Petíció
2011. július 16. írta: térfél

Petíció

Azaz peticionálás: "kérvényez, fellebbez, különösen képviselőválasztás eredménye ellen"...

Én, kifogással élek - lazán...

"Mély megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a parlamenti többség, minden korábbi szakmai érvelés és emberjogi tiltakozás ellenére, elfogadta a munkanélküli segélyre szorulók közmunkára és munkatáborokba kényszerítését lehetővé tevő törvényt." - így kezdődik annak a petíciónak a szövege, amelyet tegnap találtam a facebookon, és amellyel teljes szívemmel, lelkemmel, eszemmel egyet is értek.

  1. Eleve képtelenségnek tartottam, hogy eme tartalom valakinek is az agyában megszülethetett a XXI. század elején. Különösen szégyenletes, hogy Magyarországon eshetett ez meg, és nem valami távoli, középkori viszonyok közötti inkvizítor társaságban! Politikától való undorodásomat pedig csak fokozta, hogy a fidesz parlamenti többség mellett, egyetlen más párt képviselője sem fogott vad ordítozásba, amikor először elolvasta eme gyalázatos szöveget, netán annak megszavazása alkalmával nem dobott a fideszesek padsora felé minimum egy laptopot, ami ugyebár mindig a keze ügyében van...
  2. Emberjogi szempontból pedig a következő alkotmányos jogokkal szembesíthető eleve:
1. cikk

Minden emberi lény szabadon születik és egyenlő méltósága és joga van. Az emberek, ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell hogy viseltessenek.

- kérdezem én, Orbán küldené a testvérét közmunkára? Küldené távol a családjától száz kilométerekre, konténerszállásra lakni, és napi 4 órában dolgoztatná eszement építkezéseken?

3. cikk

Minden személynek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.

- kérdezem én, a munkanélkülinek nincs ezekhez joga?

4. cikk

Senkit sem lehet rabszolgaságban, vagy szolgaságban tartani, a rabszolgaság és a rabszolga-kereskedelem minden alakja tilos.

- kérdezem én, a közmunka program nem rabszolga-kereskedelem egy magyarosan fideszes, és fineszesen orbános módja?

5. cikk

Senkit sem lehet kínvallatásnak, avagy kegyetlen, embertelen vagy lealacsonyító büntetésnek vagy bánásmódnak alávetni.

 - Kimondható, hogy a fideszegypárti munkaterv pintéri változata kegyetlen - embertelen - lealacsonyító büntetés? (emlékezzünk csak a büntetés egy formájára - a közmunkára ítélésre! Ja!? - hogy itt, Magyarországon a becsületes embert ítéli a kormány közmunkára... törvényben? - hát gyalázatos!

12. cikk

Senkinek magánéletébe, családi ügyeibe, lakóhelye megválasztásába vagy levelezésébe nem szabad önkényesen beavatkozni, sem pedig becsületében vagy jó hírnevében megsérteni. Minden személynek joga van az ilyen beavatkozásokkal vagy sértésekkel szemben a törvény védelméhez.

- Egyértelmű, hogy az Orbánkormány beavatkozik a munkaszolgálatra kényszerített magyar állampolgárok magánéletébe, családi ügyeibe, lakóhelye megválasztásába... becsületében sérti minden szakmával és tudással  - de munkahellyel nem - rendelkező segélyezettet! Kérdésem az, hogy hova lett a TÖRVÉNYESSÉG, amely ez ellen védené a magyar állampolgárt saját kormányával szemben? ? ?

22. cikk

Minden személynek mint a társadalom tagjának joga van a szociális biztonsághoz; minden személynek ugyancsak igénye van arra, hogy - az államok erőfeszítési és a nemzetközi együttműködés eredményeképpen és számot vetve az egyes országok szervezetével és gazdasági erőforrásaival - a méltóságához és személyiségének szabadon való kifejlődéséhez szükséges gazdasági, szociális és kulturális jogait kielégíthesse.

- kivéve a Magyarországon élő magyar állampolgárokat?

23. cikk

(1) Minden személynek joga van a munkához, a munka szabad megválasztásához, a méltányos és kielégítő munkafeltételekhez és a munkanélküliség elleni védelemhez.

(2) Az egyenlő munkáért mindenkinek, bármilyen megkülönböztetés nélkül egyenlő bérhez van joga.

(3) Mindenkinek, aki dolgozik, olyan méltányos és kielégítő fizetéshez van joga, amely számára és családja számára az emberi méltóságnak megfelelő létet biztosít és amelyet megfelelő esetben a szociális védelem összes egyéb eszközei egészítenek ki.

(4) Minden személynek joga van másokkal együtt szakszervezet alakításához és érdekeinek védelme céljából szakszervezetekhez való csatlakozáshoz.

- kivéve a Magyarországon élő magyar állampolgárokat?

25. cikk

(1) Minden személynek joga van saját maga és családja egészségének és jólétének biztosítására alkalmas életszínvonalhoz, nevezetesen élelemhez, ruházathoz, lakáshoz, orvosi gondozáshoz, valamint a szükséges szociális szolgáltatásokhoz, joga van a munkanélküliség, betegség, rokkantság, özvegység, öregség esetére szóló, valamint mindazon más esetekre szóló biztosításhoz, amikor létfenntartási eszközeit akaratától független körülmények miatt elveszíti.

- kivéve a Magyarországon élő magyar állampolgárokat?

 

miért? MIÉRT? MIÉRT?

 

- MI  a kormány magyarázata? - hogy Magyarországon mindezek az emberi jogok NEM LÉTEZNEK A FIDESZEGYPÁRTI ORBÁNKORMÁNY  repertoárjában - hogyan lehetséges mindez? Hol vannak a képviselők, hol vannak a jogi szakemberek? Hol van a szokásos védekező duma, hogy a törvény nem ismerete - nem ment fel azok betartási kötelezettsége alól, és a büntetés sem maradhat el emiatt....?

Hogy tudott ez az ország így kifordulni önmagából? Mi lett az emberekkel?

Hogy nem emlékszik a jogi végzettségű frakcióvezér a Magyar Alkotmány - még mindig hatályos - alaptörvényeire? (vagy emlékszik, de szarik rá?)

(2) A pártok közreműködnek a népakarat kialakításában és kinyilvánításában.

(3) A pártok közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhatnak. Ennek megfelelően egyetlen párt sem irányíthat semmiféle állami szervet. A pártok és a közhatalom szétválasztása érdekében törvény határozza meg azokat a tisztségeket, közhivatalokat, amelyeket párt tagja vagy tisztségviselője nem tölthet be.

- A népakarat pedig teljesen mást mond, mint a kormányzó párt.

A népakarat szerint, elfogadhatatlan a fideszegypárti ámokfutó törvénykezés, amely sérti az alapvető emberi jogokat - egyedüliként az EU tagállamainak közösségében, és érthetetlen módon a saját országában - saját népe ellen - valósítja meg a Lázárfrakció (mert ne ringassuk magunkat hiú reményekkel; ez a kormány csakafideszé!)

Szóval a nép, kérem! Petíciókkal tudja csak kifejezni ellenállását az Orbánkormány gonosz hatalomgyakorlása ellen.

Semmi más lehetőséget nem hagyott számunkra ez a bűnszövetkezet (törvénysértő szövetség - mások jogainak megsértésével jut gazdasági előnyökhöz az Orbánkormány), mint azt, hogy a NET-en közöljük ellenvetéseinket, egyet nem értésünket azzal a kormánnyal, amely kizárólagos (csakafidesz) pártként uralkodik Magyarország lakossága felett.

Szerintem írjátok alá Ti is! Itt

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr333072087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása