EDDA kefét továbbra is!
2012. január 23. írta: térfél

EDDA kefét továbbra is!

Na! ezt is kipipálhattuk. Megesett a nagy békemenet, ahogy vártuk. A szánalmasan hamis, álszent, és szívtelen gyülekezet ismét megtette a magáét... amit ügyük megkövetelt.

Nem volt benne semmi meglepő. Tudtuk, hogy a pénzünkön fogja utaztatni a fidesz az embereit, tudtuk, hogy nem a legócskább buszokat állítják elő, de azokét, akiknek legszívesebben fizetnek a baráti körből. Tudtuk, hogy tele leszünk szomszéd országból idecsábítottakkal, és vénebbnél vénebb trottyokkal, akiknek jól jön a kirándulás, az ingyen utazás és persze az egészségügyi séta is. Tudtuk, hogy sokan jönnek mutogatni magukat, hozzák a jelmezeiket és fennköltségüket, ájtatos énekeiket és drága lovaikat, s ha valaki megkérdi őket mit is akarnak, akkor lesz rá válasz is: nyakatekerten álságos, de lényege a lényeg, hogy jó ez a kormány - NEKIK.

Csekély tenger habja
csekély homokot túr,
csepp az emberi elme;
más-másképp jár az ész,
ki-ki magának okos,
az emberiség egyenetlen.

És ez teljesen nyilvánvaló is. Van az a réteg, amelynek tökéletesen megfelel a fideszmentalitás, hiszen ebből élnek... vagyis inkább dőzsölnek immáron jó 24.-52. éve. Csak a 60-as évektől számolom eme bagázs nagyon jólétét, hiszen addigra rég külföldre telepedett családjaik támogatásától övezve kaparnak, építkeznek tégláról téglára. A szociális vívmányoknak hála és egészen '87-ig kurva jól esett nekik is, hogy sem adót nem vonnak tőlük, sem semmiért nem fizetnek, mert az állam inkább beleszakad, hogy mindenkinek biztosítsa a kellemes életet - ha már egyszer szocialista (szociálisan érzékeny) államot építettek a szüleink.

Én nem építettem semmit, hiszen 60-ban születtem, és csakis az áldásait éreztem eme emberbaráti létnek. Kiegyensúlyozott és biztonságos gyerekkorom után, az én korosztályomból mindenki tanulhatott tovább, csupán csak a felvételin kellett megfelelnie. Igaz, remek képzésünk megkövetelte a tisztességes tanulást, nem nézték el az óra mellé járást és ha netán egész éjjel mulattunk, másnap reggel akár nyolcra is ott ültünk az előadásokon - és szenvedtünk egész nap a kialvatlanságtól. Aki diplomát kapott, az mind el is helyezkedett vele és szakmájában kezdett tapasztalatokra szert tenni. Ekkor még nem volt baj, ha az első néhány évben kiderült, hogy egyáltalán nem ezt szeretné csinálni, mert akkor gondolt egyet és talált magának más (kifizetődőbb) munkát. Akik szerencsésen választottak, azok viszont hosszú éveken át tanultak bele a szakmába úgy, hogy annak csínját-bínját volt szerencséjük kitanulni. És... élvezni a tudás, hozzáértés eredményeit. Nem frusztrált bennünket semmi. Nem is tudtunk a politikai történésekről egészen addig, amíg fel nem tűnt ez a tetű banda...

Sorsa szerencsés,
ki maga szerzi
hírét és becsületét;
hálátlan sors,
ha boldogulásod
másokon múlik.

Az a banda, amelyik néhány évvel később született nálunk, de már úgy fel lettek hergelve az 56-os menekültek által, és régi ocsmány családi szokásaik közepette, hogy eszük ágában nem maradt többé a tisztességes tanulás, vagy munka árán jövőt építeni, netán egy házat, két gyereket nevelni és nyaranta két hetet eltölteni valami közeli tengerparton, majd télen elvinni a kölköket síelni a Tátra gyönyörűséges helyeinek egyikére, és biztonságban élni...? Ahogy azt mások is tehették! Neeeem... ezek a rohadtak, ezek addig jöttek-mentek a nyugat mocskában, amíg fel nem sejlett előttük a lehetőség: lehetne dőzsölni is - másokat kihasználva, lehetne újra habzsolni az életet, mint azt a nagyapáik tették anno dzsentri módjára, hisz nekik sem fűlt már a foguk semmi érték teremtéséhez... csak a tivornya, a kivagyiság, csak az úrhatnámság.... csakafidesz!

Tudja a nyáj,
mikor kell megtérnie
haza a legelőről;
hanem a dőre
étvágya határát
habzsolva nem érzi.

Na, körülbelül így jutottunk el a megalakulásukhoz és az ország szarrámenésében  megkezdett ténykedés kellős közepéhez... a rendszerváltáshoz. Azt, már ezerszer kibeszéltük, tudjuk, és utáljuk, de sajnos minden átkát hordozza magával, és fokozza az a banda, amelyik ezt a sétafikát előadta. Ott voltak a nagypapijaik, a nagyanyjaik, a zerdélyi rokonság hetedíziglen, ott a hülyegyerekeik - fideszmentalitással az agyuk helyén, ott a felkapaszkodott  cselédeik, akik mai napig szolgalelkűségüket árulják, ott a zoligarcháik, akiknek sumáksága, becstelensége, embertelensége valóban határokon is átnyúlik (teljesen gátlástalanok), és ott a sok manipulált szerencsétlen, akit akkor és úgy használnak fel önös céljaik érdekében, ahogyan csak akarnak.

Fecsegő, aki
ostoba szavait
szabadon ontja;
a nyelv pereg,
és nyakra-főre
dől a dőreség.

Ezek voltak tehát körítésként feltálalva a fő humbug köré.

Még hogy NEMZET van a kormány mellett!? - ugyan, kik azok? Akiket hajléktalanná tettek? akiknek csak tartozásaik vannak? akik nem lakhatnak jól? akiknek nincs munkájuk? vagy akiknek van, de egyre kevesebb bért kapnak érte? akiknek a gyerekei szakmával és remek kis tudással, jó sok tapasztalattal - élnek a szülők nyugdíján osztozva? vagy a gyerekek, akiknek a szüleik semmit nem tudnak útravalóul adni? a fiatalok, akik nem tanulhatnak? vagy a fiatalok, akiket nem jóra tanítanak? netán a fiatalok, akik semmit nem tudnak diplomájukkal kezdeni? esetleg azok, akik máris elmenekültek Viktorék elől? a leépülés és a nyomor elől? azok, akik a fidesz hétköznapi elnyomása miatt képtelenek egyről a kettőre jutni?

Házad, hol élsz s hálsz,
szilárd hely, bármi szűk;
magad ura maradhatsz,
mert szívszaggató,
ha koldulnod kell
minden kis maradékért.

Drága sétálók! Ti, egyáltalán nem vagytok a nemzet. Ti pusztán egy aljas népség vagytok, akik azért mutogattátok az egyetlen igaz mondatot (in English is), hogy félre vezessétek - esetleg - a külföldet, mi szerint "we will not be a colony" - hát hiszen nem is lehettek ti gyarmattá, amikor ti magatok süllyesztettétek gyarmati sorba a nemzetet - itthon! hogy basznátok meg!

Szóval igaz, gyarmattá nem lehet a gyarmatosító. Ti fideszes ingyenélő senkiháziak vagytok azok, akik miatt egy országnak kell szégyenkeznie, mert hiába is fényezitek a saját cipőpucolóitokkal a cipellőiteket - ti, a büdös életben nem lesztek Hamupipőkék, de még mesét sem ír rólatok senki.

Jószág veszendő,
jóbarát veszendő,
jómagad is veszendő vagy.
Valami nem veszendő:
a veszett hírnév,
halálod után is vár.

Ti, sétálók csupán az ország aljanépe vagytok, akik semmitől nem rettennek vissza, ha csalásról, hazugságról, mások becsapásáról, plágiumról, patkányságról vagy csak sima égésről legyen szó. Ti mentek az úton... amit kijelölt számotokra a szolgalelkűségetek és tudatlanságotok, a feneketlen bendőtök, és az egocentrikus világképetek, ami viszont hamis: nem forog a világ körülöttetek - de nem ám!

És bizony csúnya megítélés alá estek. Te is Pataki Attila! nézd csak!

"Mekkora egy szánalmas fazon lett belőle! Ez a Pataky Attila már nem az a Pataky Attila, aki valamikor régen a Hűtlent, a Kölyköd voltamot vagy az Éjjel érkeztemet adta elő. Pár év alatt sikerült meggyűlöltetnie magát az ős-Eddásokkal a bohóckodásaival, dáridózásaival, egyéb majomkodásaival. Szétbarmolta az Eddáról kialakult képet, az eszméket. Sok ember gyerekkorára szart rá ezzel egy jó nagyot, akik az Eddán nőttek fel!"

Na, így van ezzel a többi fidesznyalonccá silányodott többi alak is - megvetünk titeket!

bátyád gyilkosának,
botolj bele bárhol,
leégett háznak,
szélvész lónak,
hiszen mi haszna,
ha lábát töri,
sohase hidd,
hogy ezekben bízhatsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr673741437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása