rípablik
2011. november 18. írta: térfél

rípablik

Nem Pablik sír, csak a REPUBLIC együttes dalait dúdolgatom folyamatosan... mert annyira hajaznak a számaik, hogy nem lehet nem kölcsönkérni a szövegeiket, ha éppen a Szolidaritás valamelyik megmozdulására megy az ember gyermeke.

... mert, hogy megy... mennie kell, hiszen istentelenül nagy veszélyben forog a Magyar Köztársaság. Létében fenyegeti a csúnya kormány, ami minden türelmünkkel és visszaél és létezésünk alapvető feltételeit sem hajlandó biztosítani a jó magyar emberek számára.

Ki a pöcs választotta meg ezeket? - én nem tudom!

Azt viszont látom, hogy már mindenki zavarná el őket a búsba. Tőlem azonnal le is léphetne minden fideszes, mind a 40ezer párttagkönyves... lépjen le az összes sunyi seggnyalója, aki nem az esze és hozzáértése miatt tölti ki a holdudvarukat, hanem csupán a nyelve miatt!

Én azt sem bánom, ha csak magát a fideszt - mint fogalmat törölnénk, de mellette azért el kellene kenni a szájuk szélét is, amiért annyi hamis, igaztalan dolgot mertek állítani, hogy létrejöttük óta fenekestül felfordult a világ: a valóság lett mindannyiunk álma... Mert a Republic is megírta már, hogy

Volt itt egy ország.... de már nincs!

Volt itt egy város... de már nincs!

Uraim, uraim, uraim, uraim!

Megfagytak, és elhagytak szavaim...

... és persze megfagyunk mindannyian odakint...

Odakint, a Szolidaritási Mozgalom demonstrációin, ami egyre csak fejlődik. Ahogy a kormány görénykedik a néppel, úgy lesznek egyre hosszabbak a sorok az útlezárásokban, úgy lesznek egyre többen a résztvevők, és úgy gyűlnek az érdeklődők, mint mézre a legyek...

Ez, azonban nem erről szól! ebben a mozgalomban szó sincs legyekről - a szemetekről, akik csak a készre akarnának rászállni, és a mézhez azonnal hozzákapcsolják a madzagot is... Nem! Itt kérem, se csalogatás nincs, sem ígéret. Itt fagyoskodás van, áldozatvállalás és eltökéltség, hogy változzon meg szinte minden... mert így... nem mehet tovább!

Ismét Republik idézet: "ez a ház... tart a ragyogás... ellepi a locsogás... cifra, üde menedék... (most épp csupa narancsízben) Ez a ház... mégsem a miénk!

Mit (t)akar a magyar Szolidaritási mozgalom?

- Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy a kiábrándult választókat magunk köré gyűjtsük, hogy értelmes és reális gondolatokkal segíthessük állampolgári, választói öntudatra ébredésüket.

Megy is... a kiábrándult választó megáll... és figyel, nézelődik, majd kérdez... már itt tartunk! Vadidegen emberhez odaszól és érdeklődik, hogy mivanmivanitten? - és mi mondjuk, egyesével ha kell, vagy kettesével, de még ötösével is, ha jönnek a fiatalok a suliból... mi szólítjuk meg őket, hogy tudod-e mi az az öntudat? pl. és így tovább... terjed a mozgalom földön, vízen és levegőben:

Mit akar a Szolidaritás?

- Olyan országot akarunk, ahol a munkavállalónak tisztességes munkáért, tisztes megélhetést biztosító bért fizetnek.

- Olyan országot akarunk, ahol lehetőségeihez mérten mindenki kiveszi részét a közterhek viseléséből. Ahol az adócsalásért, a korrupcióért nem csak az átlagembereket büntetik, hanem a gazdasági és politikai elit tagjait is.

- Olyan adórendszert akarunk, amelyben a tehetősebbek nagyobb részt vállalnak közterhekből, erősítve ezzel az emberek szociális biztonságát, megállítva az emberek elszegényedését és a társadalmi különbségek növekedését.

Fentieket oly annyira akarjuk, hogy már készülnek a kézimunkák az ország minden táján... Nincs pénzünk? - nem baj! Van kezünk és mindenféle festékek... hát csinálunk magunknak csupa jókat, hogy lássák és olvassák az utca emberei is, akiknek sem netre, sem önálló gondolatra nem futná ... mert megelégszenek a butító és számító hírekkel, amit eléjük tesz a média.

Mikor jöttünk hazafelé... már érkezett a gyorshír, hogy Matolcsy megint alakított valamit (én már oda sem figyelek, mert annyira rühellem, hogy hülyék néznek engem hülyének - pedig nem is én vagyok az, aki hülye), aztán ebédeltem... majd megpillantottam a következő tapló újság címlapját lévő írást : "A gazdasági tárca szerint (ez azért már valami, hogy előre bocsájtja) a talpára állt ... a gazdaság (fuldoklom a röhögéstől), így újfajta együttműködés kezdődhet a Valutaalappal"  - fuldoklom, mert ha én lennék a 4madár rajzolója, akkor máris fognám a cerkát és állítanám a talpára a magyar gazdaságot... ami viszont csupán daru segítségével tudna felállni, ha nem lenne eleve amputálva mindkét alsó végtagja... így csak ... nézem a hír kibontását: "az elmúlt másfél évben új alapokra helyeztük a magyar gazdaságot. (jééééé?) Ehhez föl kellett számolnunk minden régi típusú együttműködést, amely korlátozta gazdasági önállóságunkat. (a korlátoltja!) Ezt sikeresen megvalósítottuk, elértük, hogy a magyar gazdaság a piacról finanszírozza magát, nem függünk mások jóindulatától. ( ahha!) Ezzel a megújulás korszaka lezárult, (aztarohadt!) most a növekedés korszaka kezdődik,(ahha) és ehhez minden eszközt igénybe kell vennünk" - áll a közleményben" ... ÉS A METROPOLBAN :)! - ami már haladás, mert idézetként meri lehozni csupán... már ők is :) - KATASZTRÓFA EZ A KORMÁNY! Embert még nem láttam ilyen kitartóan és totál átlátszóan ha-zud-ni, mint ahogy ezek teszik :)

Inkább nézzük, mit akar a Szolidaritási Mozgalom?

- Pártok, politikailag szélsőséges mozgalmak és ideológiák által megosztott és egymással szembefordított társadalom helyett egy olyan élhetőbb Magyarországot akarunk, amelyben nem bélyegzik meg az embereket pártválasztásuk, ideológiájuk, vallásuk, származásuk miatt.

- A lehető legszélesebb társadalmi összefogással, az emberek aktív, felelősségteljes szerepvállalásával meg akarjuk védeni a demokráciát, az emberi, állampolgári, és munkavállalói jogokat.

- Olyan Magyarországot akarunk, amelyben erős a társadalmi szolidaritás, ahol a rászorultakat, betegeket és időseket a társadalomból nem kitaszítják, hanem az emberek, közösségek és az állam segítséget nyújtanak a felzárkózásukhoz, a rehabilitációjukhoz, a tisztes és méltó életükhöz.

Na, ennyit akarunk... Mi, akarunk a talpunkra állni - mi, akarunk élni - élni az életet, amiből ez az egy van NEKÜNK IS! és disznóság lenne egyetlen beteg elme miatt, és kábé 285 fideszes törvényhozó ámokfutásának áldozatul esni, netán megvárni, hogy 2012-re milyen rabszolgaságot is szánna nekünk ez a durván jogsértő kormányzati 2/3?

Nem! Nem akarjuk megvárni... ezért megyünk... és jöjj Te is VELÜNK!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr153394572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása