Éhségmenet 2013 (hanyatláslélektan)
2013. február 02. írta: térfél

Éhségmenet 2013 (hanyatláslélektan)

Madarat tolláról, embert barátjáról lehet megismerni - a kapitalizmust pedig a munkanélküliségről, a kizsákmányolásról, az alapvető emberi jogok semmibe vételéről, a hajléktalanokról, a kilakoltatásokról, a média uralmáról, a manipulációkról, a népbutításról, az állandó krízisről, a környezet kirablásáról, a nemtörődömségről, az álszentségről, és a többi, de legfőképp még arról, hogy mindent megtesz a valóság elleplezéséért. No, és hazudni, hazudni, hazudni - ez a jelszava (3X egymás után).

cap-not-working.gif

A KAPITALIZMUS egy dolgot csinál: NEM DOLGOZIK! Tömegek állnak sorba ugyanis a munkaügyi kirendeltségek punciszagú helyiségeiben abban reménykedve az első alkalommal, hogy majd kapnak munkát az hivatal révén. Ez azonban már régen nincs így kis hazánkban: nem kapnak munkát az emberek! Amit kapnak az két dolog: SEGÉLY illetve HAZUGSÁGPROPAGANDA. Össze is kapcsolódnak - hiszen aki segélyre szoruló lett, azt azonnal bünteti is az Orbán-kormány, hiszen KÉNYSZERMUNKÁRA veti őket, amit "közmunka" program névvel cimkéz meg, és már el is értünk a hazugságpropagandához.

Én, ezt a propagandát nem akarom gyakoroltatni, tehát ismerjen rá mindenki magától a fityisz-médiából! Amit én akarok inkább mondani, az a valóságos helyzet vázolása volna:

  1. mióta az Orbán klán irányítja az országot, azóta "madarat tolláról - pártot tagságáról lehet megismerni" és az ő propaganda szövegeinek szajkózásáról (illetve minden párt fikázásáról - ennyi a pártmunka!).
  2. már el is jutottunk az idei ÉHSÉGMENET-hez, amit az MSZP nyíltan felvállalva segít. Hálás köszönettel fogadja ezt minden munkanélküli, és aki valaha is belecsúszott a közmunkában való foglalkoztatás iszonyatába. Az ÉHSÉGMENET 2013 szervezői között van a frissen bejegyzett KÖZMUNKÁS SZAKSZERVEZET is. Hála és köszönet mindazoknak, akik kitalálták, és tagokat toboroztak, hiszen egy árva kutyamenhelynek nem jutott eszébe, hogy a jövedelem nélkül maradtaknak érdekképviseletet nyújtson, netán örökbe fogadásra buzdítson bárkit is, ha hajléktalanná tett embert lát itt és ott, ezen és azon az utca sarkán fagyoskodni....
  3. a vadkapitalista Orbán klán még a törvénnyel is szembe szállt, és teljesen figyelmen kívül hagyta a  felsőbb jogszabályokat: Szociális Charta - alapvető emberi méltóságot védő cikkelyeit, a valamikori Alkotmány és a Munka Törvénykönyve rendelkezéseit.Mindezen jogsértéseket két év után az Alapvető Jogok Biztosa is kivizsgálta és megállapított egy, s mást.... hogy valóban: A fityisz-kormány szarik az emberi méltóságra!

A közmunkások alapjogait és a jogbiztonság követelményét sértő elemeket tárt fel az alapvető jogok biztosának csaknem kilenc hónapon át tartó vizsgálatsorozata, a Munka Méltósága elnevezésű projekt. Jelentésében Szabó Máté egy sor intézkedés mielőbbi végrehajtását kérte az illetékes szakminisztériumoktól, hogy megszűnjenek a kimutatott visszásságok.

Az elkészült jelentés 75 oldalas (innen letölthető). A vizsgálat során az derült ki, hogy a közmunkások halmozottan kiszolgáltatott helyzetben vannak: esetükben egyszerre jelenik meg a munkáltató és a hatóság önkényes jogalkalmazásának lehetősége, amit további adminisztrációs jellegű problémák is súlyosbíthatnak. Kiszolgáltatottak a közmunkások és azok is, akik nem tudnak bekerülni a közfoglalkoztatásba.

Az ombudsman szerint a közmunka rendszerében nem arra van szükség, hogy a munkavállalói jogokat védő szabályokat lebontsák, hanem arra, hogy további garanciákat építsenek be a rendszerbe, hogy az egyenlő jogok érvényesüljenek.

4. Az ÉHSÉGMENET tavaly februárban Tóth Imre Miklós agyából pattant ki, miután belátta hogy ember rajta nem segít, legyen az báró-vitéz apjafüle, nyugállományú rendőr, avagy boltos, szakszervezetis, netán állatvédő...

Így aztán felkerekedett és segítséget kért, s akitől kapott - az történetesen a környékbeli helyi politikusok közül került ki. És csodák csodájára! - egy sem a Fideszből, egy sem a KDNP-ből, egy sem a Jobbikból, egy sem a munkáspártból, de nem is a 4K-tól vagy máshonnan, hanem a szocialistáktól: Gúr Nándortól, Komjáthi Imrétől, Nyakó Istvántól... és sok más - névtelen és párttalan - GONDOLKODÓ EMBERTŐL, akik már akkor is tudták, hogy sem havi 22800-ból, sem havi 47 ezerből EMBER FIA MEG NEM ÉL! - s ha nem él, akkor holt.... vagy nem sokára azzá lesz, ha semmit nem csinál, csak vár....

Imre azonban nem várt, hanem ment és megy - vendégként idén is - de már nem csak Miskolctól Bp.-ig, hanem az ország más területeiről is szerveződtek a menetek...

ttSqsugQ_2_700x460.png

Sellyéről indult az első, ma pedig két helyről is Nyíregyházáról és Békéscsabáról, majd szépen indulnak egymás után az ország többi részéből is...

Erre mit tesznek a tahópártok TAHÓTAGJAI?  (tahó az, aki képtelen belátni egyszerű matematikai műveletek elvégzésének fontosságát, és ezt kihagyva - gondolkodás és megértésre való törekvés nélkül - ÜTNI KEZDI AZOKAT, AKIK A JÓZAN ÉSZ PÁRTJÁRA ÁLLTAK... ) Szóval, mit tesznek ezek a kretének? - kimennek az éhségmenet elé ... vagy a szervezői oldalakra, és vagy fikázni kezdik a tenni tudókat, vagy csak annyira futja nekik, hogy megalázó "ajándékokkal" "kedveskednek" nekik... ettől bizony nem lendül fel sem a gazdaság, sem a kretén kormány - kretén pártjainak renoméja :) - de hát, ezek... ennyire képesek.

ehsegmenet-logo-qpr1.jpg

A nyíregyházi városháza előtti téren gyülekező, Munkát, Kenyeret! feliratú transzparenseket és zászlókat kezükben tartó tiltakozókhoz hatvan, velük szolidaritást vállaló ember is csatlakozott, aki tapssal búcsúztatta a zuhogó esőben 260 kilométeres útra indulókat.

Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta az induláskor, hogy február 11-én, a parlament tavaszi ülésszakának első napján "11 megye tiltakozói olyan hangerővel követelnek majd munkát és kenyeret az Országgyűlés épülete előtt, amibe beleremegnek az ülésterem ablakai". Halmi József, Győrtelek MSZP-s polgármestere azt hangoztatta, hogy a "legnehezebb helyzetben lévő Szabolcs megye üzenetét viszik az éhségmenet tagjai a fővárosba, lépéseket követelve nehéz sorsuk megváltoztatásáért".

MENJÜNK EGYÜTT!

65854_522797487754353_681300024_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr795058728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása