Az emberi erő  forrásának elapasztásáról
2012. május 06. írta: térfél

Az emberi erő forrásának elapasztásáról

Ha eddig nem nyírt ki bennünket a fidesz, akkor most ki fog nyírni, Balogh segítségével, akit a csúcsminisztérium élére állított Orbán. Szar lesz nekünk...

Réthelyit sajnálom, mert öregségére és valahai szakmai munkája végén... ugyanolyan megalázottan kulloghat ki a köztudatból, mint azt Schmittnél már megtapasztaltuk - így járnak a bábok Orbán kezében:leselejteződnek számára, számunkra pedig semmi maradandót nem hagyva maguk után, csak a még alacsonyabb színvonalra való felkészülést jelzi távozásuk...

Balog még Lázárnál is rosszabb, mert Lázár csak egy velejéig gonosz, romlott erkölcsű figura (épp a frakció többi tagját testesíti meg annak élén, és hálistennek' csak a parlamentben ronthatja a levegőt... bár Hódmezővásárhelyen sem javítja, de ha nekik ez tetszik, akkor meg is érdemlik!), Balogh viszont meggyőződéssel akar alkotni valamit... mások agyában, lelkében, tudatában. Balogh tudatot fog formálni és ehhez millió eszközt kap a kezébe. Jaj, nagyon szar lesz nekünk!

"1958-ban született Ózdon. Református környezetben, zárt világban nevelkedett. A gimnázium elvégzése után, a teológia elvégzése előtt belekóstolt kicsit a családon és iskolán kívüli életbe. A diósgyőri gépgyárban egy évig dolgozott betanított esztergályosként: „…fantasztikusan jó társaságba kerültem. Cigányokkal, prostituáltakkal dolgoztam együtt, rajtam kívül mindenki büntetett előéletű volt. Összetartás és szolidaritás jellemezte ezeket az embereket”.

...vagyis elsőre nem vették fel sehova, vagy eleve fingja nem volt mit csináljon - ne felejtsük el, hogy 1976-ban kellett érettségiznie, tehát nem egy ántivilágban. Elment hát dolgozóba, és akkor találkozott a való világgal, kiszabadulva az ő zárt és hamis reformátusi előjogokkal teletűzdelt, ámde embertelen és érzéketlenül rideg, mindenki mást gyűlölő és a múltban elszenvedett sérelmeitől szabadulni nem tudó családi fennhatóság alól...

"A nyolcvanas években református lelkészként teljesített szolgálatot, ösztöndíjasként német városokban tanult. A rendszerváltáskor azért a Fidesznél kötött ki, mert a népi-urbánus megosztottságot tartotta a magyar szellemi élet egyik legnagyobb problémájának: úgy ítélte meg, egyedül ez a párt képes függetleníteni magát ettől az ellentéttől."

Fentiekből más nem következtethető, csak az, hogy teológiai főiskolára iratkozott be, ami akkor igen keveseknek adatott meg, de még mindig többen választották ezt a "hivatást" anno, mint azt napjainkban teszik (hát nem érdekes? - akkor állítólag üldözték őket, ma meg ők üldözik a nem hívőket, de mégsem akaródzik sokaknak papnak menni ... pedig ma már csak bort kell inniuk, és vizet prédikálniuk, ismeretanyagot pedig elég, ha leszedik e netről, mint mindenki más is). Remek családi környezetét és kiváló kommunista (vagy épp reakciós) kapcsolatait bizonyítja az, hogy már a nyolcvanas években ösztöndíjat kapott, és a NÉPKÖZTÁRSASÁG pénzén németországgal ismerkedhetett, mint huszonéves senkiházi... vagyis inkább nagyon is olyan valaki, aki előnyöket élvezett... valami, vagy valakinek hála, de semmiképp nem önnön elkötelezettsége és fáradozásai következtében. Csak úgy... De már sírva röhögök a "népi-urbánus megosztottság szellemi gátján" (vagy mi a fenén), hiszen én is átéltem akkoriban azt a sértett erőlködést, amit az "úrigyerek" produkált, amikor az elsőgenerációs értelmiségi munkás-paraszt hallgatóban nálánál értelmesebbre talált :)... és netán nem élvezett előjogokat a vizsgán, a gyakorlaton... a boltban és az utcán, és hogy baromi nehezen viselték el, hogy az olcsó hozzáférés révén, nem csak ők jártak színházba, strandra, evezni és teniszezni avagy éppen síelni, netán a Földközi tengerhez nyaralni, hanem a nagypapi valamikori cselédjének a kisfia is. Ebből a szörnyűségből ki kellett valahogy törnie :).... ez alig-alig lehetett elviselhető számára, és ma már tudjuk, hogy tényleg!

"1998-ban, az első Orbán-kormány megalakulásakor a miniszterelnök főtanácsadójaként tűnt fel. Legalább annyira alakította a kormány egyházpolitikáját, mint az egyházi kapcsolatokért tisztsége szerint felelős Semjén Zsolt.

Mindeközben nem csupán főtanácsadója, vallási értelemben lelki vezetője is volt a miniszterelnöknek. „Bennem ez a két szerep összetartozik” – mondta. És egyértelművé tette, hogy nem kíván parlamenti képviselő lenni. Hisz a „tanácsadó általában a háttérben marad, nem vállal politikai felelősséget, a nyilvánosság előtt nem azonosul egyetlen pártirányzattal sem. A parlamenti mandátum viszont pártpolitikai elkötelezettséget jelent, és én nem tartom helyesnek, ha egy lelkész pártszínekben politizál”.

Na! Itt már teljesen világos lehet, hogy miért rosszabb a Lázárnál... mert Balog "lelki vezető" is egyben, meg főtanácsadó is... és hát e kettő együtt - látjuk mit hozott ki Orbán Viktorból!

Egy ilyen alak (hozzá amit eleddig produkált már a két év alatt legújabban is), akinek semmiféle gőze nincs saját erőforrásairól sem, hiszen életében nem használta azt semmire... vagyis mindig mindent készen toltak elé, az fogja ezentúl megszabni Orbán-Semjén és bazsaRózsa vonalon, hogy miféle forrásait, és hogyan, mi módon lehet kikaparni a magyar emberekből - az ő saját maguk boldogulására.

Mert tévedés ne essék, itt szó nincs egy ország emberi erőforrásainak támogatásáról, netán a mezei polgárok lehetőségeinek jobbításáról! De szó arról lesz, hogy hogyan lehet legkönnyebben pokollá tenni fiatal emberek életét?  az által, hogy az ő aktív korú, de munkanélkülivé lett szülőjét és eltartóját - miként tudja Balog és bandája cselédként, rabszolgaként kényszermunkában ki- és felhasználni, a párt és hívei boldogulásának elősegítése érdekében és persze  az isten nevében!

Balog Zoltán csúcsminiszter fogja kiteljesíteni a valamikori reakciós kékvér bosszúját mindazokon, akiket a szocialista berendezkedés emberi élethez,  tudáshoz, egészséghez és jó minőségben megélt léthez segített. Azokon állnak bosszút, akik számukra is lehetővé tették az előbbre jutást, akik hittek abban, hogy tapasztalataikat megspékelve az ösztöndíjuk révén hozzájuk vágott nyugati mintájú gondolkodásmóddal - jobbítani fognak a magyar emberek életén.

Ám épp ennek az ellenkezője történik:

Balogtól csak azt várhatjuk, hogy elmélyíti a szakadékot az urbánus polgárból kreált hűbérurak és a nép becsületes, tiszta lelkű gyermekei között.

Balog nem a felzárkóztatás érdekében dolgozik, hanem a cselédsors visszahozásáért.

Balog nem a bennünk rejlő forrásokat akarja kiaknázni, hanem ellenkezőleg - a maradék tiszta vizű csermelyek útját fogja elvágni és a poshadt, eltunyult hűbérúrfiaknak fogja kiszolgáltatni a dolgozni képes emberektől beszedett adóforintokat... ahogy eddig is - 2010 óta nyilvánosan és magabiztosan teszi ezt a csupa szellemi dzsentriből álló elit.

(ami tényleg kilóg a sorból az ő pitiánerségével és színvonal alattiságával, de hatalmas rosszindulatával - a jó magyar emberek közül)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr194491750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása