Miért is kérdez a kormány?
2011. február 15. írta: térfél

Miért is kérdez a kormány?

Mi van a kérdések mögött? Mi motiválja őket egyáltalán? Tényleg kíváncsi volna a véleményünkre? - csak mert, akkor szarban van. (nem csak a kormány, de mi is)

"Gyerekek, van itt valami, amit szeretném, ha elárulnátok nekem."

- "Mit?" - kérdezték.

"Nagyon kíváncsi vagyok, mire gondoltok, mi jár a fejetekben, amikor a tanár kérdez valamit, és ti nem tudjátok a választ?"

Kérdésem bombaként hatott. Hirtelen dermedt csend lett. Minden szempár rám szegeződött. Tapasztalatból tudtam, ez a feszültség jele. Sokáig pisszenés sem volt. Végül Ben, a bátor hős törte meg a csendet, és válaszolt is a kérdésemre, egyetlen hangos szóval: "Szívás"

Kimondta, amit mindenki gondolt. Az egész osztály felbolydult, és egyöntetűen állította: ha a feltett kérdésre nem tudják a választ, akkor halálra rémülnek.

A lélegzetem is elállt. Ilyet mondani egy haladó szelleműnek tartott iskolában, ahol a lelkünket is kitesszük a gyerekekért! Ahol igyekszünk minél kevesebb nyomást gyakorolni rájuk, az alsóbb osztályokban nem is adunk jegyeket, és próbáljuk megvédeni őket a versenyfutás kínzó érzésétől.

Megkérdeztem a gyerekektől, miért van ez a torokszorító érzésük. Azt mondták, félnek a kudarctól, félnek az osztályismétléstől, félnek, hogy lehülyézik őket, és félnek attól, hogy hülyének fogják érezni magukat.

Hülye!"

Jobb lett volna tehát, ha nem kérdez a kormány ... esetleg először egyet: akar itt valaki új alkotmányt? - no és, ha sokan azt mondták volna, hogy ííííííííííígen! - akkor jöhetett volna még egy újabb kérdés is, hogy Miért?

De így, ilyen formában? - hát kérem, én félek a kudarctól...

1. Az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e?

- miért? Volna ilyen dolga az alkotmánynak?

2. Korlátozza-e az új alkotmány az állam eladósodását?

- miért? Kötelező egy államnak eladósodottnak lennie?

3. Vegyen-e védelem alá olyan közös értékeket az új alaptörvény, mint a család, a munka, az otthon, a rend és az egészség?

- Miért venne? A család védi magát, a munka... a munka? - az ennél sokkal komolyabb probléma! Az otthont védje meg a család, ahogy a rendet és az egészséget is mindenkinek magának kell fenntartania a saját érdekében. - tehát takarodjon innen az állam, ne ugasson bele!

4. Járjon-e szavazati jog a kiskorú gyermekek után?

- már a kérdés is elmebeteg

5. Engedje-e az új alkotmány a gyermeknevelés költségeinek megadóztatását vagy sem?

- Az alkotmány ne folyjon bele gazdasági kérdésekbe - egyáltalán ne!

6. Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?

- Tudjátok ti egyáltalán mi az a kötelezettségvállalás? Szóval ne próbálkozzatok vele!

7. Az új alkotmány fejezze-e ki a határon túl élő magyarsággal való nemzeti összetartozás értékét?

- Alkotmány ne fejezzen ki értéket, ha az egyén identitástudatát akarná parancsba adni! (amúgy pedig nyaljátok ki a határon túl élő magyarság seggét! - mi meg addig éhen döglünk... vagy felzabáljuk egymást idehaza = kannibalizmus vagy polgárháború? - melyik legyen?)

8. Az új alaptörvény védje-e a Kárpát-medence természeti sokféleségét?

- Ne legyetek már beképzelten idióták! Alaptörvény még soha nem volt képes természeti sokféleséget vééédeni... védje azt mindenki maga! El a kezekkel a természettől, mocskos környezetszennyezők!

9. Az új alkotmány védje-e fokozottan a nemzeti vagyont?

- Miért? Van?

10. Az új alaptörvény szerint kizárólag átlátható gazdasági hátterű társaságok számára legyen-e nyitva az állami forrásokhoz való hozzájutás?

- aljas dögök, mondtam már, hogy alaptörvény tűnjön el a gazdasági társaságok közeléből is! (azt a sunyi gazember formátokat! - van pofátok ilyen kérdést idecsempészni...?)

11. A bíróságok számára legyen-e mód a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására?

- legyen! Ti legyetek az elsők, akikre ténylegesen életfogytiglani szabadságvesztést szab ki - mert megérdemlitek... máris.

12. Az új alaptörvény szankcionálja-e a parlamenti bizottságok előtt való meg nem jelenést?

- Ba......tok meg!

Azt írja John Holt (Iskolai kudarcok), akitől az idézet is van, hogy a siker nem állandó társunk... az élet sokkal több vereséget, mint győzelmet tartogat számunkra. Nem ésszerűbb tehát korán hozzászokni?

De - szerintem sokkal ésszerűbb volna, ha végre belátná a kormány, hogy módszerei: egyáltalán nem sikeresek, de eleve kudarcra vannak ítélve... elég, ha néhány kérdést felteszünk neki. Már össze is rosálja magát, mert képtelen volt felkészülni a vállalt feladataira. És most egyetlen kudarcélménnyel van elfoglalva: Szívás! Szívás nekik (a kormánynak, a pártnak, a miniszterelnöknek - akik képtelenek kérdésekre válaszolni) és szívás nekünk - Szívás az egész fidesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr322662902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.02.22. 17:49:49

Terjeszd:
Ügyfélkapun át belépve szavazhatsz a kormány 12 kérdésére:
edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/preList/149017.page

Akszin 2011.02.26. 21:59:21

@1.szolo 2014;): Minél többen válaszolnak a kérdésekre, annál nagyobb mellénye lesz a kormánynak, hogy mekkora támogatottsága van ennek a gányolmánynak, amit alkotmánynak fognak hívni.
Szerintem nem kéne rá válaszolni.
Szerintem népszavazás kéne. Először is arról, hogy kell-e egyáltalán új alkotmány.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.27. 17:21:45

@Akszin: jaja, én is így gondolom - a látszathoz nagyon értenek - értelem meg sehol!
süti beállítások módosítása