Jelen volni...
2012. október 24. írta: térfél

Jelen volni...

Tudom, tudom - helytelen ez a cím, de valahogy nem tudtam másként megfogalmazni, hogy mi is történt okt. 23-án VELEM.

Azt üzente a milla, hogy "jelen vagy"... hát, igen... többre nem is futotta nekik, nem is igen akartak mást, mint hogy sokan legyünk jelen.

Megnyitotta Kulka és Csákányi - negyedszerre is, ha még jól tudok számolni - az évi rendes kis buliját... valami fantomcégnek.

Ember nincs, aki ma megmondja, hogy kik ők? minek is vannak? mit is akarnak? Ja, bocs! A Juhász Péter nevét azért megtanultuk - nyomta belénk a média.

Jelen voltam, de úgy, mintha ÉN MAGAM ott sem lettem volna. Nem is voltam én lényeges, nekem ugyan már senki nem tudott mit üzenni - egyszerű díszletdarabnak kellettem. Isteni szerencse, hogy az "adománygyűjtők" nem kerültek a közelembe, hogy én - mint díszletdarab - hirtelen megelevenedve adakozzam a ...semmire.

Szomorú vagyok.

Eltelt két orbáni év, és még egy fél is... de a milla, az ellenzék semmit nem tudott előbbre lépni. Show biznisszé lettek... mindahányan csak vannak. És hozzá el is laposodtak - ezt nem fogom megbocsájtani SOHA! Kibírhatatlan beszédek hangzottak el - selejt volt, ahhoz képest, ahogyan indultak.

Azt sem bocsájtom meg, hogy hagyta magát palira venni a Szolidaritás. Hagyta magát lebeszélni egy  "szülinapi demonstrációról", hagyta a fenébe a remek helyszínt: Opera  - és végül lemondott az utolsó lehetőség megragadásáról arra, hogy végre az orbáni gazemberek szeme elé vigye az elégedetlenek tömegét.

ÓRIÁSI HIBA VOLT.

Elszalasztottuk a kínálkozó alkalmat, hogy Orbán szeme elé táruljon az a sokaság, amely már képessé lett a civil kurázsira, amely már készen állt arra, hogy szemébe mondja, és tudtára adja hogy "ELÉG VOLT!".

Kivarázsolta a milla a Szoli összes erőfeszítését, és annak már látszódó eredményét - azt hazudva nekik, hogy ez segíti az összefogást.

Röhögnöm kell már a szón is: ÖSSZEFOGÁS?! - mert szarrá csépelték...

- szó nem volt itt az ellenzék együttműködési készségének forszírozásáról! Éppen ellenkezőleg - a már-már megvalósuló társulást borította fel Juhász Péter. Önös politikai karrierjének megtámogatásához volt szüksége a Szolisok szervezettségére, és egyéb - valóban rendszert váltani szándékozó - civil tömegekre. Ami munkát elvégzett Bajnai Gordon (Haza és Haladás Alapítványa), ami aktivitást összehozni képes volt Kónya Péter, és ami hajlandóság már mutatkozott a pártok részéről az ORBÁN ELLENI FELLÉPÉSRE... azt ez a Juhász-féle milla egy nap alatt képes volt saját érdekei szerint k i o l t a n i..., hogy 2014-re választási esélyeket szerezzen magának.

Amit két és fél év alatt elért az Orbán-kormány intézkedéseivel szembeni ellenállást meghirdető Szoli, azt szétverte egy délután alatt a milla.

Ez kérem, a politika. Ez kérem, az a politika, amelyik ugyanúgy szarik ránk - szenvedő alanyokra - mint az orbáni rezsim, mint az előző kormányzó pártok, mint a rendszerváltók, mint azok, akikből totálisan hiányzik a másik ember tisztelete, méltóságának szem előtt tartása.

"ezek ugyanazok" - mondja Bródy a dalban. Ezek ugyanazt akarják - mondom én - mint ami tönkre tette már az országot is. A hatalomra kerülés vágya ég csak a millában... és ezért képes volt "összefogni"... hogy 2014-ben majd közel kerülhessen a húsosfazékhoz....

Hiába való volt minden ténykedésünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr114868087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása