságát. És királyaik neked szolgáljanak;mind leborul előtted, aki megalázott, megcsókolják a földet lábad előtt."

Szeretem a zöldet, a frisset, ha van mellette kicsi sárga - az is jöhet...

Újabb szórólapot hozott a posta - ami azt mondja: adjam az LMP-nek az ajánlószelvényemet.

" Magyarország újra választ. Feltéve, hogy lesz kik közül választani. (milyen igaz!) A Fidesz-kormány eddig leginkább a saját hatalmi céljaival volt elfoglalva, megszállta a független intézményeket, és saját érdekei szerint átalakította az önkormányzati választási rendszert, megnehezítve a kisebb pártok és a civilek indulását. (így volt!) Ha Ön ajánlószelvényével és szavazatával támogatja az LMP-t, akkor nem  csak a társadalmi igazságosság, a tiszta közélet és a zöld értékek pártját segíti, hanem bebizonyíthatja azt is, hogy az állampolgárok akarata erősebb a kormány hatalmi szándékainál: hogy lehet más a politika, mint amilyennek a Fidesz-kormány képzeli."

Ez rendben is van; az egyetlen kampányújság eddig, ami hozzám szól - engem szólít meg, és mond fontos dolgokat, amit látni kell, amik tények, és amin változtatni kell. Csak ne lennék vidéki!

Mert hozzánk még nem ért el ez a fajta akarat, ez a fajta felvilágosítás iránti igény, hogy konkrét célokat sorolna fel a város érdekében a jelölt például ... mifelénk nem látni az összefogást a város érdekében, sem a város lakók érdekében.

Érzem-e? Érzem szerencsére a változás és a változtatás szelét, bár nem elég viharos gyorsaságú... de talán ez a visszafogottság a jobb, mert ez kell a tervezéshez, a kiszámítható, és ettől már megvalósíthatónak is tűnő szándékok tettekben való kifejeződéséhez.

Szóval sajnálom, hogy nem vagyok fővárosi, mert végre hihető és értelmesen előadott programot találnék, és olyan jelölteket, akiknek van foglalkozásuk is, nem csak pártjuk.

A budapesti lista - egyenkénti szavazással meghatározott - első tizenkét helyezettje sorrendben a következő:
1.Jávor Benedek főpolgármester-jelölt, országgyűlési képviselő
2.Dr. Kaltenbach Jenő, volt kisebbségi ombudsman
3.Somfai Ágnes közgazdász, városépítési-városgazdasági szakmérnök
4.Hanzély Ákos, Látkép Városképvédő Egyesület vezetője, öttusa világbajnok
5.Simon Gergely, környezetkémikus, környezetvédelmi szakértő

6.Kéri András, mérnök, közgazdász, az LMP Etikai Bizottságának elnöke
7.Tordai Bence, közgazdász-szociológus, az LMP szóvivője

8.Hajdú Mária nyelvtanár, az LMP Kalózpárt platformjának koordinátora
9.Mathauser András, a Budapest Program koordinátora, budapesti kampányfőnök
10.Csárdi Antal, IX.kerület polgármesterjelöltje, a dél-pesti területi szervezet választmányi tagja
11.Várnai László, Zugló polgármester-jelöltje, a Civil Zugló Egyesület vezetője
12.Zarándy Zoltán, tanár, a Szeretve tanulni Egyesület elnökségi tagja

Most azon izgulok, hogy felfedezem-e valamelyik sarkon a kedves kis fiatalembert - akit ráadásul valahonnan még ismerek is, csak nem jöttem rá azóta sem, hogy honnan - és lesz-e lehetőségem a kopogtatómat helyben leadni ... mert talán-talán ... lehet más...

Lennie kell megoldásnak, mert ahogy van, úgy nem mehet tovább - az őrült fidesznek gátat kell szabni valahogyan. Értelmesen és békésen és hatékonyan - még pedig azonnal megragadva ezt a lehetőséget, az önkormányzati választásokon való szavazással lecserélni az ismert szörnyűségeket, pökhendiségeket és megállítani a szabad rablást a 2/3 nevében.

Ha pesti lennék... biztosan Jávor Benedekre szavaznék, mert egyéb lehetőség nincs is, ha a felhozatalt nézem... márpedig nézem, mert tele van vele az internet.

... és végre nem bugyuta, de ami még ennél is fontosabb egyértelműen arra utal, hogy nem korrupciós szándékkal, vagy politikai megfontolások miatt "kell" ez a hely Neki...

Én kíváncsi vagyok rá - hogy dolgozna, mint polgármester? (fő)  - mert csak másképp lehet, mint eddig ...

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr182235770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása