Törvénysértő-e az Orbán-kormány?
2011. szeptember 15. írta: térfél

Törvénysértő-e az Orbán-kormány?

Hónapok óta ezen morfondírozom. Elég döbbenetes, nem? - hogy juthat el a gondolatmenetem odáig, hogy feltegyem magamnak ezt a kérdést?

A történet pedig nagyon egyszerű: ember vagyok, állampolgár és nincs létbiztonságom a hazámban. Sem jövőm. A múlt mit sem számít... jelenem pedig kizárólag az én kompetenciám - ahogyan azt közölni szokás manapság...

Abban az országban, amelynek nyelvét beszélem, ahol születtem, ahol tanultam és diplomámnak megfelelő szakmámban 21 évig folyamatosan dolgoztam - 51éves koromra - hetedik éve munkanélküliként tengődöm, megjárva az álláskeresés, és szociálisan segélyre szorulók, valamint a közmunkára ítéltek rögös útját.

Elmondhatom magamról; hogy nyugdíjas szülők nélkül - az ország hajléktalanjainak táborát gyarapítanám... és csak azért nem lenne velem egy szem gyermekem, mert már elég idős és tehetséges ahhoz, hogy önálló életet éljen - amikor fizetését meg is kapja a munkájáért. Amikor nem fizetnek neki, és féléves munkabérrel tartozik az alkalmazója, akkor pedig a párjának köszönhetően van hol és miből élnie. Per pillanat!

A kormány pedig veri a mellét.

A megállapodás alapján 2011. január 1-től a kötelezően alkalmazandó minimum személyi alapbér 78.000,- Ft/hó, a garantált bérminimum 94.000,- Ft/hó.

Ausztria nincs távol - csak mi messze lemaradtunk tőlük:

célszerű lenne a teljes munkaidőben foglalkoztatottak esetében jelenleg megszabott 1000 eurós minimálbért kicsit felemelni. Nem is kicsit: az ÖGB (Osztrák Szakszervezeti Szövetség) 1300 euróban szeretné megszabni ezt a határértéket.

-gyorsan átszámítjuk 280-al...és ki is jön, hogy ha odébb bírtam voltam születni, egy másik állam polgáraként, akkor mindjárt járna minimum! 280.000Ft - és a szakképzettség is le van szarva!De mivel csak Magyarországra bírt hozni a gólya - meg kellene elégednem a 278 eurónyi alamizsnával, ha volna egyáltalán munkahelyem!

Ez eleve a harmada annak, amit egy európai polgárnak szánnak... a magyart pedig nem nézi annak a kormánya, de vajon minek néz minket az Orbán-kormány?

- borzasztóság, hogy csak 2009-es adattal rendelkezem, amit kiad a net - de még ennél borzalmasabb, amit látok a KSH adataiból, ami a létminimum értékét mutatja épp. Tetszenek tudni? Azt a forintosított összeget, amelynek megléte szükséges ahhoz, hogy a magyar állampolgár életben tartsa magát - saját hazájában:

TÁBLÁZAT

Aktív korúak háztartásai

1 felnőtt        71 736 Ft
1 felnőtt 1 gyermekkel        118 364 Ft

1 felnőtt 2 gyermekkel        154 232 Ft
2 felnőtt        125 538 Ft
2 felnőtt 1 gyermekkel        172 166 Ft
2 felnőtt 2 gyermekkel        208 034 FT
2 felnőtt 3 gyermekkel        236 729 Ft
2 felnőtt 4 gyermekkel        265 423 Ft
3 felnőtt        179 340 Ft
3 felnőtt 1 gyermekkel        225 968 Ft
3 felnőtt 2 gyermekkel        261 836 Ft
3 felnőtt 3 gyermekkel        290 531 FT
3 felnőtt 4 gyermekkel        319 225 Ft
Nyugdíjaskorúak háztartásai

Egytagú        64 562 Ft
Kéttagú        111 191 Ft
Háromtagú        157 819 Ft

Két évvel ezelőtti adat - ne felejtsük el, hogy azóta kormányváltás következtében a magyar embernek IS ennél jóval nagyobbak a kiadásai, amennyiben életben kíván maradni - emberi szükségleteinek kielégítése során!

Mindez nem érdekli Orbánt és bandáját!

S hogy miből jöttem rá? Hát csak abból, amit törvényeikben meghatároznak az állampolgáraik számára. Melyikben? A munka törvénykönyvében és a közmunka programjaikban: ezekből ugyanis az derül ki, hogy a fideszegypárti parlamentben azt képzelik, hogy mi nem vagyunk emberek! Azt képzeli a kormány, hogy a létminimum alatti összegekből - nekünk kutya kötelességünk gondoskodni magunkról - azzal a feltétellel, hogy meg is mondja számunkra: mit kell érte csinálnunk. Tehát - alapvető szükségleteinket kielégítetlenül hagyva - még munkára is kötelez.

Kimondható, hogy az Orbánkormány a - természeti törvényeket meghazudtolva - minimális emberi jogainkat is sértő intézkedésekkel kormányoz.

 

A táblázatban kiemeltek alapján - úgy számoltam, hogy egy-egy emberi lény életben maradásához (két évvel ezelőtt) 50.000 Ft- ra volt szüksége a magyar polgárnak a KSH szerint. Ha valaki aktív egyedülálló - az a legrosszabb, mert akkor 71ezer alatt nem létezik... nem létezhet!

Ezzel szemben áll az Orbánkormány törvényi rendelkezése, melyben holmi 57ezer forintnyi ellentételezés fejében kényszerít munkavégzésre állampolgárokat - függetlenül attól, hogy milyen korú, milyen fizikai állapotú és milyen szakmai jártassággal bíró az illető.

A hatályos Alkotmány szerint viszont:

A Magyar Köztársaság elismeri az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait, ezek tiszteletben tartása és védelme az állam elsőrendű kötelessége.

A Magyar Köztársaságban az alapvető jogokra és kötelességekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg, alapvető jog lényeges tartalmát azonban nem korlátozhatja.

A Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez.

Az Orbánkormány tehát Alkotmánysértő is! Annyiban, hogy nem ismeri el, és főként nem érvényesíti a magyar ember jogát az egészséges környezethez! - épp ellenkezőleg, olyasmire kötelezi, ami eleve lehetetlen számára illetve egészségével összeegyeztethetlen: létminimum alatti bérezésért cserébe akarja munkaerejét igénybe venni. Tetszenek érteni? - nem képes az egyedfenntartásra sem, de még hajtson hasznot az államnak ill. az őt ellehetetlenítőnek!

Közmunka a szociális segélyezés fejében! - és, ha nem tud ennek eleget tenni (mert ember az istenadta és NEM valami csodalény), akkor nincs állami gondoskodás - nincs szociális ellátás!

A Magyar Köztársaság a rászorulókról kiterjedt szociális intézkedésekkel gondoskodik.

Kimondható, hogy az Orbánkormány nem teljesíti kötelességét, a hatályos Alkotmánnyal ellentétesen - NEM GONDOSKODIK ÁLLAMPOLGÁRAI ALAPVETŐ LÉTFELTÉTELEIRŐL SEM, és a rászorultaktól egyenesen MEGTAGADJA a szociális védelmet, életben maradásukat fenyegetve ezzel... a XXI. századi Európa tagállamaként.

 

 

ÉN sajnos, nem vagyok jogban jártas szakember, de arra kérem az olvasót, hogy amennyiben ismer ilyen valakit, akkor legyen szíves, hívja fel a figyelmét ezekre a tényekre és indítsa meg a kormánnyal szemben az illendő eljárást, hiszen napnál is világosabb, hogy emberellenes intézkedéseivel az Orbán-kormány veszélyezteti a magyar állampolgárok életét. Ez pedig nemzetellenes cselekedet, amennyiben saját állampolgárai számára hozza meg az őket ellehetetlenítő törvényeit.

Itt, nem lehet életben maradni! S.O.S.!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr473229149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása