Nem tetszik a rendszer?
2011. szeptember 30. írta: térfél

Nem tetszik a rendszer?

Igen feszült belpolitikai helyzet alakult ki - le is ült az ország: ki a Clark téren, ki a tévé elé, mert még mindig azt hiszi, hogy a média tájékoztat... és nem csupán propagandát sugároz, pedig de!

És akkor azok, akik a neten lógnak, azoknak meg jut a blogszférán ügyködő trollsereg. Tegnap már majdnem bemásoltam a nol.hu bejegyzéseihez fűzött "észre"vételeket, de inkább elmenekültem onnan, mert az agyam megáll, ha látom, miket képesek a kormánytrollok odaírni!? - döbbenet ganajságról árulkodó jellemek! A magyarok közül - ezek nem csak genetikailag alattvalók de - ténylegesen alávalók is = ocsmány férgek csupán és nem emberek.

No, de volt kiket utánozniuk, volt és van kitől tanulniuk - az egész orbáni rendszer arra épül, hogy másokat alázzon porig, hogy jó színben tüntesse fel azokat, akik nem önnön tudásuk révén képesek érvényesülni, hanem csak mások kárán, és másokkal megfizettetett munka révén jussanak előre (fel a ranglétrákon... egészen a legmagasabb pozíciókig).

Csoda-e, hogy oda lett a szakmaiság?

Szemellenzőt vettek fel, mert ők csak a vállalati profitok és tőzsdei árfolyamok nyelvén tudnak beszélni. Számukra – bár krokodilkönnyeket hullatnak –, a  lakosság nagy többségének helyzete nem lényeges kérdés. Ők nem akarják látni, hogy a rasszista bűnbakkeresés, a cigányozás, a fasiszta szervezetek erősödése már a most is súlyos társadalmi rendszerválság jele. A vállalkozók közül egyesek a rasszista jobboldali szélsőséges csoportokat finanszírozzák, hiszen azok elterelik a figyelmet a társadalmi feszültségek gazdasági okairól. A politikai erők nem akarják látni, hogy ha a válság súlyos negatív hatásait (munkanélküliség növekedése, reáljövedelem csökkenése, stb.) a gazdasági megszorításokkal fokozzák, az további fasizálódáshoz és súlyos társadalmi robbanáshoz vezethet.

A politikai erők - mármint ellenzék! - tényleg nem akarja ezt meglátni, előbb vette észre az egyszerű ember, hogy itt bizony súlyos társadalmi problémák vannak, amit nem a gazdasági válság okoz, hanem a magyar politikai elit... nálunk nem az ember számít, nem a tisztesség, a böcsület, a mindenki számára hasznos törvények és szabályok mentén való boldogulás - NEM!

Nálunk MOST csakafidesz számít... ezért aztán:

Nem tetszik a rendszer!

 

Nem tetszik a fidesz rendszere, mert konkrétan arra épül, hogy az országban élők tömegeinek a lehető legrosszabb legyen!

Igen, ez derült ki az elmúlt másfél évből - nem hogy a köz érdekében történne bármi is, ami élhetőbb létet biztosítana a 10 millió magyar számára, hanem éppen ellenkezőleg; a köz érdekeit és az emberi méltóságot figyelmen kívül hagyva - a fideszkormány lebontja a létfeltételeinket, szabadságunkat minden téren korlátozza... ÉS FIGYELMEN KÍVÜL HAGYJA SAJÁT KÖTELEZETTSÉGEIT. Legyen az a hatályos Alkotmány, uniós előírás, vagy éppen a

Szociális Charta

MÓDOSÍTOTT EURÓPAI SZOCIÁLIS KARTA
Strasbourg, 1996. május 3.


Preambulum


A jelen dokumentumot aláíró kormányok, amelyek az Európa Tanács tagjai,
megfontolva, hogy az Európa Tanács célja a nagyobb egység elérése tagjai között a közös örökséget alkotó eszmék és alapelvek garantálása és megvalósítása érdekében, amelyek elõmozdítják gazdasági és társadalmi haladásukat, különösen pedig az emberi jogok és alapvetõ szabadságjogok fenntartását és további megvalósítását

Köztudott, hogy a törvények nem ismerete sem menti fel azok betartása alól a fideszkormányt sem!

- imhol egy kis emlékeztető a törvényt semmibe vevő fideszes kormánytagoknak és egyéb - elvtelenül talpukat nyaló - pozícióhalmozóiknak:

...a méltóság az emberi élettel eleve együttjáró minőség, amely oszthatatlan és korlátozhatatlan, s ezért minden emberre nézve egyenlő. .... Emberi méltósága és élete mindenkinek érinthetetlen, aki ember, függetlenül fizikai és szellemi fejlettségétől, illetve állapotától, és attól is, hogy emberi lehetőségeiből mennyit valósított meg, és miért annyit.

Ebben a dokumentumban az aláírók rögzítik azokat az alapelveket, amelyek meghatározzák a konkrét cselekedetek kereteit. Kizárólag a szakembereken és a politikuson múlik, hogy mennyire tudják az elfogadott alapelveket és a gyakorlatot egymással összhangba hozni. Ez a feladat valamennyi - a döntés-előkészítésben és a végrehajtásban dolgozó - szakember számára is.

Most, hogy már tudják kivel és mivel is van igazán problémánk? - talán telesgük is lenne lemondani... Igen, az eltelt másfél évük arról szólt, hogy a demokratikus Magyar Köztársaság polgárai ellen hajtottak végre olyan cselekedeteket, amelyek a polgárok méltóságát sérti. Na, ezért nem tetszik a fidesz rendszere!

1. A helyi politikusok, köztük a szociálpolitikával foglalkozók feladata, hogy a polgárok otthonuknak érezhessék a települést, ahol élnek.

2. A polgárok önszerveződése, szolidaritása, érdekképviselete minél szélesebb keretek között szerepet kapjon a társadalmi kohézió erősítésében.

3. A közszereplők felelőssége, hogy megakadályozzák a település társadalmának szétszakadását, csoportok, vagy egyének kitaszítottságát, erősítsék  település társadalmának integrációját.

4. A helyi szociálpolitika gyakorlati alapelveként fogalmazható meg, hogy az ellátás középpontjában a szociális segítségre szoruló polgár áll.

  • A szociális segítségre szoruló polgár elidegeníthetetlen joga az emberi méltóságának, állampolgári jogainak tiszteletben tartása.
  • Minden szociális ellátásért folyamodó és abban részelülő ügyfélnek joga van személyes önállóságára, erkölcsi méltóságának megtartására.
  • A szociális ellátások célja e képességek elismerése és támogatása. A szociális ellátások révén arra kell törekedni, hogy az ügyfelek életfeltételei jobbá váljanak, hogy teljesebb jogú tagjai legyenek a társadalomnak, hogy jogaik és érdekeik érvényesítésére képes polgárai legyenek az országnak.
  • Az ellátások meghatározásában és nyújtásában az ellátottak aktív részvételére kell törekedni. Ez a panaszra és tiltakozásra való jogra ugyanúgy vonatkozik, mint az egyéni és csoportos érdekérvényesítési eszközök alkalmazására.
  • A szociális ellátásokhoz való hozzáférésre mindenkinek joga van függetlenül vallási, felekezeti, etnikai, nemi, fizikai és mentális helyzetétől. Az egyenlő esélyű igénylés és az egyenlő elvű elbírálás feltételeit diszkriminációtól mentesen kell biztosítani.
  • A szociális ellátások fontos funkciója az egyén autonómiájának, képességeinek megerősítése, egyedül-létének oldása. Biztosítani kell a gyermekek és felnőttek családban éléshez való jogát.

- az igazság az, hogy

 

NEM TETSZIK A RENDSZER!

 

 mert a fideszé: IGAZSÁGTALAN!

 

Arról nem beszélve, hogy a kormány kötelezettséget vállalt az alábbiakra - de nem teljesíti!

A Felek a III. részben foglaltaknak megfelelõen vállalják, hogy a következõ cikkelyekben és bekezdésekben rögzített kötelezettségeket önmagukra nézve érvényesnek ismerik el.

1. egyik elsõdleges céljukként és feladatukként fogadják el a foglalkoztatás lehetõ legmagasabb és legstabilabb szintjének elérését és biztosítását, szem elõtt tartva a teljes foglalkoztatottság célkitûzését;
2. hatékonyan védelmezik a dolgozó azon jogát, hogy szabadon választott foglalkozással keresse meg megélhetését;
3. minden dolgozó számára ingyenes munkaközvetítõ szolgálatot szerveznek és tartanak fenn;
4. biztosítják, vagy fejlesztik a megfelelõ szakmai tanácsadást, képzést és rehabilitációt.

1. ésszerû napi és heti munkaidõt állapítanak meg és a munkahetet fokozatosan olyan mértékben rövidítik, amennyire azt a termelékenység
növekedése és más, azzal összefüggõ tényezõk megengedik;
2. fizetett munkaszüneteket biztosítanak;
3. évente legalább négy heti fizetett szabadságot biztosítanak;
4. kiküszöbölik a természetébõl fakadóan veszélyes, vagy egészségtelen foglalkozások kockázatait, ahol pedig egyelõre még nem lehetséges a kockázatok kiküszöbölése, vagy elégséges csökkentése, ott vagy a munkaidõt csökkentik, vagy kiegészítõ fizetett szabadságot biztosítanak az ilyen foglalkozást ûzõ dolgozók számára;
5. heti pihenõidõt biztosítanak, amely - amennyire csak lehetséges - egybeesik a hagyományosan, vagy a szokásoknak megfelelõen heti pihenõnek tekintett nappal az érintett országban, vagy régióban;
6. biztosítják, hogy a dolgozókat a lehetõ leghamarabb, de alkalmazásuk kezdetétõl számított legfeljebb két hónap múlva írásban tájékoztassák a szerzõdés, vagy a foglalkoztatási viszony lényeges vonatkozásairól;
7. biztosítják, hogy az éjszakai munkát végzõ dolgozók élvezzék mindazon elõnyöket, amelyekrõl a munka sajátos természetét számba vevõ intézkedések rendelkeznek.

a biztonságos és egészséges munkahelyekhez való jog mellett...

4. cikk - A tisztes díjazáshoz való jog


A tisztes díjazáshoz való jog tényleges gyakorlásának biztosítása érdekében a Felek vállalják,hogy
1. elismerik a dolgozók jogát olyan díjazáshoz, amely nekik és családjuknak tisztes életszínvonalat biztosít;
2. elismerik a dolgozók jogát a megnövelt rátájú díjazáshoz túlmunka esetén, ez alól csak meghatározott esetek lehetnek kivételek;
3. elismerik valamennyi férfi és nõ jogát az egyenlõ bérezéshez egyforma értékû munka végzése esetén;
4. elismerik valamennyi dolgozó jogát ahhoz, hogy a foglalkoztatásuk beszüntetése esetén errõl ésszerû idõn belül kapjanak elõzetes értesítést;
5. a bérekbõl csak abban az esetben engednek levonni, és csak az nemzeti törvények, vagy elõírások által meghatározott mértékben, ha azokat rögzített kollektív megállapodások, vagy döntõbírósági ítéletek írják elõ.


Ezen jogok gyakorlását szabadon aláírt kollektív szerzõdések, törvényes bérmegállapító mechanizmus, vagy az országos viszonyoknak megfelelõ egyéb eszközök révén kell elérni.

A többit pedig tessenek csak bogarászni itt - a letölthető pdf formátumban. Vannak bizony érdekes részek, amelyeket a fidesz rendszere teljesen figyelmen kívül hagy... csak azt nem értem, hogy miért? Azt meg pláne nem értem, hogy hogyan? - teheti ezt meg egyáltalán *o*

EMBEREK!

Ragaszkodjunk már kicsit erősebben a jogainkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr143267451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása