Destruktivitástól a despotizmusig (hanyatláslélektan)
2013. február 03. írta: térfél

Destruktivitástól a despotizmusig (hanyatláslélektan)

Avagy a fidesz(falka) romboló, pusztító tevékenységétől a mai állapotokig: a fidesz zsarnoki uralmáig vezető út...

Ha? Ha elég ügyes lennék - de nem vagyok! Tehát ezt én nem tudom megírni egy bejegyzésben. Ami viszont idefeszített az az, hogy sajnálatos módon megéltem az ő keletkezésüktől uralmukig vezető éveket és közben ki is alakult róluk egy véleményem. Ha kohorszként tekintek a fityiszesekre és hívőikre, akik nagyjából egy időszakban születettek csoportja, akik ugyanazon változásoknak - ugyanazon életkorban voltak kitéve, akkor bizony van egy észlelésem ezzel kapcsolatosan.

Ők azok a szerencsétlenek, akiknek nem maradt semmi. Előttük született meg a nagy generáció, akik fiatalon a nyugati hippi mozgalmakat másolhatták, és idehaza berzenkedhettek a szocialista rendszer ellen (ha elég reakciós családban éltek), illetve nyomhatták a legújabb zenei irányzatokat. Aztán jöttek a '60-as évek körül születettek, akiknek meg a világűr meghódítása jutott, a televízió elterjedésével, az általánossá levő életszínvonal emelkedéssel és a tudományos világ megismerhetőségével úgy, hogy közben voltak elődök, akikre fel lehetett nézni és akik bevezették őket a nagybetűs életbe, ahol meg voltak kihívások és sikeres teljesítés közben öröm és bódottá... azaz megelégedettség és tisztelet egymás iránt.

És ekkor jelent meg a degeneráció, akik már csak kábé '65 után jöttek e világra... és lemaradtak minden izgalmasról kicsiny korukra. Ezek, a hetvenes évek végére serdülték ki magukat, amikor minden csendes volt, amikor virágzó jólétben éltek a családok, amikor viszont egyre több nyugati retek is bátran áramolhatott a képernyőn keresztül, amikor már nem volt hidegháború, és egyáltalán háborúkról sem hallottak - hogy abban emberek borzalmas körülmények között éltek... stb. A '80-as évek elején jártak  magasabb iskolákba, mert járhatott mindegyikük, ha akart.... és mire befejezték a legfelsőbbeket is, addigra borult a bili... és kezdték szétkapni a jól működő rendszereket - az élet minden szegmensében. Ők lettek a rendszerváltó éra azonnali aktivistái, akik bátran pocskondiáztak le mindent ami korábban volt, és szemérmetlenül törtethettek előre a kapitalista úton - a totális elembertelenedés felé, lerombolva mindent amit elődeik fáradságos munkával felépítettek, kialakítottak.

Amiről a korábbi kohorszok csak hallottak, hogy "elidegenedés", hogy "tárgyiasult világ", hogy "verseny", hogy magántulajdon, hogy adó, hogy hitel, hogy háború, hogy "ember embernek farkasa"... stb. nos, ezeket ők ifjan és lelkesen szívták magukba és kezdtek az akkori mának élni.... semmit nem törődve múlttal és jövővel. Csakaliberalizmus! Csakazén! Csakapénz!

Azt akarom kinyögni, hogy ez a kohorsz úgy lépett be a felnőttkorába, hogy egy aránylag biztos alapra támaszkodva semmiféle korlátozásnak, elvárásnak, megfelelésnek nem voltak kitéve. Nagy ívben tojtak a közelmúlt eseményeire, minden kapu nyitva volt előttük és valójában azt tehették meg, amit nem szégyelltek. Sem istent sem embert nem ismertek, ami állandó volt ezen időszakukban - az maga a változás, az állandó változás.... így váltak gátlástalanokká. Sem korlát, sem kapaszkodó. Mind mehetett a saját feje után - másokkal semmit sem törődve, senkihez és semmihez nem alkalmazkodva (hiszen az állandó változáshoz nem is lehet alkalmazkodni) kizárólag saját törvényeiknek megfelelve, amitől semmi mássá nem válhattak, mint öntörvényűvé.

Na, kábé ez volt a mai fidesz-kormány életpályája :), aminek mai eredménye - az ő despotizmusuk: a zsarnoki kényuralom (álszentségbe csomagolva).

wolf21-200x200.gifAz alkotás hiánya, a dögunalom és a mindent készen kapás, a tervezés, elképzelés-megvalósítás, kitartás és szakértelem mentes könnyed előrehaladás, a semmi elvárás és semmi feedback mind mind azt eredményezte, hogy szörnyeteggé legyenek, akik mindent és mindenkit megvetni képesek, akik nem ők, maguk.... Ha hozzáveszem jelen kormányunk jogi ügyekben való jártasságát és az emberi természet legcsekélyebb ismeretének és mások tiszteletének is a hiányát, akkor nincs mit csodálkozni azon, amit az ország rombolásáért képesek megcselekedni.

Csakafidesz volt képes  ilyen mértékben leamortizálni az emberi kapcsolatokat, és csakafideszkohorsz volt képes olyan hatalmat magához kaparintani, amelyben gátlástalanságát és önös érdekeit biztonságban tudhatja - egy egész ország javával és érdekével szemben.

Mivel azonban mindez ellent mond a józan észnek és a társadalom egésze érdekeinek (az értelmes emberek gondolkodásmódjának) a mára már megkaparintott csakafidesz számára jó létet, csakis azzal az erőszakkal képes fenntartani, amit a jogállamiság lebontása árán tehet meg - kénye-kedvére... mások nyomorúságának teljes figyelmen kívül hagyásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr225060368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása