aFsz kivan - dolgozni meg  muszáj!
2011. január 18. írta: térfél

aFsz kivan - dolgozni meg muszáj!

Munkát keresek... vagy valami megoldást arra, hogy életben maradjak. Kurvának már nem mehetek, öreg vagyok hozzá és nincs szakképzettségem sem - eme ősi mesterség kilőve.

Muszáj dolgozni! Megmondta a vezér is, de nem azért... sokkal inkább azért, mert szeretek, van szakmám, van tapasztalatom, van energiám és kedvem - szeretem azt, amihez jól értek. Csak munkahely nincs, ahol igénybe vennék a szolgálataimat. Szolgálnám pedig a hazám, az ifjúságot, az egészség ügyét, az oktatásét, a szülő és a felnövekvő fiatalság, a JÓ humán erőforrás érdekeit... oszt' NEM KELL SENKINEK! - kész őrület, amiben vagyok: hazudnak reggel, délben és este, hazudnak földön, vízen és levegőben... megy a félrebeszélés, a félretájékoztatás és öntik ránk a rizsát... fujj! De utálom.

Szóval, keresem a munkanélküliek érdekvédelmi szövetségét. De nem találom. Google egy hülye, nem ismeri fel a valódit... én sem. Lényeg a lényeg, így jutottam el az imént az Állami Foglalkoztatási Szolgálat oldalára, ami Nemzeti amúgy, de akkor nem hajaz a fasz kivan-ra. (nagyon mérges vagyok, stresszes és ha nem akarok beledögleni, akkor orvosi és természetgyógyászati javaslatra káromkodhatok is - de én csak csúnya szavakat használok, remélem a hatóság megértő lesz velem, és az egész kontextust szemléli majd, mielőtt pénzbirsággal sújtana le rám... még ráadásul).

Tehát! A NEMZETI ügy, a munkahelyteremtés... amiről amúgy egy árva értelmes mondat még nem hangzott el 9 hónap alatt... megjelent a P Á L Y Á Z A T I  kiírás (talán az is a disznóólból, nem tudhatom - én AZ vagyok, aki dolgozni akar, mert muszáj ahhoz, hogy életben maradjak).

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatásáraNyomtatás

A megyei (fővárosi) kormányhivatal munkaügyi szakigazgatási szervei (a továbbiakban: megyei munkaügyi központok) a vonatkozó Kormányrendelet alapján

 

p á l y á z a t o t   h i r d e t n e k

 

hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás: a helyi önkormányzatok közfeladat ellátását segítő 2011. évi támogatására.

 

A támogatás célja:

A támogatás célja, hogy a hátrányos helyzetű, elsősorban bérpótló támogatásra jogosult álláskeresők részére hosszabb időtartamú foglalkoztatási lehetőséget nyújtson a települési önkormányzatok közfeladatainak ellátásában való részvétel útján.

 

vagyis: a kormányhivatal szakigazgatási megyei ... a helyi önkorik KÖZFELADAT ellátására - kérdésem: Mi az a közfeladat? Miért nem oldja azt meg maga az önkormányzat? (talán mert nincs rá pénze? és most így lesz...? - neki!)... tehát kit támogat az állam? a nemzeti? - Az önkormányzatot!... de mégis... a célja már más: a   r é s z v é t e l ! Kinek a részvétele? - hát az enyém, a bérpótlósé - ami megint egy hazugság, hiszen nincs is bérem, ha már munkám sincsen! Ami nekem van: az a segély b'+! havi 28500Ft... Ám az is csalafinta, hogy elsősorban... mert akkor már szinte biztos, hogy más kapcsolati tőkés fogja a részvételt elnyerni és ki tudja azt már... milyen feltételek mellett, amit a bácsi (állam) fizet a TE ADÓDBÓL! ?  ... így aztán a valódi hátrányos helyzetűhöz a szele sem ér el a támogatásnak.


A pályázat benyújtására jogosult:

Pályázatot nyújthat be:

  • helyi és kisebbségi önkormányzat, valamint azok jogi személyiséggel rendelkező társulása,
  • közfeladatot ellátó, önkormányzat által fenntartott intézmények,
  • önkormányzati részesedéssel működő, közfeladatot ellátó nonprofit gazdasági társaság, ha a közfeladat ellátására nem üzletszerű gazdasági tevékenység keretében kerül sor,
  • jogszabályban előírt közfeladat ellátása esetén, vagy a helyi önkormányzattal kötött megállapodás alapján az egyház, vagy az általa fenntartott intézmény, amennyiben a foglalkoztatás nem hitéleti tevékenység keretében történik,
  • jogszabályban előírt közfeladat ellátása esetén, vagy a helyi önkormányzattal kötött megállapodás alapján a civil szervezet.

1 szó, mint 100... kizárólag az önkormányzatnak írja ki, akár közvetlenül, akár közvetve - akkor viszont szó nincs a KKV-k "támogatásáról" sem. Azaz közfeladat ellátása a büdzsé másik zsebéből..., ahova eleve keveset ad (iskola, óvoda, pedagógus fizetés) erről van szó... és ehhez vágják hozzá az egyébként megnyirbált támogatású munkanélküli ellátásban szerencsétlenkedőket = kényszermunka foglalkoztatásra kiírt pályázat... azaz a munka nélküli pedagógust így kényszerítik "munkára" - havi hugyé'szaré' ... megalázva teljes emberi mivoltában a kollégák, a szakma, a gyerek, a szülő, a családja előtt...Ki alázza porrá? - a nemzeti foglalkoztatási szolgálat.... az fenntartó önkormányzatok segítségével, a nemzeti humánerőforrás minisztérium ötlete alapján - ennyit bírt kiötleni 9 hónap alatt - ezt a szörnyszülöttet hozta a világra az Orbán nemzet romboló kormánya (no hiszen! még az is lehet, hogy egyenest munkatáborba kerülünk?)

A támogatás megállapításának feltételei:

A támogatás segítségével elsősorban a bérpótló juttatásra jogosultak foglalkoztatásához nyújtható támogatás. A foglalkoztatás csak a kirendeltség munkaközvetítésével jöhet létre. Abban az esetben, ha a benyújtott pályázatban megjelölt munkakörre a kirendeltség nem tud olyan megfelelő munkaerőt biztosítani, aki jogosult a bérpótló juttatásra, akkor más, álláskeresőként nyilvántartott személy foglalkoztatása is támogatható.

 

Kérdezem még egyszer: Mi az , hogy bérpótló? - egy hülye, aki ezt ki merte találni! Tanuljon meg előbb tartalmi szinten fogalmazni... áh! Mi az hogy nem tud? Nincs választék? Ott állunk sorban több százezren  a kirendeltségeken, ahonnan kizárólag papírra nyomtatott határozatokat kapunk, de egyetlen állásajánlatot sem ( én pontosan 6. éve - és még azt mondják, hogy az nem dolgozik, aki nem akar... idióták!)

 

A támogatást igénylő foglalkoztató vállalja, hogy:

  • a kirendeltség által kiközvetített álláskeresőt 2-12 hónap időtartamra szóló határozott idejű munkaviszony keretében, legalább napi 6 órában foglalkoztatja,
  • a támogatás időtartama alatt a támogatással érintettel azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonyát működési okból rendes felmondással nem szünteti meg.

Újabb hazugság vagy ferdítés... de nem tudom, hol? A tapasztalat szerint (mert ezt a tájékoztatást kaptam januárban is) max. 200 napig foglalkoztatható a szerencsétlen és a naptári év lejártával mindenképpen repül, mert első az önkoris költségvetés... a munka jellege és értelme le van szarva, ha van neki, akkor különösen. Tájékoztatás szerint (az önkoritól) a minimálbér feléért, napi 4 órában kizárólag... akkor most ki a hülye? És én melyiket vegyem esetlegesen számításba? Mert tetszenek tudni, nem mindegy! Ha minimálbér - amit tudomásom szerint a legalacsonyabb végzettségűét fogják megállapítani a 3 diplomásnak és az érettségizettnek is - fele lesz kifizetve és napi 4 óráért, akkor az azt jelenti, hogy úgy 30.000Ft-ért fognak dolgoztatni akár a szeméttelepen a nyelvvizsgával rendelkezőt is és a több szakmát is tudó szakembert is.... tehát ... aki ezt kitalálta?! Az húzzon el a szennyet takarító lapát mellé! Akinek meg van tapasztalata és szaktudása, azt azonnal állítsák munkába - a neki megfelelő helyen, hogy ne születhessenek ilyen idióta, nemzet romboló rendelkezések, ami csak a gyűlöletet fokozza az emberekben, de megoldást egy picinyként sem nyújt semmire!

a támogatás időtartama alatt a támogatással érintettel azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonyát működési okból rendes felmondással nem szünteti meg.

Ez? Ez egy külön figyelmet érdemlő aljas lebukós kitétel! Mert gondoljuk csak el, mi folyik az önkormányzatoknál? ... a közfeladatok ellátása során... ha egy pályázatba ezt is bele kell szövegezni, hogy de bizony, aki már ugyanazt csinálja... és rendes bért kap... azt nem lehet kirugdosni... nehogy az maradjon, akit semmi pénzért 2-12 hónapra - a segélyezés fejében munkára bírnak a hatóságok... mert " dolgozni muszáj" by miniszterelnök (nekem már az következik ez után, hogy a munka tesz szabaddá.... )


És bizony kérem, akik annyira üdvözlik a büdzsé kiadási oldalának megnyirbálását, azok majd legyenek szívesek és temessék el az áldozatokat,takarítsák ki a portájukat, gondoskodjanak azok gyermekeiről, fizessék ki a tartozásaikat, lássák el a betegen hátramaradt hozzátartozóikat, és emeljenek emlékművet a humánerőforrás fejlesztésére kiírt pályázatoknak, a disznóknak, akik az ő adóforintjaikat a közfeladat ellátása helyett ... majd kérdezzék meg, hogy mire fordították valójában!

Mi azt már nem fogjuk sajnos megélni... hacsak? Valaki nem ad munkát - munkabérért cserébe. Addig viszont senki ne beszéljen itt gazdaság fejlesztésről, a rászorultak támogatásáról, és együttműködési rendszerről... mert egyik sem igaz! A gazdaság rohad... a rászorulót nem támogatják, hanem nehezítik a helyzetét, és közben mindenki a másikra acsarkodik, mindenki a másik ember kárára épít vállalkozást.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr722592626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.01.19. 00:28:45

"a támogatás időtartama alatt (...) nem szünteti meg."
Nekem erről az ugrik be, hogy:
- na és még ELŐTTE megszüntetheti?!
Vagyis én nem a "maradjon a másik" oldaláról "értelmezem" a sumákolhatóságot, hanem eleve a "csináljunk egy helyet neki" -az olcsójánosnak - az eddigi kirúgásával-ról...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.19. 12:53:13

@1.szolo -2014;): Igazad van! Én is rájöttem utólag a kétértelműségre... de nem ez a tapasztalatom (engem még soha nem akartak ott fogni, sőt! :) alig várták, hogy megszűnjön a kontraszt, mert ugye az olyan jó, ha valaki helyettük dolgozik és jól, de klasszul nem kap érte semmit, és lehet ugráltatni is, meg hatszáz bőrt lenyúzni róla - és addig kihasználni, amíg van, azután pedig megszabadulni tőle)
De bizonyára lettek már fordított helyzetek is kialakítva - én erre gondoltam, ha egyszer fontos volt beírniuk... minden lehetséges, ha kapcsolati nagytőkés vagy - áu! Az meg nem fontos, hogy ki végzi az érdemi munkát, ugye.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.01.19. 22:53:51

@térfél: Bocs, én úgy értettem, hogy lehetne olyan munkáltató, aki nem is a meglévők MELLÉ venné fel ezeket az olcsóbb dolgozókat, hanem egyenesen azok HELYETT. És persze a szerződésük lejárta után sem ezeket tartaná meg, hanem újabb (és újabb) "akciós" árú munkaerők után nézne a "piacon" - amíg a (bővített újratermelésű) készlet tart...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.20. 17:16:54

@1.szolo -2014;): jaja! Ez működik már nagyon is: a kisboltokban, a kisvállalkozásokban mind ilyen szerencsétlen emberek dolgoznak - addig, amíg kapja utánuk az államtól a járulékkedvezményt, és fizet a napi 10-12 óráért minimálbért, majd ha kitelt az idő, akkor lapátra teszi a nyomorultat és felvesz, betanít egy másik nyomorultat, akin remekül spórol, mert az állami költségvetés (minisztériumon keresztül) őt segíti. ezért mondom én, hogy itt... még foglalkoztatás bővítésről szó nem volt soha. a munkavállalót egyenesen kinyírja ez a politika. A csalást pedig pénzeli - látom: olyan autóval jár a szegény tönkremenni készülő és állandóan síránkozó kisvállalkozó, hogy ihaj! A foglalkoztatottjai meg mindig változnak... és ez csak egy, de tudok még mondani szűk környezetemből is. Mi lehet ez országosan? Iszonyat pénzeket tesznek át a munkanélküliség és a szociális juttatásnak nevezett hazugságok során a gazdagok zsebébe.(ha eléggé szimpatizáns és normakerülő - márpedig eléggé azok!)

Közmunkás 2011.01.24. 15:56:44

Kérdezted, ki találta ki?
Munkaügyi központ vezetője volt Vásárosnaményban. Tehát elvileg van gyakorlati tapasztalata. Hogy a lelkét hova tette?
Most államtitkár.

És te még nem is látod a gyakorlat súlyát!
És volt a pofájukon ezt úgy eladni, mint sikersztorit!

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.24. 16:41:03

@Közmunkás: Bár ne látnám! - azt a súlyt viszont én is cipelem ezerrel... ezért is kérem ki nagyon vehemensen magamnak ezt az általuk "sikernek" elkönyvelt szörnyűséget, ami akárhonnan nézem, egész egyszerűen alkotmányellenes. Csak még nem találtam meg azt a fórumot, ahol segítenek nekünk ezt bebizonyítani és eltöröltetni ezt az okádék, embert ölő (nem próbáló) törvényt. A TASZ-nak már írtam... állítólag még felveszik a kapcsolatot velem (egy hét telt el azóta).
Annyit tudok biztosan, hogy egyetlen érdekvédelmi szervezet nem áll ki a munkanélküliekért, nekünk kell csinálni egyet, vagy hamarosan megdöglünk.
süti beállítások módosítása