Országvédelmi terv - ON és OFF
2011. szeptember 19. írta: térfél

Országvédelmi terv - ON és OFF

Nem szokásom Orbán Viktor beszédét meghallgatni - ő is mondta, hogy az smafu! Azt szokásom figyelni, amit tesz - no, az nem smafu, hanem a vérvörös valóság, ami tetteinek (uralkodásának) következményeiként csapódnak le az ország lakosságára. A lakosságon keresztül pedig vissza is csapódik az ország gazdaságára, ami viszont haldoklófélben van...

Döglődő magyar gazdaság áll tehát Orbán beszédének középpontjában, amint az itt olvasható is ON.

Döglődő magyar gazdaságunk emberre gyakorolt megvalósulását fogom mellé tenni OFF.

Először is szeretném minden magyar ember tudomására hozni, hogy a kormány és én személy szerint is tudatában vagyunk a helyzet súlyosságának. Tudom, hogy sok embert tölt el aggodalommal, sőt félelemmel az euróválság újabb támadása.

Nem! Sok embert egyáltalán nem az euroválság támadása tölti el félelemmel, hanem maga! és a kormány intézkedései. Maga, és a kormánya viszont nincs tudatában ennek - maga és a kormánya egyáltalán nem is törődik az ország lakóinak félelmeivel, életével és azzal, hogy képesek-e egyáltalán életben maradni ebben az országban? Nem! Magát ez a legkevésbé sem érdekli, ahogy a kormányát sem!

Nem fogjuk hagyni, hogy a válság legyőzzön minket, mi fogjuk inkább legyőzni a válságot, mert soha nem adjuk fel azt a célunkat, hogy Magyarországon munkából tisztességgel meg lehet élni, és hogy a magyarok végre maguk és ne mások hasznára dolgozzanak.

Maga bicskanyitogató hazugságokat ereszt el  a Parlamentben - magának egyáltalán nem célja, hogy Magyarországon munkából tisztességgel meg lehessen élni! Maga és maguk nem is ismerik a munka fogalmát, és a tisztességét sem. Maguk önmagukkal azonosítanák ezeket a fogalmakat, márpedig az, amit maguk tesznek; se nem munka, sem pedig nem tisztességes. Hazugságokat beszélni (a valóságot elferdíteni) - az nem munka! Valótlant állítani - az nem tisztességes, ahogyan a félrevezetés sem az!

Tisztelt Képviselőtársaim!

Az elkövetkező nehéz hónapokban különösen fontos lesz, hogy minden egyes javaslatunkkal és döntésünkkel azt mondjuk a magyar embereknek: nem vagytok egyedül, az Országgyűlésben is kiállunk értetek. Európa bajban van, komoly bajban, ezen nincs mit szépíteni. A baj fő oka az európai országok rettenetes eladósodottsága, sőt a legtöbb országban ma is tovább nő az államadósság.

Igen! A képviselők majd ezt fogják mondani - ebben egy pillanatig sem kételkedtem. Azt teszi az orbáni parlament, amit mindig is tett: mondja azt, amire figyelni sem érdemes - és teszi annak az ellenkezőjét: teszi tönkre az ország népét, miközben Európáról handabandázik és azt képzelik, hogy számít is valamit Európának az, ami a magyar parlament falai között elhangzik. Nem! Európa szarik a magyar parlamentre - és ezt mi tudjuk, csak maguk nem hajlandóak felfogni...

Nevezzük meg a legfontosabb veszélyeket!

Első helyen kell említeni a devizahitelesek helyzetét, akiknek az otthona került veszélybe az euróválság miatt. Az ő helyzetüket a kiszámíthatatlanság, a váratlanul magas terhek elviselhetetlenné teszik. Hiába terveztek, hiába számoltak, az élet minden számítást felülírt, és ma olyan helyzetben vannak, amelyre nem lehetett felkészülni, és amelyet épp ezért a legtöbben ma már nem is tudnak kezelni.

Nem! Megint nem, mert a hitelt felvevő családok közül csak azok kerültek vészhelyzetbe, akiknek a bevételeik nem növekedtek, akiknek a bevételeit maguk másfél éve kitartóan csökkentik, és azok vannak életveszélyben, akiknek nincs munkájuk! Hiába is terveztek, hiába is számoltak, ha maguk törvénybe foglaltan csökkentik a családok bevételeit és emelik a kiadásaikat. Ezt a polgárok nem tudják kezelni, viszont nem is a válság hozza a törvényt Magyarországon, hanem maga és bandája!

Másodszor, veszély fenyegeti a munkahelyeket és a vállalkozásokat is, mert az euróválsággal rossz üzleti hangulat jár együtt, amely elmaradó beruházásokhoz vezethet. Harmadszor, lehet tartani az árak, elsősorban az energiaárak és ennek nyomán a rezsiköltségek ugrásszerű emelkedésétől is. Negyedszer, ilyenkor fokozottan kell tartani az uzsorásoktól, akikhez a nehéz időkben egyre többen fordulnak segítségért, és akik igyekeznek minden lehetséges és törvénysértő módon kihasználni a helyzetet. Végezetül ötödször, fel kell készülnünk a forint elleni, külföldről érkező spekulatív támadásokra is, aminek következtében az árfolyamok szokatlanul élénken változhatnak.

Másodszor: a munkahelyeket és a vállalkozásokat maga, és kormánya fenyegeti és a Matolcsyzmus - nem az euroválság állítja össze a költségvetésünket, hanem a maga talpnyalója. Nem az euroválság hoz törvényt országunkban, hanem maga és csicskásai!

Harmadszor: maga, és a maga kormánya az, amelyik az árakat kalkulálja és adótörvényt alkot, és áfát emel, nem az euroválság, és nem is a hanyatló nyugat.

Negyedszer: maga ne beszéljen uzsoráról és uzsorásokról ebben az országban, mert Lázár János, a Fidesz frakciójának vezetője volt olyan bátor kinyilatkoztatni a maguk vezérelvét: hogy aki nem kapar, és nem fölöz le minden adódó hasznot - az egy senki, és nem nézi semmibe. Tudja mi az uzsora? Maga és a kormánya - az uzsora csúcsa, aki mindenre képes, hogy a tisztességes emberek kihasználásával hatalmas (meg nem érdemelt) haszonra vagyonra tegyenek szert. Maga a fő uzsorás és jobb keze, meg a bal is - a Pintér, aki a megfélemlítésünket és ellehetetlenítésünket intézi! És igen! Fokozottan tartunk is az Orbán kormánytól!

Ötödször: mi már megszoktuk, hogy a forint szokatlannak hazudott árfolyam ugrándozásai mögött mindig áll egy fideszes kormánytag... Maguk szokjanak le erről! Szokjanak le a forint bedöntéséről, és ajánlják fel tetemes vagyonuk nagyobbik részét azoknak, akiknek ebbéli tevékenységükkel kárt okoznak!

Ezután engedjék meg, hogy számba vegyem a legfontosabb lehetőségeket, amelyek a jelenlegi helyzetből számunkra kiolvashatók. Első helyen a legfőbb lehetőséget abban látom, hogy gyorsíthatunk a megújulás folyamatán, és így komoly előnyre tehetünk szert más országokkal szemben, és ezért hamarabb emelkedhetünk az erősebb országok közé.

Maga már rég a szájába tette az összes lehetőséget, azt jól meg is rágta, és le is nyelte - mind elvette az ország lakossága elől. Mondhatom, hogy maga habzsol, bekebelez minden előnyt - maga zabálja fel Magyarország elől az összes lehetőségét a felemelkedésre. Így aztán soha nem fogunk az erősebb országok közé jutni, mert maga és kormánya, fideszes sleppje - mindent elvesz előlünk, polgárok elől!

Másodszor, az euróválság időszakában a világban is hatalmas átrendeződést látunk, és ebben a folyamatban lehetőségünk van új együttműködések kiépítésére és új szövetségek megkötésére.

Miről beszél?

Harmadszor, most itt van a lehetőségünk arra, hogy egy nemzeti gazdasági rendszer alapjait megteremtsük. A hazai pálya előnyeit élvező magyar vállalkozások az euróválság során több lehetőséghez juthatnak megfelelő politika esetén, és jobb pozíciókat foglalhatnak el a versenyben.

Na, épp ez az, ami nincs... ez az, ami nem volt képes megvalósulni a maga másfél éves ámokfutása eredményeként még csak körömpiszoknyi mértékben sem; a magyar vállalkozó nem élvez előnyt, de hátrányt azt igen! - mert sem a maga politikája nem teszi  erre alkalmassá őket, sem pedig az euroválság! Maga félresbeszél - mint mindig!

Negyedszer, most, amikor látjuk, hogy mekkora bajt csinált a nyakló nélküli eladósodás, sokkal szélesebb egyetértéssel tudunk hozzáfogni az adósság lefaragásához, ezzel is biztosítva az adósságcsökkentő program sikerét.

Miről hablatyol itt? A gazdaság szereplői már mind nyögnek valami tartozást... cihában pedig nincs pénze senkinek - kivéve magukat!(akiknek a bőre alatt is csak az van, és szeme előtt is az lebeg: P É N Z ... Nincs egyetértés, csak ellenérzést tudunk nyújtani idióta ötleteivel szemben! Magának pedig nincs adósságcsökkentő programja - amit annak hisz esetleg, az nem az és nem is aktuális a romhalmaz kellős közepén.

Végül ötödször, mi, magyarok különösen jók vagyunk abban, hogy baj esetén összefogva segítsük egymást; elég, ha csak a vörösiszap-katasztrófa utáni újjáépítésre gondolunk. Ami kicsiben ilyen jól megy, azt tudjuk majd az euróválság idején nagyban is követni, ezért fogunk a nehéz időkre azzal válaszolni, hogy új nemzeti szolidaritási rendszert teremtünk.

Maga bolond! Mi magyarok különösen gyengék vagyunk abban, hogy egymást segítsük, és összefogjunk baj esetén - és ezt éppen maga, és idióta megosztó politikája verte belé a fideszgenerációkba. Erre maguk az élő példa, hogy szó nincs összefogásról, egymást támogatni tudásról - csak az elnyomást ismerik, és a másik ember semmibe vételét, az  "annyit is ér" logikáját.

Mindjárt bebizonyítom azt is... folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr943238206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása