Hazátlanság és hanyatlás
2012. április 14. írta: térfél

Hazátlanság és hanyatlás

Igen, a Haza és haladás alapítvány oldala adta az ötletet a címhez... megnéztem, elolvastam, rohadtul berágtam a kutatási jelentésen. Azt ígéri, hogy "Felemelkedés közös erővel"... és maga az előadás, a rizsa tényleg megkapó - ezért is izgultam rá.

Majd megnéztem magát a javaslatot; mit mond? kik készítették? hogyan képzeli el az engem érintő munkahelyteremtő, és foglalkoztatást, megélhetést elősegítő "megoldásokat"? 

- jelentem: SEHOGY!

Eggyel több szar tanulmányt írtak azok, akik a történet közelében sem jártak, vagy ha igen, akkor kb. háromszor 10 percben tehették... Esetleg 100 munkanélkülinek a kezébe nyomhattak egy-egy űrlapot, hogy töltsék csak ki sebtiben, és addig válthattak néhány szót a munkaügyi kp. valamelyik frissen odakerült huszonéves dolgozójával... kb. így lett megalapozva ez a "talnulmány".

" A MUNKÁRA ÖSZTÖNZŐ SEGÉLYEZÉS "

- már a címnél elővettem minden kritikai szemléletem, hiszen mit is mond? - hogy munkára kéne bennünket "ösztönözni" - anyátokat! Nem azzal kezdi, hogy munkahelyet kell teremteni.. á, dehogy! - megint mi vagyunk azok, akik nem akarunk dolgozni, és imádjuk a segélyen való megbetegedést, tönkremenést, baromira csípjük a kilátástalanságot... meg ilyenek - totál happy és a többi...

Ezzel kezdi: "A segélyhez kapcsolt együttműködési feltételek elméleti alapja, hogy a munkanélküli segély csökkenti a munkavállalási hajlandóságot, azáltal, hogy munkavégzés nélkül biztosítja a megélhetést." - Anyád, anyád, anyád! Hogy nem képes felfogni a tanulmány készítője azt a baromi egyszerű dolgot, hogy civilizált világunkban jövedelem nélkül - nem a "munkavállalási hajlandóság" csökken, hanem az életben maradás esélyei! Havi 22700Ft - segély - egyenesen gyilkosság! Mi az, hogy "biztosítja a megélhetést"? - elmebeteg, aki ma 2012. márciusában ezt le meri írni, a haza és a haladás nevében..., és ajánlani merészeli a mindenkori kormányok számára! Aljas, felelőtlen gazember!

 -"elméleti alap" ? vajon melyik elméleté? - csakis a népirtásé lehet.

"Ez a hatás azonban ellensúlyozható az együttműködési elvárásokkal és az ezekhez kapcsolt szankciókkal." - és megint, 3-szor is anyád! Büntetsz? Szankcionálsz? Minket? - oszt' mondd csak, mi okból jutottál erre a megfontolásra? Sokallod a választékot, amit nem ajánl fel elhelyezkedésre az a munkaügyi központ, amely eleve nem hogy segítségünkre lenne, de egyenesen hátráltat bennünket?

"Az elvárások egyike a felajánlott állás elfogadása, amit szinte minden országban alkalmaznak. Ennek is többféle megoldása lehetséges: a szabály kiterjedhet a felajánlott képzésre is, vagy olyan állásokra amelyek létrehozásában valamilyen módon a segélyező
szervezet maga is közreműködött. Ennek a közreműködésnek több fokozata lehetséges: az egyik véglet a nyílt piaci állás kiközvetítése, a másik a közcélú foglalkoztatás
."

- anyázás nélkül maradjunk annyiban, hogy ez nem tanulmány, ez nem valami új és nagyszerű, hanem EZ PONT AZ, AMI VAN! - ez kérem, éppen az a jogsértés, amit a fidesz-kormány rendeletben határozott meg; vagy segélyből dögleszt meg bennünket, vagy kényszermunka során halunk éhen, az ő havi 47 ezer bruttójából... A harmadik lehetőség szintén ragyogóan működik: állambácsi pénzéből tartja el a vállalkozó képzőintézményeket, ahova elküldi a szakmával rendelkező - állással viszont nem - segélyezetteket, hogy úgy nézzen ki, mintha... pedig nem is! Csak magam harmadjára vagyok átképezve, de sehol egy "piaci állás" - a tucatnyi közcélú foglalkoztatás közül pedig még egyik sem csinált "nagyobb hajlandóságot" arra, hogy ingyen dolgozzam értelmetlenül, és 2-3 avagy 4 hónapon keresztül.

Sőt! Az eltelt hét év tapasztalata éppen azt bizonyította, hogy ez az egész - szociális rendszernek hazudott - népirtás, nekem kurvára nem kedvező, rohadtul nem visz a haladás felé... ellenben a tököm tele van vele! Ráadásul eszemben sincs ettől felemelkedni, de még csak adófizető polgárrá sem tesz, sőt mi több, olyan állati ösztönöket ébreszt bennem, amire én magam sem gondoltam, hogy létezne bennem... de ez ügyes kis "tanulmány" - kihozza belőlem...

" A munkaügyi kirendeltségek ma nagyrészt olyan programokat működtetnek, amelyek nem igazodnak sem az egyéni szükségletekhez és adottságokhoz, sem a helyi munkapiachoz és eredményességük legalábbis kétséges." - ebben egyetértünk! Csak nem ennyire szépen kellene megfogalmazni azt, ami kiböki a szemünket, hogy - szart sem tesznek a munkaügyesek, azon kívül ...amikor saját önkormányzati vagy egyéni ismerőseik körében terjesztik a korrupt megoldásokat (ha én annak utána néznék, hogy hányan tanulnak velem együtt most, akik nem rászorultak, hanem csak ingyenélőként "jogosultak" az állam pénzén nyelvvizsgát szerezni?... hajaj! nyakamat rá, hogy 50%-ot is kitennék!).


"Ezért növelni kell a személyre szabott eszközök arányát a hagyományos, tömeges képzések, munkahelyteremtő támogatások és a közfoglalkoztatás rovására. Az esetgazdának adott kereteken belül szabad kezet kell adni abban, hogy milyen szolgáltatásokat vásárol vagy ajánl az álláskeresőnek, egy a mainál sokkal szélesebb szolgáltatási kínálatból, amelyben piaci szolgáltatások is lehetnek." - látom, álmodni is tetszenek ott az alapítványnál... bizonyára én is tudnék, ha semmi gondom nem lenne a fizetéseim felvételén és költésén kívül...

A helyzet azonban az, hogy "a személyre szabott eszközök" ... NEM LÉTEZNEK... s mint ilyen nem létező valamit, növelni sem lehet! "Esetgazda" - ó, hogyne! Tudom én, hogy erre tetszettek gondolni, egy újabb fizetett semmittevőre, akit be lehetne ágyazni a nagy büdös nulla közepébe, akinek nem kellenek szankciók, meg elvárások... elég neki az, hogy mások szerencsétlenségén "dolgozva" ne legyenek megélhetési gondjai, mint nekünk ugyebár, akiket noszogatni kellene egy ilyen állás betöltésére... ha felajánlaná valaki - nem közmunkában!

Ami engem valóban érdekelne, ami minket megmentene... drága tanulmányírók, az pontosan a "mainál sokkal szélesebb szolgáltatási kínálat" lenne... ha létezne olyan egyáltalán? ( munkahelyről van szó és a munkáért járó fizetésről, méghozzá hosszú távon )

De, tetszenek tudni, (nem, nem tetszenek tudni, ezért is mondom én el!) az itt a rohadt nagy bökkenő, hogy MUN-KA-HELY , azaz munkahelyünk nincs csupán.... meg az érte járó bérünk, no és az abból élhető életünk hiányzik, de nem az eszünk.

"...a számukra eddig elérhető munkába állást segítő szolgáltatások köre bővül. Ezért várható, hogy többségük könnyen elfogadja az új rendszert."

NEM! Ezt a régi-új(haha) rendszert... SEM tudjuk elfogadni! Szégyenletes, hogy ennyit bírt kihozni magából az alapítvány, amelyikben annyira bíztunk. A "segítő szolgáltatások" köre ne bővüljön, mert azzal csak nekünk lesz rosszabb - még rosszabb, tehát NE TESSENEK REMÉNYKEDNI... nem fogadjuk el a felkínált semmit továbbra sem. Még mindig munkahelyet keresünk, még mindig élhető béreket akarunk (de ha az nincs akkor jó lesz az élhető összegre emelt segély) , mert csak JÖVEDELEM révén vagyunk képesek ÉLETBEN MARADNI.

Végül pedig, van javaslatom is. A semmit tevők bérét kell lecsökkenteni - A havi 500 ezer forint fölötti jövedelmeket kell átcsoportosítani a segélyre szorulók felé. Vagy?! ... Munkalehetőséget kell adni segély helyett. Tessék kérni! Itt vagyok!

Képzett, 29-7 év tapasztalattal bíró, tenni akaró és eredményesen dolgozni tudó, életvidám, nagy teherbírású, kedves pedagógus azonnal munkát vállal szakmájában, a KJT szerinti F-8 kategóriás fizetésért, hazája bármely iskolájában. Jelige: mindennapos testnevelés  (kalandorok, közmunkák és szankciók kíméljenek)

 

Ilyen egyszerű ez! - és akkor most... tessenek ráhajtani egy ilyen tanulmány elkészítésére, hogyan lehet a haza és haladás érdekében megállítani a népirtás intézményesített formáit?

Hogyan csoportosítsuk át a felhalmozás többleteit a rászorultak hiányának pótlására?

címmel. (de ezen még lehet javítani, ha a lényeget nem zavarja meg)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr674429043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása