A zemberek nem léteznek többé
2010. november 20. írta: térfél

A zemberek nem léteznek többé

Kialakulásuk története röviden:

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ember. Kicsike, nagy szájú és hatalmasakat álmodott. Dolgozni nem szeretett, csak okoskodni - de azt nagyon.

Egy napon azt mondta az édesanyjának, hogy ő elmegy jogot tanulni ... és úgy lett.

Az iskolában pedig még többet kezdett okoskodni, míg nem egy egész csoportnyi okoskodót maga köré nem gyűjtött. Akkor aztán az ő vezérükké lett.

Volt neki egy jó pajtása a körből, akit Petikének hívtak és mindenben a vezért utánozta. Ezért a vezér megtette őt szószólójának, és amikor már jól begyakorolta Petike a szószólást, akkor a vezér megengedte neki, hogy vigye is a szót. És ő vitte... vitte, míg el nem jutott vele egészen a TV-ig. Ott azután minden szót ráfogott az emberekre, akik a TV-k előtt ültek. De olyan sokszor mondta a Peti, hogy az emberek így... az emberek úgy.... , hogy egyszer csak összevonta őket a zével. Onnantól fogva lettek az emberekből a zemberek.

Így születtek meg a zemberek.

A zemberek:

Amikor a zemberek meghallották, hogy ők vannak - mert a Peti mindig mondta, mondta... mondogatta - akkor lettek is. És pont úgy lettek, ahogyan azt Peti megmondta. Éppen úgy is cselekedtek, ahogyan azt Peti előre megmondta nekik, hogy cselekedeniük kell. Így a zemberek nem is csináltak már maguktól semmit, csak azt, amit a Peti elmondott a TV-ben róluk, és nekik. A vezér pedig onnantól fogva mindig csak az ő kedvükben akart járni, annyira megszerette a zembereket, akit Peti teremtett neki, az ő saját szavai által.

És akkor a vezér már a zemberek gondolatait is megteremtette és azt szépen beültette a zemberek fejébe - mert ő jó szívű nagyon - és nem sajnálta tőlük a saját gondolatatit. Szóvá tétette azt Peti barátjával, és a média ügyes emberei elvégezték a beültetést kis pénzért cserébe.

Így mindenki boldog volt. De egy napon, a vezér unalmában kitalálta, hogy a zemberek ne csak az ő gondolatait használják, hanem azt is cselekedjék, amit ő. És úgy csinálta ezt, hogy mondta a Petinek, hogy mondja meg a zembereknek, hogy mit csinálnak... és mikor megmondta a Peti, hogy mit is csinál a zember, akkortól fogva a zemberek azt is csinálták: mondtak mindenfélét, mentek mindenfelé, agitáltak, poropagáltak, fujjoltak, utálni kezdtek másokat, és kitalálni mindenféle történeteket, meg írni is kezdtek történeteket, és a legügyesebb zemberek átírni is tudták a történelmet, és mondták egymásnak, hogy most már úgy van!

Mikor már mindent úgy csináltak a zemberek, ahogyan a Peti mondta nekik, hogy csinálják, és amikor már mindent gondoltak, amit a Peti mondott nekik, hogy gondoljanak, akkor a vezér kitalálta, hogy menjenek el együtt - minden zember - egy bizonyos napon, egy bizonyos helyre, és tegyen minden zember - egy bizonyos rubrikába egy ikszet... és akkor a zemberek átváltoztak fülkeforradalmárrá.

Ám ekkortól a vezér már nem akarta a zembereket... nem érdekelte már, hogy azt gondolják, amit ő gondolt ki. Az sem izgatta már, hogy azt csinálják, amit ő csinál. Ezért nem is mondott többé semmit sem a Petinek.

A zemberek eltűnése:

Szegény Peti! Innentől fogva nem is tudott már mit beszélni... csak hebegett hápogott, ha a TV-be kellett mennie, mert odaküldte a vezére. Azt csinálta egyszer, hogy ugyanazt elmondta ezerszer is, és azt hitték a zemberek, hogy az úgy van jól... Pedig nem is. De a zemberek ezt még nem tudták akkor.

Csak sokára tűnt fel nekik, hogy most már nem mondják meg, hogy pontosan mire is gondoljanak, és nem mondja meg a Peti azt sem, hogy mit csináljanak. Csak annyit hallanak mindig, hogy most meg fülkeforradalmárok lettek, de ... kész is. És most már nem is léteznek a zemberek, mert a Peti többé nem mondja, hogy vannak és most már nem is használják őket semmire fel. (többen azt suttogják, hogy kihasználták őket)

A vezér pedig Petinek sem mond semmit, hogy szóljon valamit a TV-ben... mindenki hallgat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr772461434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisa 2010.11.23. 08:55:42

Nézd a dolgot a jó oldaláról: lehet elkezdeni gondolkodni. Én néha reménykedem, hogy a zemberek nem olyan buták, mint peti és főnöke hiszik.
Pedig, sajnos, úgy látszik,de...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.11.24. 23:00:08

@kisa: Akkor most melyik? Nem buták az emberek! Megfélemlítettek, agyongyötörtek igen, de nem hülyék! Azok sokkal inkább, akik feltételezik, hogy önszántukból kerültek a gyalázatos helyzetekbe... Nem! A politika teremtette meg, és a gazdaság irányítói - mindenki tudja, csak még senki nem lépte át azt a határt, amit most ez a kis orbánc. Az öreget is csak felfüggesztettre ítélte a bíróság, pedig megölt egy embert az árammal, miközben védte a javait... Na! Mi is csak a javunkat védjük, nem? Egyetlen embert kell agyoncsapatni... és már nem teszi be más a lábát a portánkra, hogy megdézsmálja a kerítésen átugorva. Szóval van az a határ, amit senki nem léphet át, még egy dilis sem. Hát még egy felelős miniszterelnök és bandája. Egyre több ember gyűlöletét vívja ki magának - és mindenki tud még egy embert hozni, aki szintén ki nem állhatja a károkozót.
süti beállítások módosítása